Přejít na obsah

Ota Rákosník

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Ota Rákosník

  1. Tak abych to uzavřel, zakoupeno, namontováno a šajní to opravdu pěkně. Samozřejmě to nejsou Matrix světla, ale jsem spokojen. Auto žádnou chybu nehlásí.
  2. Téma jsem nenašel, tak se předem omlouvám pokud už je někde vytvořeno, ale nemáte někdo zkušenost z přechodem z H4 osvětlení na LED? Jak jsem se dočetl, tak od 1.1.2023 se LED žárovky dají použít místo klasických H4 žárovek. Např. tyto: https://www.elancar.cz/osram-h4-led-night-breaker-230-64193dwnb-6000k-6062033.html Píší, že na Yetiho před FL, kterého mám, to jde bez úpravy řídící jednotky. V podstatě se pouze vymění žárovka, nalepí homologační štítek, seřídí světla proti oslnění a může se vyrazit. Mám hlídání žárovek, tak nevím nevím... Nemáte někdo zkušenost případně i jestli to stojí za změnu, co se svícení týče? Přeci jen nejsou úplně levné a zjistit, že nefungují či hlásí chybu...
  3. yetimann: Někde jsem to tu asi popisoval, ale ve zkratce. S autem to mám podobně jako ty, tudíž mi škodovka už od dveří do autosalonu (asi stejně jako tobě) ukázala dlouhý nos. Říkali mi něco v tom smyslu, že když by to k nim jezdilo na servisky, tak to mohli odhalit (přitom jsem k nim jel v podstatě v začátcích koroze), ale takhle, že mám smůlu. Ptal jsem se jich tedy, co mi navrhují za řešení. Navrhli mi přestříkání a rozleštění spodků dveří cca za 18. Tak jsem se s díky otočil a podařilo se mi sehnat lakýrnickou firmu, která mi stříkla dveře všechny a celé. Komplet to vyšlo na 11 i s nastrojením. Já jsem si teda ještě vyměnil těsnění kolem zadních dveří. Zatím dobrý, jak píšu výš.
  4. hilux: turbo ven naštěstí nemusí, jen se musí ta baňka nastavit. Po dvou letech zatím bez problémů. Ještě pro jistotu zkontroluj podtlakový rozvod k Turbu, k chladiči výfukových plynů atd.. Měl jsem tam netěsnost (prasklá hadička k tomu chladiči) a chovalo se to podobně jako s poškozenou membránou té baňky turba. Je to společný rozvod. Přisávalo si to tam vzduch, takže lopatky pak nebyly v požadovaném otevření.
  5. Měl jsem stejný problém na stejném roce výroby + se začaly objevovat puchýře i v jiných částech dveří (vždy ale pod podélnou ochranou lištou dveří) a na pátých dveřích kolem světel RZ. Nechal jsem všech 5 dveří předloni stříknout a zatím klid (ťuk, ťuk, ťuk). A to těsnění jsem si vyměnil, protože to na konci dveří udělalo takovou bakuli, která odírala dveře z vnitřku. Nové těsnění je zatím ok
  6. Nemáte někdo vypozorováno jaký proud by mělo odebírat čerpadlo Haldexu IV? Po výměně filtru a oleje jsem tam měl hodnoty kolem 2,5-3A. Při vytlačování filtru (spouštění čerpadla přes diagnostiku) tam bylo kolem 1,7A. Tak se chci jen zeptat zda je to normální stav rozdílu čerpadlo na prázdno a pod zatížením. Nerad bych ho poslal do elektrikářského nebe. Diagnostika žádnou poruchu nehlásí (zatím).
  7. Libore pod těma imbusama na převodovce si měnil nějaké těsnění, nebo si je vrznul zpět tak jak byly? A olej do přední rozvodovky si dával stejný jako do zadní? Včera jsem dělal motorový olej a filtry, tak jsem koukal co mě bude čekat při výměně oleje v přední rozvodovce a v převodovce. Převodovka asi v pohodě, ale u té přední rozvodovky jsem nemohl najít ten plnící imbus. Tak teď alespoň vím, z které strany ho hledat. A propo ty malé imbusy na přední rozvodovce jsou stejné jako na zadní rozvodovce, haldexu (myšleno krom vypouštěcího šroubu pro haldex)?
  8. Pokud nechceš dávat originály, za mě mám celkem dobré zkušenosti s ATE. Brzdí a nehvízdají. Zimmerman osobně neznám. Respektive značku znám, ale nikdy jsem je nezkoušel.
  9. Také jsem to kdysi sháněl. Tenkrát jsem dospěl k závěru, že velikost kotoučů je primárně určená obsahem a výkonem motoru. Já mám 2.0 a 103 kW a průměr kotouče mám 288mm. Tuším, že na 125 kW by měl být rozměr 312mm, k tomu destičky pro tento rozměr kotouče. Zkus se podívat na skoda-dily.cz. Zadáš vinko a zůstanou ti tam jenom věci, které jsou pro tvé auto.
  10. Já mám oba. Do spodního jsem navrtal otvor a čidlo dávám do něj, takže žádná oblbovačka. Jediné omezení je, že jezdím do 110 km/h. Od 120 km/h se motor začíná hřát. Tudíž na delší jízdu po dálnici je nutné jeden z krytů zdemontovat. Ale ochrana proti soli v motoru k nezaplacení. Sundavám až když je venkovní teplota trvale nad cca 8 stupni.
  11. No podobně se mi chovalo auto, když jsem měl přerušenou podtlakovou hadičku k EGR ventilu (ovládá tam nějakou klapku pro rychlejší ohřátí). Jen se mi to nehlásilo jako EGR ale jako špatná poloha natáčení lopatek turba (protože celé je to na stejném podtlakovém rozvodu). Projevovalo se mi to nejvíc při dojíždění v malé rychlosti na volnoběh. Jen se mi rozblikalo žhavení a servis. Auto jelo normálně jen při lehkém plynu to lehce škubalo jako tobě. Mám 4x4 takže přístup k té hadičce byl docela porod, musí se nejlépe na rampu nebo zvedák a prostrčit ruku kolem kardanu.
  12. Čus, co se týká EGR ventilu. Vypadá to takto? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l131512dq-chladic-zpetneho-vedeni-spalin-egr-ventil-skoda-19622.html Na faktuře mám, že mi měnili chladič zpětného vedení zplodin. Ale závada taky ukazovala na EGR ventil. Tak mi spíš zajímá, jestli je to součást EGRU (jak tu někdo psal, že spodek je chladič prostředek EGR a vršek nějaký servopohon). Nebo jsou to samostatné díly? Já žil v domnění, že to je obyčejná klapka, která přepouští část zplodin zpět do motorového prostoru. Něco jako tady: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l128063t-klapka-regulatoru-oe-16999.html
  13. Tak ono je to jako s každým autem (Yetiho nevyjímaje), auto tě musí oslovit na první dojem, jakmile má člověk nějaké pochybnosti, tak raději ruce pryč. Já ho kupoval necelé 4 roky starého 2.0 TDi 103 kW 4x4 a dal jsem za něj ještě o málo víc než máš uvedenou cenu. Měl ale celkem slušnou výbavu a relativně málo najeto (58 tis.) Stav auta se zdál odpovídat ujetým kilometrům. Je fakt, že ale v tomhle těžko soudit, protože jestli má najeto 60 nebo 150 není na dnešních autech moc vidět. Takže svým způsobem musí mít člověk i štěstí. Taky je to o tom, co od auta požaduješ na co ho budeš využívat. Co se týká motorizace. U nafty si myslím, že většina nabízených bazarových aut bude s větším nájezdem kilometrů (většinou firemní služební auta). Protože normálnímu smrtelníkovi se při koupi nového auta nafta pomalu nevyplatí. Pokud bude nájezd malý bude auto za jiné peníze. A hlavně vzhledem k filtru pevných částic a dieselovému motoru obecně to není auto na poskakování po městě (ujet 2-3 km a vypnout). Pokud ovšem potřebuješ tahat těžší přívěs/karavan, je nafta určitě lepší. S benzínem zkušenosti nemám. Asi bude poněkud "pažravější", ale taky na pořízení levnější a odpadají výše zmíněné naftové "neduhy". Když jsem si poskládal všechno pro a proti, tak u mě zvítězila nafta. Co se týká problémů, tak asi největší slabina Yetiho jsou kvetoucí dveře, prahy a kastle obecně. Takže zaměř svou pozornost i tímto směrem. Tak asi toliko ode mě. Ale co člověk to názor, vybrat si nakonec musí člověk stejně sám.
  14. Tak jsem po výměně té baňky a zatím to vypadá v pořádku. Dokonce se zdá, že se odstranili i neduhy, které jsem této závadě ani nepřičítal (při rozjezdu na 1. rychlostní stupeň vždy po puštění spojky auto lehce škublo, což mě trápilo delší dobu a co mohlo mít příčinu právě v tom turbu). Zatím tedy žádný problém nepozoruji, mám ale odjeto pouze asi 20 km. Takže ťuk ťuk
  15. Pro ty co zajímá vývoj událostí kolem turba. Ještě jsem nechal udělat hlubší diagnostiku u známého a akční prvky, které šly otestovat, se otestovaly s výsledkem v pořádku, takže opravdu vše směřuje k tomu, že se opravdu jedná o vadnou baňku pro snímání polohy lopatek turba. Byl mi doporučen jeden chlápek, který dělá VW motory a jednoznačně potvrdil, že se jedná o dost častou závadu. Prý běžně při 100000 km odchází. Nedoporučoval levnější varianty za 2500,- z Kelly apod. Jednou to prý namontoval, seřídil a za dva měsíce tam měl auto zpátky se stejnou závadou. Takže jsem baňku objednal z odkazu a až přijde nechám to u něj vyměnit. Ještě koho by zajímalo, jak se pozná, že je baňka vadná. Uvnitř je membrána spojená s tím závitovým táhlem a pravděpodobně nějaký prvek (potenciometr?) sledující polohu táhla (lopatek) turba. Membrána je právě ten problém, ráda praská. Takže když se udělá pusou podtlak na ten boční štucek, mělo by se táhlo někam posadit, ale už by se s ním nemělo dát hýbat. V opačném případě je závada již jasná. Po výměně napíšu zda se zadařilo
  16. Mám Yetiho před faceliftem s origo tažným a swingem. U mlhovky si nejsem jistý, ale myslím, že se na autě nezhasíná po připojení vleku (někdy to vyzkouším a napíšu). Co se týká připojení 7,13 - pólové zásuvky, není rozdílu. Mám 7 pólový vozík a 13 pólový karavan. Po připojení vozíku nebo karavanu a zařazení zpátečky se na rádiu objeví ono auto s vozíkem (samozřejmě bez zvukového doprovodu couvacího asistentu).
  17. Ahoj všem, objevila se mi závada na Yeti 2.0TDi 4x4 103 kW CFHC 7934 - Turbocharger Boost Control Position Sensor Circuit P2563 00 [096] - Implausible Signal Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 2 Mileage: 98574 km Date: 2082.14.27 Time: 04:52:51 Porucha se zjevuje ve volnoběžných otáčkách (ne vždy ale poslední dobou častěji), kdy se rozbliká žhavení a palubák napíše porucha motoru do servisu. Teď už mi začal i svítit symbol poruchy motoru. To ale připisuji četnosti s jakou se porucha objevuje. Na provozu se to krom výpisu poruchy ve volnoběžných otáčkách na palubním počítači projevuje také při konstantní rychlosti občasným jakýmsi škubáním, které připomíná jako když vám dochází palivo a vy pořád držíte plyn na stejné úrovni. S tím rozdílem, že když se přidá plyn auto normálně akceleruje. Jinak na autě nepozoruji žádné další problémy. Co jsem zkoumal, mělo by se jednat o vadný potenciometr přenosu polohy lopatek Turba. Podtlakové hadičky jsem zkontroloval, žádný nepořádek jsem na nich nenašel. Oprava by měla spočívat ve výměně té podtlakové baňky na vrchu turba viz.: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l198716b-sada-opravarenska-pro-turbodmychadlo-oe-17060.html Máte někdo s podobnou závadou zkušenost? Po zpětné montáži baňky se musí na táhle nastavit poloha lopatek. Je to nějak složité? A nezkoušel někdo vyměnit onen vadný potenciometr v té baňce? Díky
  18. Co dělají ostatní je mi celkem putna. Ať to sundavají třeba i s pátýma dveřma, když se jim to tak líbí. Mně se to líbí (co se vizuální stránky týče) tak, jak to vylezlo z výroby. 3M navrhl LiveBomb a to se mi z hlediska poměru cena výkon zdálo dost drahé (za cenu pásky koupím nápisy origo nové). Zvolil jsem lacinější volbu a uvidí se, co vydrží
  19. Uvidíme, pokud to přežije zimu tak si myslím, že by to již mohlo vydržet. Aktuálně čekám, co s tím začne dělat voda.
  20. Zkusil jsem ten Pattex modrý, tak uvidíme, jak dlouho bude držet. Jinak práce s tím docela šla, čekal jsem to horší. Ostrým nožem to šlo celkem dobře vyřezat. Nevypadá to úplně špatně. Nápisy co uvádíš, jsou již z Yetiho po faceliftu. Já mám pouze Y velké zbytek malými písmeny. Ale díky za tip, určitě by stálo se ho na to zeptat i na staré nápisy.
  21. JJ znaky myšleno nápisy. No to je pěkný baťoh za tu pásku :). Je fakt, že co nápis, to přes pět stovek. Takže páska vs. nové nápisy je cenově na stejno. V tomhle kontextu je samozřejmě jednodušší koupit si nové nápisy a ušetří si člověk práci. Slyšel jsem, že to někdo dělá i lepidlem na sklo. Taky možnost, ale radši bych nějakou tu oboustranku. Asi to nejdřív zkusím nějakou levnější variantou oboustranné pásky a pokud to nebude držet, koupím nové nápisy.
  22. Čus, nemá někdo zkušenosti s nalepením znaků na paté dveře? Obecně co použít, aby znaky držely? Měl jsem auto na opravu laku a znaky musely dolů a lakýra říkal, že na to nemá vhodnou obustranou izolepu. Tak to raději nelepil, abych to nepoztrácel. Rozteče nalepení mám změřeny. Jde spíš o to čím to podlepit... Díky za tipy
  23. Dle odkazu se potom pak pravděpodobně v klasickém manuálu olej vůbec neřeší a je tam tzv. doživotní náplň. Ale na podzim olej stejně raději vyměním. Při řazení většinou 4teho a někdy i 5teho rychlostního stupně cítím při pouštění spojky takové lehké zaškubnutí, což připisuju právě už staršímu oleji v převodovce ( nebo synchrony? ale na to raději nemyslím). Haldex měněn každé dva roky, zadní diferák také. Někdy se to se zahřátím motoru lehce zlepší. Žádná drasťárna to zatím není, ale začít pokusem vyměnit olej, jestli se to pak nevyřeší, bych asi mohl.
  24. díky za info. Předpokládám, že "přímo řazená převodovka 02e" (nebo jak je označená) je klasická manuální (pěti nebo šestistupňová) převodovka?
×
×
  • Vytvořit nový...