Přejít na obsah

alex.333

Uživatel
  • Počet příspěvků

    50
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem alex.333

  1. alex.333

    Brzdy

    Ty nějak ošetřuješ třmeny proti korozi? Na ten nájezd vypadají velice hezky. Jinak pěkná práce a koukám i na nářadí - ty máš servis?
  2. Jó, bejvávalo. Jak se Čína dotahuje s autama, tak už se dotahuje i s gumama. Když jsem Karoqa pořizoval, tak ve specifikaci byly 2 možnosti pneu - Goodyear a GITI. Našel jsem si testy a parametry porovnatelné (sucho, mokro, opotřebení), ale GITI kupodivu o třídu tišší. Dostal jsem auto na nich a jsem naprosto spokojený. Bohužel cena už tak moc čínská není. Nejvíc se mi však líbí dojezdovka - slovutná značka LINGLONG😂.
  3. Hele, buď v klidu. Dnes jsem opět kontroloval stav zadních dveří (mám jen těsnění navíc - viz. mé příspěvky nahoře) a po několika tisících km bez mytí (přes zimu auto nemyju) je tam stále úplně čisto, bez jediného zrnka písku. Blatníčky už mám doma, ale asi je pustím do prodeje, protože je nepotřebuji. To dotěsnění 100% stačí.
  4. Na 17" antracitové SCUTUS mi pasují krytky 56mm z Alíka.
  5. Má někdo zkušenost s faceliftem? Mám 9/23 a tam žádné takové nastavení nemám. Samostatně musím ovládat jak sedačky tak volant. V menu žádná nabídka společného výhřevu a když podržím tlačítka výhřevu sedačky nebo i výhřevu volantu, tak se nic neděje - jen se normálně zapnou. Že FL znamená šetření jsem věděl (například zmizela klimatizovaná přihrádka spolujezdce), ale že budou šetřit i na software, tak to jsem opravdu nečekal.
  6. Celé vlákno je o tom, že BY SE MĚLO. Mě osobně to taky nedá a olej měním dřív než dle intervalu výrobce. Mám zásadu rok a víc ani ťuk. Ale spíš se mi jedná o fundované vyjádření někoho z praxe typu: Když ho tam necháš dýl, stane se tohle a tamto.
  7. Je to přesně jak píše "deto". Chtěl jsem si nastavit TA, aby fungoval s pACC a aby vypnutí TA zároveň znamenalo jen ACC. Bohužel to nejde nebo jsem na to aspoň nepřišel. Buď funguje pořád pACC nebo pořád ACC. To je škoda.
  8. No právěže dle studie, co je pár příspěvků zpět, by to neměla být pravda - výsledek zkoušek je takový, že opotřebený olej má paradoxně lepší mazivost.
  9. Poctivě jsem přečetl celé vlákno (druhou půlku spíš přetrpěl) a chtěl jsem položit otázku, kterou mi vlastně zodpověděl příspěvek McMateje. Ale přesto: Setkal se někdo s tím, že motor provozovaný na prodloužené výměny byl výrazněji (viditelně, slyšitelně) opotřebený než motor na krátké intervaly??? Kdysi se p.Janda (Cimbu) vyjádřil, že motory na LL interval jsou výrazně poch.cané díky "rozežraným" těsněním. To bylo za doby PD TDI. Zda to byla pravda a zda to platí i dnes? Ale o vlastním opotřebení motoru jsem nic neslyšel.
  10. Těsnění je 12x14mm. Schválně dávám foto po cca 3 tisících km najetých teď v těchto srač.kách bez mytí. To druhé těsnění bude chtít taky delší, protože vrchem se něco malinko ještě procpe.
  11. Slovo "žalostná" je velmi slabé. Mě to začalo těsnit až po dolepení druhého těsnění - viz. foto nahoře. Odstřikující nečistoty dokázaly první dolepené těsnění "prostřelit" ve spodní části dveří. V tom místě je totiž větší mezera mezi dveřmi a karosérií a přítlak "gum" je tak menší. Teprve po nalepení druhého těsnění je prostor za ním zcela čistý. Opravdu naprosto čistý a to i bez blatníčků z Alíka, které mi pořád nepřišly.
  12. Jak je na tom 2,0 TDI EVO z hlediska netěsností ??? Občas (hlavně od Martina Vaculíka) se člověk dozví, že Evina musí trpět na netěsnosti z důvodu velkého množství plastových dílů. Je to skutečně tak a TDI EVO je "olejnička"? Mám 110 kW DTTC a tak mě zajímá, co lze čekat.
  13. Ta "páska" tam myslím byla vždy. Já jsem lepil to těsnění přes tuto "pásku".
  14. Prosím bližší informace. Vrch čelního skla bych rád zatmavil a stejně tak přední dveře - oproti jedničkové Ovci mě u Karoqa od bočního slunka doslova pálí čuňa. Jakoby skla vůbec nepůsobily determálně. Nějak jsem nepochopil tu keramiku??? Můžeš mi to přiblížit a případně napsat, kde se to s atestem dělalo? Díky.
  15. Jako obvykle po startu jsem si chtěl tlačítkem MODE přepnout na individuální mód a nic. Mačkám a nic se neděje. Nic, zajdu si nakoupit a počítám, že po novém startu už se to probudí. Jenže pořád nic se neděje. Okolní tlačítka fungují, ale tlačítko MODE nereaguje. Tak ho vyzkouším zmáčknout silou a ejhle - reaguje. Nevím, co se mu přihodilo, ale naráz reaguje jen když ho zmáčknu mnohem větší silou než dosud nebo jako okolní tlačítka. Rád bych se něj podíval sám, zatím to nechci řešit jako reklamaci a tak se chci zeptat - jak se demontuje panel tlačítek u DSG?
  16. alex.333

    Brzdy

    ATE dobrá značka - na kolik ta sranda přišla?
  17. Proč tak složitě? Já jsem ihned po koupi odpojil "hlídací" konektor na mínus pólu baterie a automaticky se deaktivoval SS a hlavně se zrušila funkce "inteligentního" nabíjení baterie, takže si udržuje napětí stále nad 12,5V. A v případě potřeby (důvod mě zatím nenapadá) lze opětovným zapojením konektoru vše během pár sekund vrátit do původního stavu.
  18. alex.333

    Vaše spotřeba

    Nejčastěji cesta do práce cca 30km sám, občas ve dvou lidech. 4x4 DSG.
  19. Já byl už před vyrobením auta domluvený s místním detaielerem na ochraně. Říkal, že ideální je auto přivézt hned po koupi k němu, což jsem taky udělal. Auto řádně umyl (nevím jestli i dekontaminoval) a nový lak jednokrokově přeleštil a aplikoval keramiku. Je to znát hodně při umývání - jde to mnohem snáz. A pak je taky radost přejet rukou po laku - je dokonale hladký, paráda. Dále považuji za absolutní nutnost keramiku na kola. Stačí je přejet wapkou a skoro netřeba šudlat hadrou - jsou čisté. Když nepočítám samotnou ochranu laku, tak už jen kvůli snadnějšímu umývání je keramika super.
  20. Mám odzkoušeno, že nejsnáz šipku najdeš po hmatu. Je vystouplá, takže jde krásně nahmatat. Na klasický "hyparmarketový" hydraulický zvedák jsem si koupil na Alíku gumu s V výřezem a zvedám to za to. Dokonce ta guma ani nestrhne originální plastický nátěr na zvedacím bodu výstupku prahu. A pokud by se někdo bál (stejně jako já před prvním zvednutím Karoqa), že výstupek na prahu zohne, jak se to stávalo běžně na Oktávkách, tak opravdu beze strachu. Tady je to místo opravdu bytelné a skutečně je uzpůsobeno ke zvedání😀.
  21. Takže Rigum verze 4x4 opravdu na 4x4 pasuje. Perfektně!
  22. Díky za pochvalu👍. Reálně si toho vůbec nevšimneš ani při otevření dveří. Plastový blatníček je vidět pořád a u těch co nemají plastové lemy to vypadá neustále nehezky. Tohle není vidět vůbec a zatím to funguje stejně dobře. Co však opravdu vypadá hrozně, je originální "nedořešení" tohoto místa. Přijde mi to podobné, jako s originálním osvětlením kufru - big FAIL. Tohle je hrozné.
  23. Mám sice objednané plastové blatníčky, ale po první jízdě v dešti mě to donutilo pro okamžitou akci. Zatím jsem to pořešil "D" těsněním, které jsem dal na dveře přes celý oblouk a navíc s přesahem dolů. Ve spodní části dveří je však menší přítlak, takže tam trochu i přes to nové těsnění bordel pronikal. Dal jsem tam tedy druhý (krátký) kousek a vypadá to, že blatníčky ani dávat nebudu. Ten spodní přesah sice vypadá divně, ale vidět to je jen u otevřených dveří a ještě se na to musíte zaměřit, takže to neřeším. Důležitá je funkčnost a zatím to vypadá perfektně - sucho. Uvidím po delší době a hlavně po zimě, jestli to ustojí i sníh a led.
  24. Jelikož žádný obchod v okolí nemám (kde bych to mohl vyzkoušet) , tak jsem objednal od RIGUMu jejich verzi 4x4. Je na vysoké dno - u mě dát dolů nejde (4x4 + dojezdovka) a podle tvaru by to mohlo pasovat. Rigum chci, protože jsem to viděl u kolegyně na Volvu a ten materiál je super - opravdu guma, takže neklouzavý povrch narozdíl od Gumáren Zubří. Teď už jen, aby to pasovalo.
  25. alex.333

    Stěrače

    Od doby, co na autech používám tekuté stěrače, tak stěrače dobře a hlavně TIŠE stírají. Jen nekupujte ty ve velkém rozprašovači za pár korun například v Kaufu apod. Fungují, ale jen týden, maximálně dva. Skvěle mi fungoval METABOND Clear, teď používám K2 Vizio PRO. Metabond je na jednorázové použití, K2 se nanáší rozprašovačem, takže je na více použití - tedy výrazně levnější. Vydrží míň, ale i tak je to několik měsíců.
×
×
  • Vytvořit nový...