Přejít na obsah

Slámič

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Slámič

  1. No, díky zatím všem..... vše vypadá podobně, nicméně.... Auto má najeto necelých šedesát tisíc. Děje se to poslední rok, ono se toho přes Covid moc nenajelo, do práce jsem jezdil druhým a na výlety to moc nebylo.....U té spojky bych čekal, že se to zintenzivní, kdyby prosakoval olej na lamelu, či by sama spojka již byla byla špatná (bydlím vesnice, žádné město, u všech aut mi spojka vydržela dvěstě tisíc nejméně....). Ale děje se to jen občas, někdy při tom motor vydává zvuky- připodobnil bych to jízdě s automatem. Někdy ne, jen problikne zmatečné doporučení řazení a motor skoro ani nezareaguje. Známý tipuje hadičku od podtlaku, nějaká mini dírka. Nekontroloval jsem, ale u jedničkové Fabie mi kdysi, když jsem si měnil olej vypadla a na jízdě jsem to skoro ani nepoznal. No, minulý týden jsem dal do auta kameru, přemýšlím, že bych ji páskou nalepil na opěrku a nahrál záznam i se zvukem. Musím se naučit zamykat záznam......Tak pak bych sem zkusil záznam dát. Docela mne to irituje.
  2. Zdravím, čím víc častěji se mi stává toto - jedu dejme tomu na pětku do mírného kopce sedmdesát, rychlost jejen příklad.... Přidám na plynu, začne mi přeskakovat indikace řazení, třeba z té pětky najednou na tři, pak zase hned na pět, motoru začnou kolísat otáčky... Po přidání plynu, nebo přeřazení to zmizí. Připadá mi to trochu podobné jako v tématu prosakovani oleje do spojky. Fabia 3 Combi 1,2 66kw rok výroby 2016. Auto bylo na diagnostice. Nic. Ale to jsem si myslel, že to je dejme tomu snímač otáček motoru. Za dva měsíce mi končí pětiletá záruka. Díky za postřehy, Marek. ....
  3. S tím mikrospínačem v zámku tak nějak počítám. Páčka stěračů je ale nová, ne z vrakoviště. Takže vyměnit spínací skříňku?
  4. Fabia I combi, 1.2 HTP 47 Kw, rok výroby 2003, parkujeme venku. Hlavní svazek kabelů byl odizolován a zavěěen v rámci servisní prohlídky. Letos problémy s elektroinstalací - nemyslím běžné, ale ty co se nahodile objeví a zas zmizí. Jednou pravé zadní dveře (centrál zamykají, pak zas pár dní ne), zadní stěrač si i po výměně sdružené páčky stěračů dělá co chce - sám se spouští a nejde vypnout, pak se to zas srovná.... Nicméně to budu řešit na jaře svépomocí. Ale k těm startům. Po zasunutí klíčku do palubky vše OK (baterka rok stará). Vše se rozsvítí, kontrolky i správně postupně zhasínají. Otočíte klíčkem na start a nic se neděje - nic. Ani kontrolky nepohasnou. Zkusíte po druhé, potřetí a najednou vše OK. Na jedno blafnutí start. Pak třeba tři starty za sebou bez problémú a pak zas třeba až na pátý pokus. Dokonce někdy i dva tři dne bez závad. Nalezen druhý, nepoužívaný klíč (myšlenka, že odchází imobiliser v tom roky používaném) - zlepšení žádné. Kolega mi říkal, že by to mohla být vymačkaná spínací skříňka.....
  5. Zdravím. Poslední dobou se mi občas stane - Fabia Combi, 1,2 - 47 KW, rok výroby 2003, že ihned po nastartování motor zhasne. Při opakovaném startu se to již nestane. Tato situace se děje již asi čtvrt roku, frekvence výskytu jevů se nezvyšuje. Je to vždy asi jeden z pěti startů. Myslel jsem, že to souvisí se svíčkami, měnil jsem je až v 78 000km, ale problém - zatím problémek přetrvává. Díky, M. P.S. Ještě jeden dotaz - chtěl jsem měnit palivový filtr a nejsem schopen ze starého sundat hadičky. Mačkám co nejvíc ony "západky" na konektorech a nejdou ven. Nemáte na to nějakou vychytávku? Nerad bych to vyrval...... EDIT: Stačí ti jedno téma. Pokud chceš něco doplnit máš tlačítko EDIT - Editovat a nemusíš zakládat nový téma!!!!!
×
×
  • Vytvořit nový...