Přejít na obsah

Krenstik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    331
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Krenstik

  1. tam je animace, pokud se podivas na rasy tak anjizdeji, stejne jako zadek se postupne rozvesuce. Je fajn si stahnout blikani blinkru, pak to krasne vynikne....
  2. POužívalo se to kvůli startérům na xenonech.... JInak jsem chtěl taky, kvůli tomu že hlavní světla svítí trochu zbytečně vysoko a mlhovka má širší záběr a vetší sklon, ale bohužel dokud nebudou popisy k jednotkám světel tak nelze, stejně jako řady s dennímu svícení. ( Bavím se o FL )
  3. Máš MFK 3.0 tam je to jinak. POkud tam není, tak jen zadat swap kod a nebo tam poslat jiný dataset.
  4. Koubapavel2 - Co to máš na tom rádiu? Ty velké ikony?
  5. Sice to odporuje EHK, a je to taková hloupá provokoce jak na STK tak na dopraváky, ale jen nastavíš řsšám aby zlumily proti blinkru. Pěknější je pokud zhasnou, tam už se to dá i ukecat, ale pokud je homologace jako obrysovka tak to při blinru nemá žádně ztlumení, nic....
  6. Pokud se ti chce až na 56 km D1, tak jsem byl dneska v práci a budu tam asi příští uterý. Nastavíš si sám....
  7. Ja nevim co pořád řešíte..... 🕵️‍♂️ :-)
  8. Utahovací momenty :: Hlava válce Utažení šroubů hlavy válců Krok 1: Utáhněte. 30 Nm Utažení šroubů hlavy válců Krok 2: Utáhněte. 70 Nm Utažení šroubů hlavy válců Krok 3: Utáhněte. 90 ° Utažení šroubů hlavy válců Krok 4: Utáhněte. 90 ° Utažení šroubů hlavy válců Krok 5: Utáhněte. 90 ° Utažení krytu hlavy válců Utažení krytu hlavy válců Utáhněte. 9 Nm
  9. Podle německých kolegů dokonce 50 % aut dnes vyrobených je špatně seřízených.... Já osobně vím jen o problémech v Bratislavě, a těch s Octavkou....
  10. Ten mínus je, že jsem to nezvládl. Nabízel jsem každému ať si přijede a seřídí, zdarma u nás na školícím. X krát jsem psal jaký má být postup seřízení jak na analogovém tak digitálním regloskopu a dokonce i vuči bíle zdi. A výsledek? Hella neumí seřídit světla..... To by dopálilo každého ( vola jako já, který nabídne vlastní prostory a reálné zkušenosti, diagnostiku, regloskop a ještě vysvětlí postup). Navíc, nic jsem za to nechtěl. Tak si dál plakejte, jezděte do značky za 200 / 500 / 900 Kč....
  11. TVL. a dost, měsíc jezdil v pohodě, narozdíl od většiny z Vás vím jak je nutné nejen světla ale i kamery a radary seřídit a těch deset stránek kidů o ničem.... Asi raději BAN. Postup je jasně daný, značkové servisy ho neznají a nedodržují a O III FL má díky úspornému programu nivelaci ošizenou. Stejně jako spoustu dalších věcí. Když přijedu do značkového servisu s regloskopem a mechanik po celé době co O III FL jezdí neví, kde najde v ODISu základní seřízení světel je jasnou deklarací toho, že to servisy prostě neumí. Stejně jako to neumí ( legislativně správně) STK.
  12. Asi nechapu otazku? ( P.S. to je jen brand pod kterym dneska delame regloskopy na trh, stejne jako diagnostiku a ADAS kalibrace. Realne ale patrime pod Hellu, ktera dela svetla pres 120 let) Zbytek diskuze mi pripada zbytecny, i LED na OIII lze seridit jednoduse, nicmene s regloskopem je to presnejsi a bez diagnostiky vcelku dost nesmyslne, ale ano, panicke stesti funguje. Navic OIII ma ve velke casti pripadu hlavni svetla spatne serizene. To jsou fakta.
  13. Školící středisko mám ve Zruči nad Sázavou, a jinak já nic, každý si světla seřizuje sám. Já jen říkám jak a co a půjčím regloskop.... Školitelé jsou přece teoretici a rukama nepracují :-) ;-) Školící
  14. VCDS - origo, nova verze a dělal jsem měsíc staré LK FL a bez problému jen napětím. 110 KW motor...
  15. Jednoduše, STK nemá co seřizovat světlomety, má kontrolovat, že vozidlo neoslňuje. Navíc u nově homologovaných světlometů není ani klasický 15° lom, ale ostrá hrana i v režimu tlumeného světlometu, tj. jsem strašně zvědavý jak se s tím pánové popasují, protože ani DEKRA ani centrum služeb které to primárně pro STK školí netuší, o čem je řeč. A regloskop se dneska z vybavení které je certifikované, mění na vybavení které musí mít předepsané vlastnosti, tj. servis VW group má větší volnost v nákupu, Na druhou stranu je Škoda poslední kdo nevyžaduje digitální regloskop a pořád si vystačí s např. VAS 5047, což je eqivalent toho zeleného, který nabízíme pro normální servisy. Jinak pro moderní inteligentní světlomety je potřeba matnice, která umí zobrazit referenční segment, dle kterého se jen SW zadává adaptační hodnota. Nicméně toto není případ O III FL a neměl by být ani u O IV.
  16. OIII Fl jde nastavit na každém normálním regloskopu, jde dokonce i na zdi, je to jen o základním nastavení a pečlivosti mechanika. Co na zdi nelze je DLA, Matrix a vicezdrojové světlomety, jako má například SEAT. Jinak dosvit tlumenych světlometů má být okolo 55-65 m. EDIT:
  17. Bohužel, to nastavení je dvojí, O III to nečeká, až nástupce. Jinak níže pro zajímavost seřízení Matrixu a DLA. To už vůči zdi prostě nejde.
  18. Martin Bednar: Problem je ze spousta aut pada dneska z tovarny spatne nastavenych, Skoda neni jedina, v ramci koncernu jich v Blave denne vyjelo 400, a reseni trvalo neskutecne dlouho. MB ma na nekolika serich taky komplet spatne a co mam osobni zkusenost tak BMW to stejny. Navic kdyz po letech dojedou na STK tak LED na drahych aute jen pousteji. Clerfayt: jako pokus dobry, ale celkem mimo cil. Spoustu veci doma uz proste neudelas, to je fakt a navic s Matrixem k tomu zarad i svetla. Bud rad ze nemas BMW, protoze takove prezuti run-flat gumy se musi delat za spravneho rozmezi teploty, jinak dochozi k poskozeni patky. jinak ten posledni prispevek ma konecne smysl. Za me pokud nemam regloskop tak ideal v podzemnich garazich na 5m. Samozreme zakladni svetla, zadne DLA, MAtrix nebo Pixelovky.
  19. To netvrdím, ve spoustě zemí mám spoustu kolegů, navíc každý kdo prošel minimálně mým školením, by měl vědět co je třeba. S STK se bohužel opět mýlíš, doporučuji najít si konkrétní legislativu. Mohou, ale pouze na světelných zdrojích, které nejsou opatřeny nivelací, navíc postupují v rozporu s předpisy EHK o připravení vozidla pro seřízení světlometů. Třeba takovou maličkost jako plnou nádrž a 75 kg na místě řidiče. Za to práce s imbusem a šroubovákem jim jde skvěle. Rozdíl ve sklonu vozu s prázdnou a plnou nádrží si určitě umíš představit. Do Škody jsem psal, včetně VIN jednotlivých aut ( 11 vozidel, které jsem měl z CZ,SK, PL a Německa) a odpověď byla, že je to práce dealera při předprodejním servisu. Za mě je to asi jedna směna, spoustu OIII FL svítí v pohodě. A počty světel, nevím ale nejen před novináři stovky,spíše tisíce. Stejně jako kalibrací kamer, radarů a dalších moderních vymožeností. O servisech škoda mluvit, a ještě hůře psát, za to mě kdysi import Porsche chtěl žalovat a pomohlo mi jen doložit, že ten nesmysl, který jsem já napsal v rámci úvodu článku do jednoho magazínu, tvrdí jejich servisní síť. O nucení servisů pořizovat si vybavení, které mechanik nepoužívá, neumí použít si tady na foru psát nemusíme. Těchto případů jsou tu stovky.
  20. Potrefená husa se ozve, 5 let dělám pro výrobce světel ( Hella ), ročně mi projde školícím v CZ, SK a D mraky lidí, které učím jak fungují světla a jak se s nimi pracuje, tak lehce tuším, neřkuli vím co je a není třeba nejen teoreticky, legislativně ale dokonce i prakticky a odborně. STK je dozorový orgán, který nemá co seřizovat, zvlášť pokud neplní evropské ( závazné ) předpisy. Nejsem moralista, klidně světla nastavím vůči zdi, což legislativa povoluje, ale pánové na STK ( včetně centra služeb s Dekrou, které je zastřešuje) vůbec netuší o čem je řeč. Ano čest výjimkám, ale na tu jsem ještě nenarazil.
  21. Super, dalsi adept kdy technik STK vi vic nez vyrobce. Zakladni nastaveni nic, takze spravne serizeni taky nic. I lampa na A6, nebo MB ma imbusy, ale pro serizeni se musi nastavit do zakladniho nastaveni. STK ma kontrolovat zda vozidlo neoslnuje, max. serizovat halogenove svetla podle EHK 48, coz nedelaji, protoze o tom nic netusi.
  22. Ahoj všem, školení s Osramem děláme 17.9.2019 e Zruči. Víc přes PM.
  23. Pošli mi do PM VIN, vytáhnu ti to....
  24. O2FL měla jen natáčení, neměla plnohodnotné AFS, nezpochybňuju výkon LED, ale funkcemi je to prostě ořezané. V koncernu Golf, když začnu střílet kolem tak třeba Astra, ta má stejně jako Golf už v minulé generaci i tunel(DLA), který má u našeho okřídleného šípa jen Sup a oktavka si musí počkat do další verze..... O japoncích se ani nezmiňuju, tak už je to taky standart.
×
×
  • Vytvořit nový...