Přejít na obsah

M-P9

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 174 zobrazení profilu

Oznámení M-P9

Nováček

Nováček (1/14)

9

Popularita

  1. čus, taky přidám jeden nápad, spíš zkušenost. Kdysi v pravěku jsem měl šestivál automat jisté německé značky a měl jsem podobný problém, neprojevovalo se to až tak brutálně jako tobě, ale chcíplo, nešlo nastatrtovat, za jízdy zdechlo, po chvíli šlo natočit, nebo zas vůbec, nebo šlo různě startovat teplý, nebo studený, naprosto nepravidelně, když to jelo, nikdo mi neujel. Dělal jsem, nebo spíše nechal dělat všelijaký kouzla, vyměnil víc čidel a snímačů než jich tam dohromady bylo, některý i dvakrát, v autorizáku nevěděli co s tím, už jsem z toho byl fakt zoufalej, a nakonec to byly nějaký čidla nebo co na automatu, cosi co má hlídat aby nešlo startovat v nepatřičném režimu. Postupuješ docela logicky držím palce.
  2. M-P9

    snímač ABS

    jo jo, docela to šlo. naklepnul jsem ho tam úspěšně a funguje. Pro všechny, kteří by se do podobné akce chtěli pustit: snímač ABS rozhodně nejde vytáhnout z vnější strany (není ho za co vzít), nutně se musí vylisovat, nebo vyklepnout zevnitř, tzn odšroubovat šroub náboje, sejmout z ramen těhlici pro vyjmutí kineťáku a pak přes nějakou podložku (cca17mm) opatně vyklepat, nebo vylisovat, řekl bych že tělo snímače, min. jeho pracovní část je z měkého matroše, snad z hliníku?. Snímač je dost pevně uložen ve svěracím pružném pouzdru/koši (? nevím jak se tomu říká), ten se mi tedy nepodařilo vytáhnout, ale nebylo to třeba. Dobré asi je změřit pozici uložení, mám na mysli hloubku zálisu, nevím jestli má při montáži vliv změna hloubky zálisu o nějaký destiny, já ho tam poslal dost od oka podle původního a funguje (kontrolka zhasla a na šotolce ABS pracovalo). Asi tak. Neudělejte chybu jako já, kdy jsem pro výměnu ramene a ložiska zkur..l snímač za 17kil, protože jsem nevěděl jak je osazen. Kdyby chtěl někdo podrobnosti, stačí napsat.
  3. M-P9

    snímač ABS

    čus SUP 1 dík, ale imbus? žádný tam není. Potřebuju dát nový, protože jsem původní zk...il. Musím vyměnit horní rameno (v práci po ránu obrubák a šlus), a při té příležitosti ložisko a jako správný jelito jsem za ten snímač vzal a jak říkáš, kroucením ho zničil. Šel jsem na to fakt špatně, takže 17kil za snímač v řiti. Snímač je osazen v jakémsi svěrném pouzdru, z vnitřní strany od ložiska šel vyklepnout docela lehce (no moc jsem se s tím nemazal, když už je po něm), ale mám trochu obavu, jak tam nasadím nový. Na foto starý ještě v těhlici a nový. takže doufám, že tam nějak přiměřeně vleze.
  4. M-P9

    snímač ABS

    Čaute, prosím o radu : jak vytáhnu čidlo/snímač ABS na předním kole S1, jde mi s ním pootočit asi o 90° a zpět, ale víc nic. Hledal jsem i v elektro ale nic. Dík.
  5. Ahoj,potřebuji poradit,mám oktávku 1.9 SDI rv 2000,a mám problém,občas za teplého motoru nemůžu nastartovat,třikrát čtyřikrát to zkusím,a pak to chytne,a dnes mi to chcíplo i za jízdy,po chvíly to zase chytlo.Diagnostika neukázala žádnou chybu,tak nevím,kdyby měl někdo s tímhle problémem nějakou zkušenost,uvítám jakoukoli radu,dík Roman
  6. Tak tak. Teď máš hybridní motor, který umí jezdit na naftu i benzín. Čas od času vyměníš tandem, prosadíš svou pravdu a pošleš všechny do p...le. P.S. petrolej už jsi taky zkusil?
  7. Tak tohle mě zas po dlouhý době rozsekalo na sra.ku. Tady Ti hodně lidí se spoustou potíží dobře poradí, ale předpokládá se alespoň základní technické vědomí. Při veškeré úctě, s blbostí neporadí nikdo. Natankovat omylem benzín do diesla, to se prostě může stát každýmu ale nechat tam ten benzín - "odtahovka, servis", to jako v tom servisu ten benzín neřešili?... 23l benzín + 30l nafta - 150km tj cca 12l + nafta do plna cca 25l. tak teď je tam odhadem 18l benzínu na cca 50l nafty. 35%... Starý piáno by na to určitě frčelo... Není mi úplně jasný, čemu měli pomoct ty aditiva. Nic ve zlým. Vypustit nádrž, vyčistit, nová nafta kontrola všeho. Bude to drahý...
  8. Čaute, po načtení a komplet diagnostice mi servismen řekl, že jediná závada (mimo vytlučených ramen předku) na mým autě je padání nafty. Je to šikovnej chlap, dělá nám firemní auta, nemám důvod mu nevěřit, vždy si se vším poradil a opravil. Můj problém se startováním si ověřil in natura když přejížděl do dílny. Ráno jsem mu auto v 5:30 postavil na plac kolem poledne potřeboval přejet, nastartoval, zdechlo, napodruhý po krátkým točení běžel. Přečetl co se dalo a dle jeho sdělení jsou všechny hodnoty a parametry OK, cituji "žádná anomálie v nastavení ani synchronizaci, vstřikovače OK" nic co by mohlo způsobovat obtížné startování nezaznamenal. Jsem na začátku, ale i tak dobrý, někde se začít musí. Říkal mi o nějakým ventilku na palivovém filtru, možná prý čerpadlo v nádrži, ale vadu čerpadlo by to prý mělo přečíst.Nwm. Bude se to blbě hledat, ale je tu dost příspěvků dá se od ledasčeho odpíchnout. Dál se tím budu zabývat na konci listopadu, teď nemám čas a auto potřebuju, pak sem napíšu.
  9. pro SUP1 a sparco gti a štvete mě, bylo mi dobře dokud jsem chtěl měnit čerpadlo, tandem, palivové vedení, filtry přetěsnit vstřiky atd... :rolleyes:
  10. JJ. Může být. Zeptám se zítra mechanika kdy bude mít čas a pak sem napíšu. Sám jsem zvědav.
  11. Může být, neumím se o tom přít, nejsem mechanik. Ale pokud ráno bez problému nastartuju, v práci nechám vůz stát po 17km jízdě10minut do kopce a nenastartuju, bude špatný předvstřik? za stejných okolností z kopce, nebo na rovině v poho. Je to jen moje zkušenost. Jezdím denně, někdy po celé republice, někdy jen do práce, tak jsem se to nějak vypozoroval. Nemá na to vliv změna hodnot, jen doba a směr kterým auto stojí. Na druhou stranu, není to Praga S5T, tedy se můžu krutě mýlit. Protože mě to nelimituje, nechal jsem opravu na zimu. Někdy je startování lepší, někdy horší a někdy bez problému. Vsázím na čerpadlo, nebo tandem, ale rád přijmu i jinou zkušenost, či radu.
  12. Nebudou to rozvody soudím. Mám ten samý problém, ráno na první okulení chytne a zdechne, pak dlouhý točení, naskočí zaklepe se a běží a odpoledne když jedu z práce v pohodě naskočí. Když auto postavím do kopce, nenastartuju hned ani po 10ti minutách, z kopce i po 10ti hodinách. Není to vždy, dnes ráno na první otočení v poho, stojím přes před domem vždy na téměř stejném místě . Nemá to vliv zima ani teplo, jen doba po kterou stál. Zavzdušňuje se. Stejný problém tu je popsán. Je to v naftě a její dopravě- čerpadlo, tandemové čerpadlo, vstřikovače. Vyměnil jsem rozvody, senzory, čidla, filtry a stále stejný, stává se to nepravidelně. Pokud přijedu dom třeba ve 20h a ráno jedu v 5.30h, stává se, že chytne, pár vteřin se dusí, ale nezdechne a rozběhne se. Vychází mi z toho pouze nafta. Na diagnostice pár sporadických závad, nic co by stálo za pitvání. Ale jinak jsme spolu kámoši, já si zvykl na rituální startování a S si zvykl, že když spěchám, větráme klapky... Je to v naftě.
  13. M-P9

    slabo kuri

    Něco mi to připomíná... http://forum.skodahome.cz/topic/130853-netop%C3%AD/#entry1984444 zkus to, než rozebereš půl vozu
  14. M-P9

    Netopí

    To: SUP 1 Jsem ti zapomněl díknout za info, že žádný ventil v topném okruhu není, jsem si nebyl jist a patrně bych nějaký ventil hledal, protože ten stav pro mě byl nepochopitelný, takže jsem se zaměřil jiným směrem, sice špatným ale nakonec to vedlo ke zdárnému konci, tak dík. Sup 1 s Doktorone - světýlko - znovu jsemto vzdal a odložil na nejméně pozítří- nemám na to složení pazoury, nebo jsem té pružince už ublížil natolik, že nemá původní tvar, nebo nevím, pokaždé mi to vyběhne než to sesadím. JirkaBrno: nejsou to jen prachy je to spousta času, chybka, že jsem koupil rozvody sólo a pumpu sólo, naštěstí mám na díly super slevy, neb můj šéf v rámci svého podnikání má slevy všude možně, takže rozvody s cenovkou cca 4600,- mám za 3100 kč a ještě mínus dph a ještě 4% zpět za platbu kartou, pumpa 1400,-, k tomu ještě 5ltr K12 za cca 230,- , před tím termostat za 280,- , víčko expanzky za 150,-, dnes expanzka za 420,-, dohromady minimálně 8h času, po každém pokusu opravy projetí dobrých 8km (4x), zlomený imbus TORX 30 (pochopitelně půjčený- 55,-), stržená imbus hlava šroubu na řemenici (nový 16kaček, ale 1,5hodky práce + dojet pro vytahovák) , k tomu minimálně 2 hodiny kolem mísící klapky - zbytečně, zatím 1 hodka kolem světýlka kastlíku - to ještě neskončilo, nějaká diagnostika- tu neplatím, ale dohromady tak 6,5tkc v materiálu a ostatní jsem popsal. Žádný drama ale po odhalení závady jsem to maličko nepobral, by to bylo do pětikila... Asi tak.
  15. M-P9

    Netopí

    Tak už topí. Velké závady způsobují malé příčiny. Doufám, že to někomu pomůže, pro případ, že něco takového nepotká jen mě. Tady diagnostika naprosto selhala. Chybka v expanzní nádobce. Sice jsem dal nové víčko, ale do původní nádobky a v místě kde dosedá těsnící kroužek expanzní zátky víčka nádobky je dosedací plocha na tělěse nádobky poškozená a v chladícím okruchu se nedokázal udržet nutný přetlak. Přišel jsem na to náhodou při odvzdušňování, kdy při cca 2tis ot. vytékala voda a šly bubliny ale při poklesu otáček šla voda z odvzdušňovací dírky značným tlakem , což byl signál nerovnoměrného nutného tlakování chladícího okruhu. Tak jsem ze starého víčka sundal přetlakovou zátku a vrazil ji do hrdla nádobky nadoraz (bez vrchního dílu) v očekávání nějakého zjištění. Zjistil jsem nic, ale sup začal topit. Dám novou zátku a nic. Zjistit příčinu pak už nebyla až taková soutěž. Jsem na sebe dost naštvaný, taková triviální závada. Ale zas mám nový rozvody, pumpu , rozborku a sborku kastlíku u spolujezdce, rozsypaný osvětlení kastlíku (raději dvakrát měnit motor než dát to podělaný světýlko dohromady), uklizenou garáž - samá pozitiva.
×
×
  • Vytvořit nový...