Přejít na obsah

Honza K.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    92
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 905 zobrazení profilu

Oznámení Honza K.

  1. Než to nějak chytat, radši bych to utrhl. Jezdil jsem bez krytu na předním kole několik desítek tisíc km na fábii a čekal na jaro než se mi bude chtít pod auto - a nic se nestalo. ;)
  2. Hele já nevím, mě přijde, že po částečným sešlápnutí spojkovej pedál vibruje už tak nějak z principu. Nevím u rapidu, ale dělá mi to fabie i polo (ale jsou to starší vozy s naftou). Jen názor. Já bych to neřešil, až nastane porucha spojky, poznáš to. :)
  3. 61 kW je nesmysl, na SDi nejde nic víc než přidat naftu. Trochu to pomůže, tak jestli už takhle nedýmí, tak udělat ve VAG motor->login->pak přizpůsobení kanál 1 a defaultní hodnotu 32768 trochu zvýšit (ale o moc to nejde, možná tak na 32780), anebo fyzicky poklepat hlavu čerpadla. Tím se zvýší volnoběžná dávka = čerpadlo dává víc nafty. Ještě tak pomůže odpojit hadičku EGR, popř. vyřadit klapku vzduchu, aby zůstala furt otevřená. Jede pak po těch úpravách maličko líp, možná těch 50-55 kW bude, ale 61 určitě ne. To co popisuju je operace na 2 minuty, a je hloupost platit někomu za chip, mám 2 SDička q víc to prostě nedá, není vzduch. Zdravím ;)
  4. Odpovím, protože jsem to teď o víkendu sám dělal na své fabii (už podruhé co ji mám). U mého auta jde do levé konzoly silentblok jak po másle, do druhé jde zalisovat jen dost ztuha a navíc musím ubrat na novém silentbloku třeba 0,5 mm šmirglem (prostě je ten otvor menší). Otázka je, jak snadno ti to šlo nalisovat, jestli to nekladlo moc odpor a lisoval jsi normálně nějakým přípravkem, tak to podle mě nemůže moc vyjet. O kolik to povyjelo? Když jsem to dělal minule, nešel mi ten jeden zalisovat úplně (neměl jsem dokonalé přípravky), zůstal mi čouhat tak 2 mm, nechal jsem to být a nic se nestalo (a 120 tis. km to vydrželo). Jestli to jde lisovat příliš hladce, tak bych to nemazal naopak vůbec, je to zbytečný.
  5. Zdravím. Nepíšete jak je dítě velké, ale obecně: pro malá miminka +- do 13 kg je nejbezpečnější kvalitní vajíčko (Klippan dinofix, Cybex Aton 5, apod.). Až pak přejít na pokračovací sedačku. Sedačky kde výrobce píše podobná široká rozmezí např. 0-18 kg jsou pro novorozence nevhodná. I pokračovací sedačku (když se nevejde do vejce a samo sedí) je pak dobré volit protisměrnou (i když budete mezi rodiči v menšině), je to pro dítě nepoměrně bezpečnější, fakt. V protisměru pak vozit co nejdéle - existujou protisměrné sedačky třeba do 25 kg (např. Axkid minikid). Něco doporučuju nastudovat např. FB skupina "Děti proti směru" :)
  6. Podle mě popískávají táhla stěračů někde v těch kloubech. Pískalo mi to podobně (na FI), aplikoval jsem WDčko na podezřelá místa, všude kam až jsem pod ten plastový kryt dosáhnul a myslím že to přestalo. Už je to nějakou dobu a myslím že mám pořád ticho.
  7. Já si pořídil do fábie tohle, ale ještě jsem se nedostal k instalaci :D Tak vlastní fotku nemám, ale vypadá to pěkně, na omak to ujde. https://www.aliexpress.com/item/32786088002.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.61f84c4dvKOWj7
  8. Ahoj, hele z vlastní zkušenosti (protože taky jezdím v létě na 195/50 R15) můžu říct, že na jedničkové fábii na širších větších kolech hodně závisí na sklonu vozovky. Jezdí se vpravo a většina silnic je kvůli odtoku vody vyspádovaná směrem ke krajnici. Zkus někdy přejet do protisměru a pozoruj, jestli ti auto nezačne zatáčet zase lehce doleva :) Nevím jak moc ti to na tu stranu táhne, ale já tenhle jev pozoruju, mám geo OK a gumy se mi nesjíždí.
  9. Ahoj, dám svůj dotaz sem. Mám přidřené ložisko na řemenici kladky. Lze po sundání řemenu demontovat samotnou řemenici, tzn. prostě vytočit ten šroub? Nechci sundavat celou kladku, jen dát řemenici s novým ložiskem. Díky
  10. Ahoj. Je to jak říkáš - málo zalisovaný náboj, tohle je nezbytně nutný dát do pořádku, je dobře že jsi na to přišel! Správně to má být zalisované až po ten pojistný kroužek, tak jako to máš na druhé straně. Takhle to trčet nesmí, je možné že to časem vyjelo. Teď Ti to drží poloosa (+ předtím i ten třmen), že to nevyjede úplně ven. A taky ještěže tak, protože jinak by ti už dávno ulítlo kolo i s nábojem. Dost mě šokuje, jak to je špinavý, asi si s tím jezdil pěkně dlouho a nevěděl o tom. :/ Napravit se to dá buď tak, že to tam dolisuješ až po ten kroužek (má ty zobáčky a za ty to tam drží za okraj), resp. spíš někoho necháš dolisovat - je na to potřeba přípravek. Bez toho přípravku to nedáš, ani to nezkoušej, musí se to lisovat za vnitřní kroužek, jinak náboj zmrvíš. Až to bude správně dolisované, pak to buď bude OK nebo to za nějakou dobu zase vyjede, uvidíš. Kdyby to tam nedrželo, tak pak varianta 2 - nový náboj. Máš auto bez ABS, viď? To by totiž muselo hlásit chybu s takhle vysunutým nábojem. Jestli se necejtíš v kramflecích, někomu to dej, tohle není prdel. Hoď starý destičky, dojeď opatrně k servismanovi a ten posoudí.
  11. Nemůžeš mít koplé kolo po té ráně? Nebo rozhozenou geometrii? Jinak, mluvilo se o hardy spojce, ne o spojce.
  12. Nejdřív jsem to měl taky jen na "zatím". A už je to dva roky a je mi pořád nějak líto dát 5 tisíc za nový origo zámek. A druhovýrobě tady nějak nevěřím. Kdyby měl někdo dobrou osobní zkušenost s levnější značkou zámků na Fabii I, budu rád.
  13. Ahoj, bude to ten spodní. Viz DP. Nicméně se bojím, že pokud máš dveře zaseklé v safe modu, odpojení konektoru ti nepomůže. Musíš je nejdřív donutit, aby se odblokly a pak ho odpojit. Mě se to stalo taky. Taháním za vnitřní kličku a současným odemykáním a zamykáním dálkou jsem je dokázal po chvíli donutit, aby se ještě z posledních sil odemkly. Pak jsem odpojil konektor a od té doby odemykám LZ dveře jen zevnitř. Dá se na to zvyknout :D S tím safe modem mě opravte, jestli se pletu.
  14. Hele, dám zkušenost s SDI. Najezdili jsme se ženou napůl za 4 roky 200 tisíc a až doteď byla spolehlivost příkladná. Jezdíme docela rychle a 80 % dálnice, spotřeba 5l léto i zima. Teď ve 340 tisíc na dálnici prostě upadl ventil a motor KO. Takže i SDIčko se může posrat bez varování. Na druhou stranu, za 4000 jsem sehnal jinej motor, za 5000 mi to přehodili a jede se dál. Během opravy jsme měli půjčené 1.2 HTP 47kw, já byl spoko, žena si furt stěžovala oproti SDI na rozjíždění. Ty traktory jim prostě vyhovují :) Máme velký nájezd, s dieselem tankujem po tisíci km, nedovedu si představit ten opruz s LPG k pumpě. I benzín po 600 mě přišlo že tankuju furt. Radím kup cokoliv a nech si rezervu na počáteční opravy. Jestli to je pro manželku, vem naftu. Co se posere, to se opraví. Hodně štěstí!
  15. Tak sice s křížkem po funuse, ale musím napsat že mi to přišlo s maticí a vše sedělo. Tak jsem měl asi štěstí, ale hlavně že sis dokázal poradit :)
×
×
  • Vytvořit nový...