Přejít na obsah

Jirka Guide

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jirka Guide

  1. Paneboze, to snad ne! ODS jsem nikdy nevolil ani volit nechci ale ty kydy o neplaceni statnich dluhu mne pekne zvedaji ze zidle! Se podivejte jak dopadla Argentina, musela vyhlasit statni bankrot a z relativne normalniho statu se stala zeme na pokraji obcanske valky.
  2. Cau, vyuzil jsem to cca 13. ledna podle rad od kamose. Vlozil jsem 2000 Kc, pripsali mi body, vlozil jsem pripsane body na tenis 1,8:1,8 1000 bodu nma jednoho hrace a 1000 bodu protihrac. po prebehnuti zapasu jsem tisicovku vybral nasledujici den na poste v hotovosti (poplatek 10,-Kc), zbytek jsem si prevedl na ucet -penize prisli za 2 dny (nebo tri?). mam pocit ze mi tam zbylo nejakych 20 bodu, ale pak uz jsem tam nelezl. takze vlozil jsem 2000,-Kc a vybral jsem 3.790,-.
  3. Aha, tak diky. Hned na to vecer juknu. Predpokladam ze ve spravci disku.
  4. no to je hezký, to taky všude mám, že normáln data mám na D, jenže notas jsem koupil s vistama a ty jsou predinstalovane (jeste navic je tam poblabla skryta partcion disku s instalacnima souborama), takze uz si tam zadne Decko dotvorit nemohu - nebo jo?
  5. to MichalF: normalne cokoliv na Cecku, protoze diky predinstalaci systemu uz disk nemuzu rozdelit na C a D. a nemyslim tim zadny adresar v systemu nebo v ProgramFiles
  6. No, jak jsem psal vys - s Vistama se szivam, predevcirem jsem si koupil jakousi knizku jak zrychlit a vylepsit Visty. Bohuzel ani tam neni rozumna rada jak na onoho "policajta", tak aby byl zcasti funkcni (ochrana PC) ale kdyz mazu nejaky soubor ci ho jen treba prejmenovavam (adresar) na mne nehazel aspon dva potvrovaci dotazy. rada z knihy byla - zridte si druhy ucet, kde policajta zakazete, a budete se na nej prihlasovat jen kdyz chcete instalovat programy a ci neco mazat. To je rada na houby.
  7. Panove, poridil jsem domu notebook - Lenovo R500 a jsou na nem predinstalovane Visty. Zatim jsem s Vistama nedelal tak na to cucim jak tele na novy vrata - ktery se mi ani moc nelibi. Kdyz jsem se pripojil do domaci site, tak vidim ostatni pocitace, muzu z nich tahata apod. ale v tech starych PC se najednou do site nemuzu dostat. Pise mi to o jakchsi pravech - bohuzel jsem si to nenapsal. Kdyz jsem novy NTB odpojil a sit na starych PC prejmenoval, fungovalo mi to mezi starmy pocitaci opet v pohode. Nenapada Vas rychle v cem muze byt problem? Jinak bych rekl, ze Visty mne zatim nijak neoslovily a pokud jim rychle neprijdu na chut, pujdou pryc. Co mne ale veskrze se*e je skryta particion disku - misto 160GB disku ma pak clovek nejakch 130 opet minus system, takze mi zbyva nejakych 100 GB. Takze jestli mne to velmi rychle nejak zazracne nepresvedci, pujde to cele do kopru a pobezim na tom XPcka - na ktere mam nastesti u teto verzi Vist narok. Akorat zase budu muset postahovat a naistalovat vsechny ovladace apod. Ach jo.
  8. uff, kdysi jsem taky neco takovyho slysel ale nevim jestli ten navrh vysel v platnost. Nic ti (ji) ale nebrani zeptat se (raději opatrně) na finančáku. Já jsem byl včera se ženou na živnost úřadu, oba jsem potřebovali rozšířit podnikání o další živnost (vázanou) a řeknu vám, že po změně v živnost zákonu, která proběhla 1.7. tohoto roku je to totalní blbákov. na ulici jsme pak nevěděli jestli se smát nebo plakat, neb žena byla týden předtím se stejnou věcí na ŽÚ v sousedním městě - samozřejhmě výsledek téměř diametrálně odlišný
  9. Jirka Guide

    Notebook..

    Cau, vlakno o nakupu NTB je v sekci OctII - ostatni. ja zrovna vybiram taky - levny, ale aby mel FireWire.
  10. to vorlajz: klasicky 15,4 - stavajici i ten co mam vyhlidnuty
  11. Hmhm, tak to ted vypada na Asus F3Q-AP014 -nasel jsem ho uz za cca 12.500. FireWire ma, navic ma i HDMi, coz ted nevyuziju, ale pristi rok mozna uz jo :-) Na doma a obcasny prevoz nekam by si myslim mohl vydrzet. V praci ma uz rok a pul Asus A6M a jsem docela spokojen a taham ho na zadech skoro kazdy den.
  12. Panove, neporadite? Shanim ted nejaky NTB hlavne domu za co nejmene penez :-). Jednim z mala pozadvku co mam aby to melo FireWire kvuli kamere. Pocitam ze mi na tom budou behat XPcka. Narazil jsem na zajimave ceny predvadecich HP (HP Remarketing) ale taky jsem cetl ze tam muze byt problem se zarukou. V praci mam rok a pul Asuse a drzi. Aceru se dle reci bojim.
  13. V Brne bude moznosti dost, nevim. V Jihlave prodava komponenty do auto hifi Rojka a na svych strankach se chlubi ze zajistuji i montaz, ale "u nich" koupenych komponent. Prepodkladam ale, ze to nedelaji sam. Za zeptani se ale nic nedas. http://www.rojka.cz/index.php?page=1&root=1 Zdar
  14. V prihradce spolujezdce mam ten Pyrocool (400g?), vzadu v kufru v kapse molitanem obaleny kilovy praskovy hasicak.
  15. Ahoj, - nepamatujete si nekdo, na kolik vas (cca?) prisla servis prohlidka pri 60.000 km? Je to u TDi 81 kW. Ceka mne pristi tyden a laboruju jestli ject do skodovky nebo to vyresit jinde (a levneji). Olej budu mit vlastni. Jestli jsem se dobre dival, tak by se meli menit zhavici svicky - nebo ne? Ve formulari skodovky je psano zapalovaci, tak nevim. Diky.
  16. Jirka Guide

    Jaký olej

    Zdravim zakladatele vlakna - muzu se zeptat cos nakonec poridil? mne se ted bylizi vymena a uz nechci preplacet olej v servisu. Vaham mezi Castrol GTX Magnatec 5w-40, pak je trochu drazsi Castrol Edge Turbo Diesel 5w-40. Je to na stejny motor - tj. ASV 81kW.
  17. Kdyz jsem koupil Octu, tak jsem si na ni nechal prepsat bonus co jsem mel z Fava a u Fava jsem jakoby uzavrel novou. Bylo to ale dost komplikovany - musel se jeste menit limit plneni apod. Bylo to u CP, ale uz je to 2 roky z5. Asi taky ale zalezi na ochote pani za prepazkou.
  18. Panove, rychly dotaz. Nejakou dobu uz chystam upgrade ze seriove hudby vys v kombiku. Vzadu uz mam i vymenene repro. Skoro vsechen matros uz mam doma (tlumeni, MDF, predni kompo repra). Ted mne jeste napadlo, ze kdyz to budu mit rozdelany, ze vymenim i kabely k reprackum od radia za lepsi. Poradite nekdo kolik budu potrebovat metru? Je to kombajn - kdyz budu mit venku radio, tak predelam draty i na zadek. Dik
  19. od inya: Jirka Guide: Dolomity počkaj, mi né... . Užij si dovolenou Dolomity sice pockaj, ale klienti neee :-) - kdyby dovolena, do prace jedu :-)
  20. Ahoj, v sobotu odjizdim do Dolomit, takze omluva. Jirka
  21. Off topic, ale pro mistni: kontakt (pripadne dobre zkusenosti) na nejakeho dobreho servisaka v okoli Jihlavy, prip. HavlBrodu? Zlobi ABSko Diky moc Jirka
  22. Od vanoc mame doma kompakt Canon 720 IS a spokojenost - tuzkove baterky vidim jako velkou vyhodu. Kdyz jsme ho porizovali, tak jsem vahal nad kompakt Panasonicem se sirokouhlym zaberem - ale pak jsem zjistil ze 28mm ohnisko tam lze dat jen pri formatu obrazku tusim 16:9 a navic stal dvakrat tolik penez. V praci zrcadlovka Nikon D70. Kdyz se porizoval, tak bylo min penez a tak se musel koupit v setu s zakladnim zoom objektivem od Sigmy. Vysledky nic moc. Od lonska uz ma zoom objektiv Nikkor a je to docela poznat (taky ten samotny objektiv stal skoro 10 litru). Doma se nam vali dva kinofilmove Nikony F60 a docela zahaleji. Az nebudeme vedet co s penezmi, poridime digi zrcadlovku a bude to Nikon abychom vyuzili objektivy co uz doma mame (treba Sigma 105 mm). Od te doby co mame ten kompakt, tak zase vic fotime pri lezeni a na horach - clovek strci fotak do kapsy a nemusi se tahat s dalsi brasnou, ktera akorat zavazí. Ale u tech kompaktu mam nekdy pocit, ze na typu az tak moc nezalezi. Minuly vikend jsem na feratach fotil jednu holku jejim fotakem - nejaky prtavoucky Sony a vysledky docela dobry.
  23. Souhlas s Petrem, Suunto. Sam bohuzel nemam - furt nenachazim v penezence prebytecnych 5 tisic a vice :-) Jinak ty Vectory jsou zakladni model na hory, rozhodne na kolo a beh jsou i vychytanejsi modely (a samozrejme taky drazsi). Ja jsem si pred vyletem na druhou sedmitisicovku poridil na krk Silva Windwatch - tehdy to stalo mam pocit 4.000,-, ted jsem je videl nekde vyprodavat za 2.000,-. Ty umi taky vysku (samozrejme tendence barometru), teplotu, rychlost vetru a zchlazovaci efekt vetru (wind-chill efect), hodiny. Spokojenost, ale taham je jenom na kopce, na neco vyhovuje to noseni na krku, na neco to zase nevyhovuje (kdyz je velika kosa - jako moznostr omrzani, tak nemusim sundavat palcaky, abych se podival).
  24. Ad Lago di Garda - uz dost dlouho jsem tam nebyl, ale je to jedno z mala mist na zemi, co mam vyhlidnuty pro emigraci :-) Ne, vazne, moc se mi tam libi - hlavne protoze hlavne lezeme po skalacha a feratach. Mozna tam letos pojedu se zenou v srpnu - ja budu vodit lidi pro CK po feratach a ona s malou a jeste mensi (ta je zatim v brichu) muze valet u vody. Vetsinou jsou tam velmi prijemne teploty. Ubytovani v privatu tam neznam, par kempu tam je OK. Na takovy to pobrezi v Italii u Benatek by mne nikdy nikdo nedostal :-)
  25. Panove, stavil bych se rad, ale protoze ted mam dost prace a kazdy vikend jsem uplne mimo vysocinu, tak to vypada ze uplne totalne nestiham. Jirka
×
×
  • Vytvořit nový...