Přejít na obsah

abusklibi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    105
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 065 zobrazení profilu

Oznámení abusklibi

  1. Zřejmě vadné kusy, nějaký křehký plast. V jednom z rapidů se nám to rozpadlo hned po záruce. Taky by mě zajímalo, jak minimalisticky se to dá opravit protože celý panel je drahý. Nejhorší je, že úlomek se zasekl a nejde s tím točit.
  2. Když už to pár let někteří používáte, nepozorujete také nějaké negativní jevy? Jako třeba, že by se naopak špína někde hromadila, nebo že by to dřelo lak (vzpomeńme na odřený lak od těsnění u zadních dveří)?
  3. Pozor taky na cenu pneu. Ty 16ky na rapida mají poněku nešťastný profil, není moc z čeho vybírat a ceny jsou hrozné. Kupoval jsem teď letní 16ky a na výběr jsem měl prakticky jen lisovanou čínskou tmu za 2000 Kč / gumu nebo Continental za 3000 Kč. Všechno ostatní nevycházelo o moc líp a hlavně to všechno bylo XL, čemuž jsem se zatím vždycky vyhýbal (obávám se, že to bude tvrdé nebo hlučné). Nevím proč to tak je, ale podezírám všechna ta SUV nebo auta s těžkými baterkami, že zvyšují podíl XL pneumatik na trhu. Chci říct...16ky jsou samozřejmě lepší, ale při současných cenách bych asi radši obouval 15ky.
  4. Skutečně to tam chceš přidat? Nechtěl jsi se spíšzeptat, jak to vypárat? 😉
  5. Já mám v TP alternativně 195/55/15. Mám dojem, že to tam zapisovali k 77kW motorům (nebo možná později 81 kW). Ale je to nešťastný rozměr, pneumatiky 195/55/15 jsou zrovna hrozně drahé.
  6. Snížení spotřeby o 0,7 l samozřejmě není pravda. Stejně jako to, že do benzínu se přidává řepka. Řepka, resp. metylester řepkového oleje (MEŘO), se přidává do nafty. Do benzínu se přidává etanol, třeba z cukrovky. Ale jinak je pravda, že naši pos*anci v čele s ANO to mohli ukončit a neukončili. A také je pravda, že přidávat to tam nepřináší žádné výhody, zato spoustu nevýhod. V případě benzínu asi hlavně to, že z etanolu se uvolňuje voda.
  7. A jakou máš verzi motoru TSI 1,2? Pokud je to ta novější se stop-startem, tak je tam pravděpodobně i tento systém udržující baterku na pokraji smrti: https://www.auto.cz/nespolehlivost-baterii-modernich-aut-jak-je-to-ve-skutecnosti-s-jejich-vydrzi-125770 ...pak ani nízké napětí neznamená níc neobvyklého. Na druhou stranu je asi obvyklé, že baterka moc nevydrží...
  8. Je to normální... Ráno to mám kousek proti vycházejícímu slunku a to je tak na vystrčení hlavy z okna, abych něco viděl. Horší bylo, když jsem kdysi dávno zkoušel nějaký rain-off. Fungoval skvěle, ale v téhle ranní situaci jsem viděl úplný kulový a nedalo se s tím dělat nic.
  9. Je to hnus, ale máme to tak všichni.
  10. Já to mám taky, po přechodu na pevný interval teplota oleje zmizí. A jak mi řekli, samozřejmě to jde nějak vrátit, ale oni to udělat nesmí...
  11. abusklibi

    Rapid MR 2017

    Třeba tady je to vidět, ta bílá čára v levém zrcátku (resp. na skle) - to je spodek rámečku, pokud se nemýlím: http://im.sauto.cz/image/201603/2413/d0/56f3ec46d06a8c05fa1a0100.jpg?type=im2 ...a pokud se mýlím, tak je to jedno, protože asi tak nějak jsem ty ráměčky viděl ve skutčnosti, kde to bylo jasné. Je to vidět na všech fotkách z tohoto úhlu. Ve skutečnosti je to horší, a chrom bude ještě horší. No nic, je to už skoro OT... to jen, že zrovna tohle bych MR2017 nezáviděl.
  12. abusklibi

    Rapid MR 2017

    Tak to jsem ale myslel. A to se bude odrážet hnusně. U Toleda (2014) jsem to viděl nějaké světlé, myslím to ani nebylo chromované, ale odráželo se to hnusně.
  13. abusklibi

    Rapid MR 2017

    Hmmm, tak asi nevím, co je lemování výdechů. Výdechy jsou něco jiného než horní výdechy a ofuky bočních oken?
  14. abusklibi

    Rapid MR 2017

    No nevím, po určitých zkušenostech bych čekal, že se to bude odrážet ve skle, což mi strašně leze na nervy.
  15. Ano, však sám jsem příklad takové trasy uvedl. Jen říkám, že je potřeba pak uvést, že ta spotřeba je pak dána tou specifickou trasou. A vlastně to neříká nic, pokud neuděláš průměr s cestou zpět. Těch 110 na dálnici neodsuzuji a nechci to řešít (kvůli odbíhání od tématu). Psal jsem o tom jen v souvislosti se spotřebou: když někdo uvádí, jakou spotřebu má na dálnici, měl by říct, že to platí při nastavení 110 na tempomatu. V kontextu dálnice to totiž znamená pomalou jízdu, osobní auta jezdí po dálnici většinou rychleji.
×
×
  • Vytvořit nový...