Přejít na obsah

Prograw

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

902 zobrazení profilu

Oznámení Prograw

  1. Já se omlouvám, že jsem nenapsal update. Člověk ze Škodovky přijel, posoudil a výsledek je, že je vše OK. Proběhlo vyvážení na Hunterovi, na dvou kolech se posouvala pneu. Nechal jsem takto dělat v listopadu 2023 zimní pneu, po vyvážení byl klid, řekl bych, že 90 % vibrací zmizelo. Asi od konce února 2024 jsem začal vibrace zase pozorovat, ale už neřeším, budu přezouvat na letní a nechám je zase udělat na Hunterovi. Vibrace při jízdě pozoruji v sedačce také, chvěje se i sluneční clona...
  2. Příčinu jsem nenašel, přestal jsem řešit...
  3. Ahoj, přenáší se Ti tento zvuk do kabiny za jízdy? Já tohle slýchávám při brždění na nerovnostech (stačí jen drobné a lehké brždění). Prý je to plovoucí píst ve třmenu brzdy. Dělal mi to historicky i Suzuki Swift. Zajímavé je, že Octavia 3 mi to nedělala 🙂
  4. Měl jsem stejný problém a udělal jsem to stejné, co ghernx, sundal spodní plast a je 100 % klid už několik měsíců. Jde krásně vycvakat tím plastovým nástrojem na demontáž tapecírunků, co se prodává na AliExpressu za pár korun.
  5. To vypadá perfektně! Na kolik to vyšlo a kam mám s autem přijet 😄?
  6. Tak to je zajímavé, na stránkách mi to po zadání VINka píše, že je vše OK.
  7. Zdravím, objednával jsem se dnes do servisu na běžnou prohlídku + olej a paní mi telefonicky sdělila, že je svolávací akce na kulové čepy? Víte o tom někdo? Superb 3 FL, 2022.
  8. Aktualizace cca po měsíci a půl. Všechno to nějak trvá, ale řeší se dál. Asi před 14 dny jsem byl vozidlo projet s technikem, podle jeho slov by to neřešil, že mu to připadá normální. Odbýt jsem se nenechal a tento týden jsem byl auto projet na jejich kalibrovaných kolech. Byl to rozměr 225/45 R17, čili o palec menší, než mám. Chvění o cca 50 % méně intenzivní. Další domluva tedy taková, že jsem chování vozidla natočil a bude se posílat do Škodovky. V následujících týdnech by měl dorazit nějaký člověk přímo ze Škodovky a on posoudí, zda se bude řešit s případně jak a nebo se řešit nebude. @e1. Ano, ale např. dálnice je vyspádovaná "do áčka", a já se na rovném úseku dostávám mimo levý jízdní pruh za cca 3 až 4 vteřiny. V pravém je o něco rychleji díky vyspádování.
  9. Ahoj takže: Úterý cesta Brno -> Plzeň, žádné chvění jsem nepociťoval, pouze přenášení povrchu dálnice do volantu. Středa cesta Plzeň -> Brno, pociťuji drobné chvění volantu zejména ve stoupání na dálnici (poprvé u Ejpovic a silněji okolo Velkého Meziříčí). Stále cítím povrch dálnice ve volantu. Jako další projev mi auto táhne doprava. Držím volant stále natočený, když narovině srovnám volant po pár vteřinách jízdy jsem kolem za čarou. Neděle Brno -> Zlín -> Brno, chvění volantu cítím prakticky celou cestu (rychlost 140 km/h tempomat). Musím říct, že Hunter na chvíli pomohl, chvění je mnohem menší, ale pořád tam je. Plus se k tomu z nějakého důvodu přidalo to táhnutí doprava. Budu kontaktovat prodejce, budu chtít na víkend půjčit předváděčku Superba, abych porovnal a na základě srovnání půjde můj na servis. Tohle prostě není normální...
  10. Ahoj, kola jsou podle mě normální, origo viz níže. Předpokládám, že by dosedací plochu nábojů zkontrolovali. Auto bylo 2x v autorizáku a 3x v pneuservisu s tím stejným problémem. Zimní kola: Pirelli SottoZero 3 235/45 R18, Modus 8.0Jx18" Letní kola: Goodyear Eagle F1 235/45 R18 VELA 8.0Jx18" Zítra mám konečně služebku v rámci ČR, tak budu mít příležitost vyzkoušet, jestli se volant po Hunterovi chvěje nebo ne. Dám vedět.
  11. Ahoj, přezuto na letní mám od 13.04. Kola před nasazením na auto vyvažovali na obyč vyvažovačce. Mezitím jsem byl na dvou cestách, chvění pořád bylo ale už opravdu jen minimální. Dnes jsem nechával kola vyvážit na Hunter s přítlakem. Bylo hotovo asi za půl hodinky. Technik říkal, že pneu nebylo potřeba sundávat, nasazené jsou dobře, nehází. Kola dle reportu, který mi pneuservis dal, vypadaly před vyvážením takto: LP 2g PP 6,5g LZ 0g PZ 3g Zatím jsem byl auto projet jen po cestě domů a zdá se mi, že se chvění úplně vytratilo. Teď si ale říkám, v životě jsem nikdy na žádném autě nemusel vyvažovat kola x krát na různých vyvažovačkách. Na firmě máme desítky aut (převážně Octavie 3), které tento problém nemají - řídil jsem z nich cca 7. Nebude nakonec problém v autě samotném, protože přeci tohle není možné, aby bylo citlivé na tak malé odchylky s kor, když to dělají dvě různé sady nezávisle na sobě?
  12. Ahoj, malý update: a) Nechával jsem auto znovu kontrolovat v autorizáku. Prý vše pro jistotu dotáhli a za ně vše OK. b) Jsem objednaný na Huntera s přítlakem do pneuservisu na 20.04. tak uvidím. Vyvážit nechám už letní sadu.
  13. Už jsem o ní slyšel, ale pořád si říkám, že by to byla velká náhoda, aby mi to dělala jak letní tak zimní sada. Je pravda, že s tou letní byly vibrace o dost horší. Zkusím najít pneuservis, kde používají tuto vyvažovačku a uvidím.
  14. Zdravím všechny, trápí mě dost nepříjemný problém a to chvění volantu (cca 1 mm tam a zpět) při rychlostech cca od 90 kmh do 130 kmh. Jak jedu pomaleji nebo rychleji, chvění zmizí. Stejně tak se chvění projevuje jen na nějakém povrchu. Dokonce mi připadá, že čím hladší povrch, tím horší. Je jedno jestli brzdím, jedu pod plynem nebo plachtím. Mám origo letní VEGA (myslím) 18" a origo zimní MODUS 18". Dělá to na obou. Auto jsem teď dával do servisu a bylo mi řečeno, že to byly pouze nevyvážené kola. Je pravda, že na kola dali poměrně hodně závaží, každopádně to problém neodstranilo. Auto má najeto cca 30 tis. km a dělá to podle mě od začátku. Žádný velký výmol jsem nevymetl. Dokázali byste poradit, co může být zle? Může se jednat o nějakou výrobní vadu?
×
×
  • Vytvořit nový...