Přejít na obsah

Rados_

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • ICQ
    92894911

Návštěvy profilu

1 046 zobrazení profilu

Oznámení Rados_

Bažant

Bažant (2/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Ahoj, vyřešil si prosím nějak to drnčení při brzdění motorem? Děkuji.

  2. Aha, díky za prvotní nástřel kudy se ubírat. Když si otevřu ten odkaz od ondra.rs... je tam fotka kde jsou hadičky přívodu benzínu a hadička odvětrání... v které části auta to je? U nádrže, čili pod zadní sedačkou nebo někde v motorovém prostoru?
  3. Zdravím, mám úplně stejný problém a zvuk. Pozoruju to poslední cca měsíc. Jelikož je to 2. auto se kterým moc nejezdím tak jsem to zatím moc neřešil, ale až po delší době mě to přinutilo sem napsat. Konkrétně u mě to dělá od cca 2000 do 1200 1/min ... a vždy jen když otáčky klesají a to za těchto všech režimech: - pokud prošlápnu plyn na prázdno (bez zařazeného kvaltu) a nechám otáčky spadnout - pokud řadím a při přeřazování z vytočeného kvaltu otáčky padají dolů ve zmíněném rozsahu otáček dolů - při akceleraci např. na trojku, vytočení (zrychlení) a pozvolném zpomalování - i při startu (kdy se otáčky zvednou a pak klesnou) V záběru to nedělá ani v problemtickém rozsahu otáček pouze po ubrání plynu. Auto je MR 2016, motor 1,2 TSI 66 kW, najeto pouze 17 tis km (koupeno ojeté). Je to docela škoda, auto má tak málo najeto a takové věci se tam už musí řešit, kdo ví co bude po 100 tis km :) Co by to mohlo být? Turbo, rozonance nějakého dílu? Spíš mě to ale táhne k nějaké klapce nebo turbu, ale nejsem si jistý...
  4. Zdravím, chtěl jsem založit nové téma, ale naštěstí hledání funguje celkem spolehlivě a už tady takové téma je. Koupil jsem Rapida, MR 2016 už se zástěrkama (majitel musel být asi oldschool člověk), myslím, že pro auto je určitě dobře, že tam jsou. Jde mi spíš o zkušenost z mojí Fabie I MR 2003, kde je levý prah už načatý korozí (drží se tam bordel a čas od času se to musí vyčistit, na druhou stranu pravý je stále pořád ok) a to tam zástěrky nikdy nebyly. Mám pocit, že kdyby tam byly tak to bylo chycené korozí už dřív. Když se kouknu na svého Rapida, mám podežření, aby se tam nakonec nedržel bordel ještě víc a nebylo to o to dřív KO v tomto místě viz foto, nebo případně čas od času rozebrat a vyčistit jako u Fabie I? Díky.
  5. No právě a to mi vadí, vytvořit si další potenciální problém :)) .Jednou mě to čekat bude... až bude nutné baterku opravud vyměnit. Budu se snažit jít cesou konektorů pod volantem a nebo to bez sundá té středové části (která i spouští klakson) nepůjde, abych se dostal k těm důležitým částim...?
  6. Do té baterky se mi právě moc nechce z důvodu, že mi určo zakóduje origoš rádio a kód k němu nemám (nebyl nikde k papírům od auta)... nebo to jde nějak obejít? Třeba zjisti kód jaký tam mám teď?
  7. Jak moc složité je se tam dostat? Musím před tím odpojovat baterku? Ptám se tak blbě, protože jsem nikdy nic s elektrikou na autě nedělal, jen samé mechanické věci...
  8. Nemám to v plánu dělat, jednou to tam je tak to tam musí být, spíš mi kde kdo říká jak to prý ku..í motor. Spíš bych řekl, že to zanáší sání (které se dá vyčistit) jako takové, ale víc asi ne, nebo se pletu?
  9. VIS píše viz příloha. Kde najdu například ten konektor? Spíš mě napadá jestli někde něco nevypadlo nebo myslíte, že ten airbag je náchylky na nárazy z vnějšku? A to jsem už tolikrát zběsile troubil a nikde se tomu nic nestalo, nechápu to. Chybu jsem smazal, ale jde o trvalou a vždy se tam po načtení ŘJ airbagu objeví znovu :/
  10. Zaslepení jsem spíš myslel po stránce zlepšení kondice motoru do budoucna. Poslední verze 1,4 16V už ho neměly vůbec a taky to fungovalo, ale samozřejmě chápu, že to není zas tak jednoduché, jelikož i celý software ŘJ je uzpůsoben pro práci s ním.
  11. Zdravím dnes se mi rozsvítila kontrolka motoru a vyhodilo to tuto chybu: 16786 - System vedeni vyfukovach plynu Prutok prilis velky P0402 - 35-00 - - nejspíš asi odchází EGR ventil. Chybu jsem smazal a už se neobjevuje, ale předpokládám, že to pomůže jen na chvíli. Dá se vyměnit svépomoci? Je na to potřeba po jeho výměně provádět nějaké základní nastavení? Nebo s tím jezdil dál a řešit až později? Co případné jeho zaslepení, řešil to někdo? Jinak mám motor 1,4 16V 55 kW. Díky za rady.
  12. Tak jsem to nakonec risknul a připojil se na ŘJ airbagu pomocí VAG-COM verze 3.04, spojení funguje v pořádku. Hodilo mi to tuto chybu viz příloha. Nějaké nápady? Doufám, že nemusím vyměnit celý airbag, to by mě štvalo
  13. Mne osobně teda klepe pouze ráno, pokud je motor studený... po pár minutách jizdy a zahřátí (natlakování zdvihátek) motor jen tiše přede.... mám najeto 146 tis.
  14. Ještě mě napadlo zkontrolovat typové označení na ŘJ airbagu přímo v autě (pokud se opravdu nejedná o tu defektní), ale nevim jak se k ní přesně dostat. Jednotka je umístěna ve středovém tunelu vedle popelníku, ale úplně se mi nedaří k ní dostat aniž bych něco neurval.
×
×
  • Vytvořit nový...