Přejít na obsah

vfi

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

956 zobrazení profilu

Oznámení vfi

  1. vfi

    Zvuk Turba

    Ano řeším a snažím se odstranit vady, které to auto má. Mraky příspěvků nevidím a proto se ptám.
  2. vfi

    Zvuk Turba

    Jak jsou tady na tom turba se spolehlivostí? Úplně se mi nezdá že by se při 75k km mělo odporoučet.
  3. vfi

    Zvuk Turba

    Nastartoval jsem, rozjel jsem se pomalu na zpátečku a slyším jak lehce píská turbo. Se zapnutým radiem bych si toho ani nevšiml, ale zaujalo mě že po zhruba 200 metrech jízdy po parkovišti pískaní přestalo. Dělá vám to taky?
  4. Zatím, co jsem zjistil, tak G13 opravdu není nic dobrého. Takže použiji G12EVO. Ano u TDI to bude větší problém, každopádně G13 nechci ani v TSI. Netušíte jaký je objem chladicí kapaliny u CZDA? A jaký přípravek jsi myslel suri.?
  5. Dostal se mi do ruky aktuální svět motorů 13/2024. Píšou tam o bazarových O3 a docela mě zaskočil članek "Po čase netopí". Ve zkratce, G13 vyrábí při vysokých teplotách korozivní látky v litinovém bloku vzniká koroze a ucpe topení. Od roku 2019 se prý používá G12plus, která je snad bezproblémová.... Řešil jste to někdo? Dá se G12plus míchat s G13? Je náročné vypustit všechnu kapalinu?
  6. Chystám se vyměnit svíčky a rád bych si zde sepsal takové shrnutí, co je potřeba pro motor CZDA 110kw 2016. 1. Svíčky z toho, co jsem vyčetl, tak by tam asi měli být Bosche Y5KPP332GA. Snažil jsem se najít typ v manuálu k autu, ale nikde nic. Dá se nějak přesně určit, co tam má být? Svíčky byli jednou měněny v ŠA, ale co tam dali netuším. 2. Mazací tuk na fajfky. Jaký? 3. Asi ideálně přípravek na moduly T10530. 4. Kleště na spony u hadic sání. 5. Momentový klíč Kde ideálně najednou koupit tyto materiály?
  7. vfi

    Divný zvuk

    Zkusil jsem to natočit. Je to fakt blbě slyšet. 100% je to při každém prvním rozjezdu po startu. Při chcípnutí se mi to teď neprojevilo. šustění bundy je 2x hlasitější, ale když si to pustíte do sluchátek je to slyšet. Zhruba v prostředku videa. IMG_5182.mov
  8. vfi

    Divný zvuk

    Ještě doplním, že když nastartuju a zase hned chcípnu, tak nic nebouchne. Je podmínka to abych se rozjel.
  9. vfi

    Divný zvuk

    Když nastartuju auto a rozjedu se, tak při prvních metrech slyším, takové gumové bouchnutí nic vyloženě výrazného, jak kdybyste nadzvedli stěrač 5cm do výšky a pustili na okno. Znovu se bouchnutí objeví až při chcípnutí motoru. Když pak hned nastartuji, tak se musím opět rozjet, aby to bouchlo. Děje se vám to taky? Původně mi to přišlo normální, ale nejsem si jistý. Nebude to nic od náprav, ani automatický zámek dveří.
  10. Tak jsem šel postupně po kabelech a nikde nic. Vyčerpal jsem asi všechny své možnosti. Myslíte, že je nějaká reálná šance, že přehrání FW jednotky pomůže?
  11. Tak vyřešeno asi. Jsem blbec. 1. Plechová vana má mírně zdeformovanou dosedací plochu pro podložku. Buď je takto z výroby a prý se to stává, nebo to někdo utáhl více. 2. Špatná podložka, má tu být dutá hliníková, která se zdeformuje při utažení, vždycky tedy novou. Upřímně pásku ani tmely používat nechci.
  12. Tak jsem byl dnes na stk a byl jsem nemile překvapen. Teče mi olej kolem výpustného šroubu. Olej měněn před 500km, použil se nový šroub i podložka, utaženo na 30nm. Otázka, co s tím. Trochu se obávám, že novej šroub s podložkou tomu nepomůže. Před výměnou bylo sucho.
  13. To se mi sice nepovede, ale nic s ním neriskuji.
×
×
  • Vytvořit nový...