Přejít na obsah

zelvacz

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem zelvacz

  1. Tak a uz kontrolka zase sviti :-) palubovka ani svetla nepoblikavaji. Po napojeni na VAG pise zkrat na kostru. Kdyz zavadu smazu opet se rozsviti po nastartovani. Tak ted uz nevim co vymenit a promerit :-(
  2. Bych to zkusil obalit hadrem a nastříkat WDčkem pořádně a nechat to přes noc třeba to trošku povolí
  3. Kdyz odejde cidlo a blika to porad jet stim v noci neni mooc prijemny a jeste musi vsechno dostavat na prdel servo,elektrika,zarovky,baterka. Treba to nekdy poznas
  4. Takže senzor po zapečení fungoval 14 dni a ted už zase blikaji světla odpojil jsem ho a dneska jdu obědnat nový :-( Doufal jsem že poběží aspon pul roku
  5. Dneska vyměněny svíčky místo svíček brisk které tam byli jsou tam bosch. Brisk měli sice tři elektrody a bosch jen dvě ale po nastartování citelný rozdíl v běhu a plynulosti když byl motor studený ještě zbíva otestovat v delší jízdě pro jistotu sebou budu mít ty staré očištěné a klíč na svíčky :-) Vždycky na všech benzínkách v okolí měli přívěšky fabia na klíče ale ted nikde žádnej takže dneska vlastní výroba :-)
  6. Takže dneska namontováno automatické rozsvícení domácí výroby. Všechno šlape jako hodinky nastaveno že po nastartování se rozsvítí obrysová světla hned a potkávací asi za 8s ještě se to musí otestovat delší jízdou nevím co budou říkat dráty které tam jsou na dálková světla která jsou 2x55w
  7. No ono to pojede i bez senzoru v nouzovim režimu ja tak jezdil par dni a nic se nedělo. napřed bych ho zkusil vysušit a zapict co to uděla až pa bych kupoval
  8. Vnější průměr ? To je snad relativní u každého klíče každé značky je to jiné záleží na tlouštce stěny
  9. Dneska jsem kupoval nové svíčky i s klíčem ale ejhle pruměr 19mm ne 21 zítra jdu klíč vracet :-)
  10. No pokud se servo nesmyslně spouští na plno bez pohnut volantem a poblikávají světla začal bych svazkem drátu v nosníku. Jestli je ten OK tak to bude pak čidlo dost častá závada. napřed bych ho zkusil odpojit co na to bude říkat servo jestli se hodí do nouzáku nebo ne.
  11. Takže dneska rano servis při studeným motoru a nastavení škrtící klapky a egr ventilu a cukání je slále tak těsně po překročení 2000ot. to parkrát pocukne co stím mužou byt zanesený svíčky ?
  12. zelvacz

    EGR ventil

    Dotaz z EGR ventilu vychází tenká hadička která pokračuje ke klapce ale tam končí v žádném návodu ve kterém je zobrazena ale není vidět kde má být připojena po ohledání klapky, filtru a všeho kolem jsem nezjistil kam patří neví to někdo ?
  13. Ted jsem přes vag napřed uložil chyby pro pozdější zjištovani chyb a pak je vymazal ale jelikož je to neoriginální kabel nelze sním nastavovat hodnoty. Všechny kontrolky zhasly nicméně stejně je chod motoru nerovnoměrný budu muset do servisu aby to přenastavili a pak se uvidí jestli je to tím. Prozatm jdu leštit světla :-)
  14. No chystám se ke známímu na nastavení. Myslíte že by jen vyčištěním bez nastavení by vznikla taková fatální chyba ? předtm jen svtila kontrolka a ted chyba v chodu ?
  15. Takže svitila mi kontrolka vyfukovych plynu sundal jsem ventil ERG a vyčistil totež jsem udělal s klapkou byla zespodu dost zapečená celou jsem ji vyřistil a po složení a nakopnutí špatna odezva na sešlapnuti a puštění plynu. vše vyčištěno a vraceno na puvodní místo. Při popojetí a snížení otáček se rozsvít kontrolka motoru a EPS + občasná žádná reakce na plyn jen pocukávání co stím ?
  16. Když jsem to tam vracel nazpatek gumičky jsem maznul vazelinou pujde to priste lip dolu :-)
  17. Dneska jsem kontroloval filtr na vsim novim mazlikovy Fabia Combi Comfort 1.4 16V 55Kw pročetl jsem tuhle diskuzi a opravdu musí člověk hodně zabrat aby sodtal ten plastovy kryt motoru dolu. Drží ho 4 malí gumový distanční sloupky a dolu z nich to jde jedině násilím ale zpátky už to jde nacvaknout lehounce :-)
  18. Hledal jsem na foru ale nikdy jsem nenašel odpověď. Po uspěšném zapečení a zprovoznění senzoru natočení kol jsem se pustil do další kontrolky která svítila. Kontrolka hlásí chyba motoru po připojení na vag žádná chyba nezjištěna ani po ručním projíždění všech diagnostik. Začal jsem očištěním všech kontaktu na lambdě a u řídící jednotky. kde začít když vag nehlásí žádnou závadu ?
  19. Tak dneska operace čidla a jeho pečení 2h na 50stupnů až do zlatova Dá se tam dostat i bez vymontování podběhu ale kvuli dratum musel stejně pryč Přístup fakt geniální špeciální turbo nádstavec abych se tam dostal Takže vymontováno, upečeno, vráceno na místo, odskoušeno, a je funkční. prozatím jsem jen popojížděl ale kontrolka nesvítí a servo se uplně nesmyslně nestartuje naplno jen si hezky přede když se pootočí volantem. Snad to vydží :-)
  20. No to bych chtěl taky zkusit dat to na par hodin do trouby a pak to pořádně přetěsnit a zasilikonovat. Ještě jsem kontroloval svazek drátu v nosníku a ty byli OK. Ještě musm vyměnit lambda sondu ale nevm kterou takže musím čekat na kabel na diagnostiku abych se dozvěděl kterou vyměnit. škoda že se nedají proměřit takovýhle prvky :-(
  21. A ještě ta odtoková hadička kdoviodkud usti přimo u serva takže mokry musi byt asi každy servo. Hlučnější to sice je ale když člověk sedí v autě slyšet to nejde. Kddyž bylo čidlo připojeno a volantu se nikdo ani nedotkl servo se spínalo samo a dost rázně že se celé otřásalo a bylo nahlas. Ted když je čidlo odpojeno je i servo tiší jede na nouzový režim sice nevím jak ví co má dělat ale funguje a rozáčí se pomalu ne trhaně jak s čidlem ani u řízení není zase tak velká změna. Nedalo by se nějak proměřit čidlo? A na jakem principu funguje servo když je v nouzovém režimu ?
  22. Takže jsem si Fabku 1.4 16v 55kw r.v. 2002 . Mám ji 4 dny a šechno celkem v cajku jen když byla tma jsem si všimnul že že poblikávají světla a uplně nesmyslně se zapínalo servo řízení a z toho duvodu při ubytku napětí blikala ta barevná hudba. Dnes jsem kontroloval stav oleje a je to v normě, manžety jsou suché takže jsem sundal přední mlhovku a zkusil odpojit všechny konekroty k servu očistit vysušit a nastříkat kontaktolem.Plast kolem serva se loupal jako perník a molitan byl asi jako houba na tabuli celý nasáklí vodou tak šel všechen prič :-) bohužel po zapojení všech konekrotů žádná změna zase barevná hudba :-( Odpojil jsem čidlo a po nastartování žádné blikání sice se rozsvítila kontrolka že je chyba na servu ale servo šlapalo na nouzový režim bez čidla. Šlo sice huře otáčet volantem ale da se to. Takže asi je po čidlu nebo je tam nějaká vlhkost. Ještě jsem kontroloval kabely v nosníku byly sice mokré ale ne steřelé ani přerušené. Takže čidlo jsem nechal odpojené radši at jede servo v nouzovem režimu než aby spínalo nesmyslně a kazilo se jak servo tak praskali žárovky tím poblikávánm. Až bude čas zkusm vytáhnout čidlo pokud se mi to v tom prostoru podaří a zkusm ho vysušit a jinak asi nové podle toho co jsem se tu dočetl :-(
×
×
  • Vytvořit nový...