Přejít na obsah

kovi133

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

899 zobrazení profilu

Oznámení kovi133

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Zdravím, cca 10 měsíců zpět jsem nechal na Fábii r.v.2004 1.2 HTP 47 kW měnit homokinetické klouby (vnější i vnitřní). Včera jsem se vracel z Maďarska, a před Budapeští se ozvalo křupnutí a auto začalo třepat a byla cítit vůle. Ihned jsem sjel k autobusové zastávce a s autem dále nehnul. Zjistil jsem, že se přestřihly imbusové šrouby, které spojují levý homokinetický kloub s převodovkovou skříní. Ale...uvolněný kloub prásknul do skříně kterou prorazil a začal téct i převodovkový olej...nezbylo nic jiného než auto odtáhnout zpět do ČR. Když jsem byl další den ve Škodovce problém řešit, překvapilo mě, že šrouby nechali původní. To znamená, že spojovací materiál max. za X stovek korun způsobil škodu za X tisíc korun. Přece to dávám do autorizáku s tím, že dostanu auto, na kterém po opravě můžu najezdit další tisíce kilometrů. Za tu dobu 10 měsíců jsem najezdil cca 15 000 km. Zatím nemám vyjádření vedoucího servisu, neboť nebyl přítomen. Chci se jen zeptat, zda jsem v právu nebo ne? Díky za odpovědi.
  2. Já jsem schod vyřešil tak, že jsem do kufru dal dva polystyreny a plochu srovnal, vyhodil jsem zadní sedáky, sklopil sedačky, sehnal matraci kterou jsem uřízl na míru a vložil do auta :-) Pokud řídím, mám zadní hlavové opěrky sundané, abych si mohl posunout přední sedačky jak se mi zlíbí. Matraci mám za sedadly zlomenou, jak je vidět na fotce. Pokud jdu spát, posunu přední sedadla co nejvíce dopředu, nasadím hlavové opěrky obráceně, abych si matraci trochu pozvedl a veškeré věci přesunu na přední sedačky. Ustelu, pootevřu zadní okna na které nasadím deflektory, kdyby náhodou v noci začalo pršet, zamknu a spím . Hodně místa zůstane taky v prostoru, kde mají zadní cestující normálně nohy, takže se tam vejde další hromada věcí. Určitě je tohle dobrá varianta pro dva. Už jsem vezl i další 3 lidi, takže jsem musel zadní sedadla i sedák nechat v původním stavu, polystyreny dát do kufru, matraci zabalit do role a veškeré bágly pečlivě poukládat...nebyl problém. Akorát jsem na místě musel zadní sedáky vyhodit na přední sedadla a matraci rozbalit. Jinak postup stejný. Přestavba cca 3 minuty. Kdyby někdo chtěl vidět polystyreny, nebo cokoliv jiného, stačí napsat :-).
  3. Zdravím, dnes jsem se pustil do opravy zadního prahu Fabie r.2004 před faceliftem. Na prahu byl puchýř, který jsem podloubal šroubovákem, ale ten do plechu zajel jak po másle...pak jsem vzal brusku a už jsem jen pozoroval, kolik toho bylo schovaného pod lakem...no hnus. Předchozí majitel se o auto nestaral, a toto jsou následky. Já bych se chtěl zeptat, co s tímto dělat (běžnou korozi na jiných částech jsem vybrousil, nastříkal Brunoxem, případně zatmelil, základ, lak a bezbarvý lak), hlavně ty díry mě straší...asi tohle sám dohromady nedám. Díky za odpovědi :-)
  4. Zdravím, neví někdo, kde sehnat Brunox Epoxy 400ml? Na internetu chtějí za poštovné šílené sumy :( Díky

×
×
  • Vytvořit nový...