Přejít na obsah

Pepav

Uživatel
  • Počet příspěvků

    126
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Pepav

  1. Pepav

    Zimní clona

    Clona http://www.obautodily.cz/skoda-fabia-iii-zimni-clona-heko-predniho-narazniku-spodni-8455cz1081/ zakoupena a namontována. Ráno už mi teplota oleje nepadá na 75 ale drží se nad 85 stupních C. Pravděpodobně se tolik neochlazuje olejová vana. Malinko rychleji se po studeném startu olej zahřívá. Clona vypadá hezky, je poloprůhledná ale po montáži se tváří jako černá a ladí k černým plastům v nárazníku. Odpoledne při cestě z práce teplota oleje ani v pořádných kopcích nepřekročila 102 stupňů, takže cajk. A radar funguje i s clonou!!!! Naprostá spokojenost.
  2. Pepav

    Zimní clona

    Díky rallf, clonu hned objednávám.
  3. Pepav

    Zimní clona

    Díky, myslel jsem si to. Ano, je to přesně ta clona. Snad jen do ní vyříznout otvor?
  4. Pepav

    Zimní clona

    Chtěl bych HLAVNĚ ochránit spodní část chladiče před vnikáním soli a nečistot a pak MIMOCHODEM taky v zimě trochu oddálit chladnutí motoru při jízdě z kopce (jezdím cca 6 km z kopce, bez plynu - v zimě se mi tak teplota sníží z 90 na 75.
  5. Pepav

    Zimní clona

    Chtěl bych zakoupit zimní clonu do nárazníku - tu spodní před chladičem (v Autodoplnky.cz ji mají za 600 Kč). Problém je ten, že nemám vyzkoušeno, zda bude správně fungovat radar, když jej clonou překryji. Má s tím někdo zkušenost?
  6. Pepav

    LED osvětlení RZ

    Tak origo LED osvětlení půjde objednat od 30.5.2016. Cena bude ale nelidová: 860 Kč za kus! V servisu škody zatím neví, zda bude třeba auto překódovat po instalaci. Za tu cenu do toho nepůjdu. V e-shopu škody jsem objevil led osvětlení za nějaké dvě stvovky. To je však určené pro roomstera, f2 a rapida. Nevěděl by někdo, zda by toto sedlo i do F3 ?? No a jestli taty někdo rozebíral význam led světla na spz, tak to vidím takto: velmi estetické osvětlení a s homologací. Pokud si pouze vyměním žárovky za ledky, tak mě na technické vyrazí...
  7. Pepav

    LED osvětlení RZ

    Dočetl jsem se, že jedna z inovací současné F3 přináší LED osvětlení SPZ. Už to někdo koupil a instaloval? N e-shopu škody jsem našel pouze LED osvětlení na yetiho a rapida za 134 Kč/ks...
  8. Jak už tady někdo psal, na spotřebu má dost vliv, pokud studený motor po nastartování vrní namístě. Údajný chod studeného motoru v režimu zrychleného zahřívání, kdy je značně obohacena směs, se promítá do celkové spotřeby celkem zásadně. Ale teď docela zajímavý poznatek z včerejška: normálně tankuji zpravidla obyč N95 u OMV, do kterého přidávám adidivum VIF v poměru asi 2-3ml na litr. Včera, páč jsem aditiva zapomněl doplnit do foroty, jsem se plácl přes kapsu a natočil u OMV 100 oktanový prémiový benzín. Spotřeba dnes ráno na standarní cestě do práce mě příjemně překvapila, až trochu šokovala: průměrná spotřeba byla nižší o 0,5 litru!!! (trasa kopcovitá, stejná, stejná i teplota okolí a zatížení vozu). Místo obvyklých 5,1 jsem dojel za 4,6...
  9. Pepav

    Žárovky

    Tak jsem nechal nainstalovat (protože čas na výměnu teď opravdu nemám) do dálkových Osram Night racer a do potkávacích Osram NBU. Dálkové svítí opravdu výrazněji lépe a běleji. V příoadě těch projektorů jsem mírně zklamaný. Určité zlepšení jde pozorovat, hlavně v osvitu periférie vlevo a vpravo těsně před autem, ale... Nic světaborného, zřejmě tu zvýšenou svítivost dost tlumí optika a clona projektoru. Kéž by už konečně byly na trhu homologované LED náhrady H7 s vyšší svítivostí... Hned bych je do projektorů bral!
  10. Taky jsem ono bublání zaznamenal. Domnívám se, že to způsobuje kompresor klimatizace, který je při studeném motoru hlučnější. Kompresor se totiž točí neustále...
  11. http://www.novinky.cz/auto/388633-system-start-stop-lze-trikem-trvale-vypnout-uplne-snadne-to-ale-neni.html
  12. Po 10 tisících km vrzá palubka a něco ve všech bočních dveřích, na kostkách či na nerovnostech.
  13. Spotřeba v letní sezóně 5,0 - 5,1 l/100 km, najeto 10 tis. km. 81 kw, kombi, 15"kola, pneu EKO Bridgestone. V zimě se zdá, že budu jezdit o litr více.
  14. Po ujetí 7 tisíc začínají na kostkách drnčet nějaké součástky ve dveří či v rozích palubky, Na asfaltu se to neděje.
  15. JJ, při výpočtu jsem získal skutečnou spotřebu buďto stejnou, nebo o 1 dcl nižší, než udával palubní PC.
  16. Pokud bych "otevřel" výfuk a snížil tak odpor unikání spalin, bude se recirkulovat menší objem spalin? A jak zcela vyřadit recirkulaci? Musela by tam jít celá jiná vačka na ventilech?? Neví někdo?
  17. Jo, taky už mi SS vypnul i při nezahřátém motoru. SS spolu s recirkulací spalin bych neváhal OKAMŽITĚ vyřadit, pokud by to šlo a nepotentoval bych si záruku...
  18. U mě dlouhodobá dle počítače 5,1 l/100 km. Skutečná vypočítaná dlouhodobá spotřeba:5,0 ltru aditivovaného benzínu N95!
  19. Nevíte někdo, zda by šla origo anténa na F3 zaměnit s "ploutví" ze superbu nebo OII. Nejde mi jen o vzhled, kuny mi sežraly už druhý prut - asi jim moc chutná a je měkký
  20. Pepav

    Žárovky

    ts1990: To by mě hodně zajímalo! Pokud by to šlo a dobře svítilo, neváhal bych zainvestovat a LEDky tak vrazil. Kolik má pro zajímavost svítivost klasická H7???
  21. Na vypnutí SS jsem se byl ptát včera ve škodovce. Technik mi řekl, že vypnutí přes řídící jednotku je možné (je to na principu přepsání dat o nabití aku), nicméně při tomto NEoprávněném zásahu do ŘJ přicházím o záruku!!! Zásah do ŘJ je oznámen online do databáze škody. Otázkou zůstává vystopování zásahu garážistou. I tak se do toho pouštět nebudu, za ztrátu záruky u motoru TSI mi to nestojí, i když mě SS hodně štve. Jedinou cestou se tak zdá to relé, jak tady bylo posáno.
  22. Nevídané! K mému úžasu (a někdo už to tady psal), je reálná spotřeba o 1 - 2 dcl menší než hodnota, kterou udává palubní PC!!! Dle počítače jsem měl na natankování 5,2 l, skutečnou spotřebu pak 5,0 l / 100 km.
  23. To svaknutí při prvním rozjezdu, při rychlosti 20 - 40 km, o kterém píše Mattik, je podle mě bezpečnostní zamknutí dveří - aby nemohl žádný z pasažérů za jízdy otevřít dveře.
  24. Žádný takový problém nepozoruji. Ujeto přes 5 tis.km.
  25. U mě dlouhodobá po 3 tisících 5,9. Od načerpání 5. Nejnižší dosažená: 3,9 l.
×
×
  • Vytvořit nový...