Přejít na obsah

abusklibi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    105
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem abusklibi

  1. Zřejmě vadné kusy, nějaký křehký plast. V jednom z rapidů se nám to rozpadlo hned po záruce. Taky by mě zajímalo, jak minimalisticky se to dá opravit protože celý panel je drahý. Nejhorší je, že úlomek se zasekl a nejde s tím točit.
  2. Když už to pár let někteří používáte, nepozorujete také nějaké negativní jevy? Jako třeba, že by se naopak špína někde hromadila, nebo že by to dřelo lak (vzpomeńme na odřený lak od těsnění u zadních dveří)?
  3. Pozor taky na cenu pneu. Ty 16ky na rapida mají poněku nešťastný profil, není moc z čeho vybírat a ceny jsou hrozné. Kupoval jsem teď letní 16ky a na výběr jsem měl prakticky jen lisovanou čínskou tmu za 2000 Kč / gumu nebo Continental za 3000 Kč. Všechno ostatní nevycházelo o moc líp a hlavně to všechno bylo XL, čemuž jsem se zatím vždycky vyhýbal (obávám se, že to bude tvrdé nebo hlučné). Nevím proč to tak je, ale podezírám všechna ta SUV nebo auta s těžkými baterkami, že zvyšují podíl XL pneumatik na trhu. Chci říct...16ky jsou samozřejmě lepší, ale při současných cenách bych asi radši obouval 15ky.
  4. Skutečně to tam chceš přidat? Nechtěl jsi se spíšzeptat, jak to vypárat? 😉
  5. Já mám v TP alternativně 195/55/15. Mám dojem, že to tam zapisovali k 77kW motorům (nebo možná později 81 kW). Ale je to nešťastný rozměr, pneumatiky 195/55/15 jsou zrovna hrozně drahé.
  6. Snížení spotřeby o 0,7 l samozřejmě není pravda. Stejně jako to, že do benzínu se přidává řepka. Řepka, resp. metylester řepkového oleje (MEŘO), se přidává do nafty. Do benzínu se přidává etanol, třeba z cukrovky. Ale jinak je pravda, že naši pos*anci v čele s ANO to mohli ukončit a neukončili. A také je pravda, že přidávat to tam nepřináší žádné výhody, zato spoustu nevýhod. V případě benzínu asi hlavně to, že z etanolu se uvolňuje voda.
  7. A jakou máš verzi motoru TSI 1,2? Pokud je to ta novější se stop-startem, tak je tam pravděpodobně i tento systém udržující baterku na pokraji smrti: https://www.auto.cz/nespolehlivost-baterii-modernich-aut-jak-je-to-ve-skutecnosti-s-jejich-vydrzi-125770 ...pak ani nízké napětí neznamená níc neobvyklého. Na druhou stranu je asi obvyklé, že baterka moc nevydrží...
  8. Je to normální... Ráno to mám kousek proti vycházejícímu slunku a to je tak na vystrčení hlavy z okna, abych něco viděl. Horší bylo, když jsem kdysi dávno zkoušel nějaký rain-off. Fungoval skvěle, ale v téhle ranní situaci jsem viděl úplný kulový a nedalo se s tím dělat nic.
  9. Je to hnus, ale máme to tak všichni.
  10. Já to mám taky, po přechodu na pevný interval teplota oleje zmizí. A jak mi řekli, samozřejmě to jde nějak vrátit, ale oni to udělat nesmí...
  11. abusklibi

    Rapid MR 2017

    Třeba tady je to vidět, ta bílá čára v levém zrcátku (resp. na skle) - to je spodek rámečku, pokud se nemýlím: http://im.sauto.cz/image/201603/2413/d0/56f3ec46d06a8c05fa1a0100.jpg?type=im2 ...a pokud se mýlím, tak je to jedno, protože asi tak nějak jsem ty ráměčky viděl ve skutčnosti, kde to bylo jasné. Je to vidět na všech fotkách z tohoto úhlu. Ve skutečnosti je to horší, a chrom bude ještě horší. No nic, je to už skoro OT... to jen, že zrovna tohle bych MR2017 nezáviděl.
  12. abusklibi

    Rapid MR 2017

    Tak to jsem ale myslel. A to se bude odrážet hnusně. U Toleda (2014) jsem to viděl nějaké světlé, myslím to ani nebylo chromované, ale odráželo se to hnusně.
  13. abusklibi

    Rapid MR 2017

    Hmmm, tak asi nevím, co je lemování výdechů. Výdechy jsou něco jiného než horní výdechy a ofuky bočních oken?
  14. abusklibi

    Rapid MR 2017

    No nevím, po určitých zkušenostech bych čekal, že se to bude odrážet ve skle, což mi strašně leze na nervy.
  15. Ano, však sám jsem příklad takové trasy uvedl. Jen říkám, že je potřeba pak uvést, že ta spotřeba je pak dána tou specifickou trasou. A vlastně to neříká nic, pokud neuděláš průměr s cestou zpět. Těch 110 na dálnici neodsuzuji a nechci to řešít (kvůli odbíhání od tématu). Psal jsem o tom jen v souvislosti se spotřebou: když někdo uvádí, jakou spotřebu má na dálnici, měl by říct, že to platí při nastavení 110 na tempomatu. V kontextu dálnice to totiž znamená pomalou jízdu, osobní auta jezdí po dálnici většinou rychleji.
  16. Pawouku, beru na vědomí a dám si pozor, ale...: 1) Hrubost výraziva jsem snad nikde nepřehnal, budu se tedy snažit ještě mírnit. 2) Odchýlení od tématu si uvědomuji, ale je to jen zdánlivé. Ve stručnosti jsem totiž chtěl říct - pořád k tématu spotřeby: a/ Když se chlubíte nízkou spotřebou, uvádějte přesnější a pravdivý popis terénu, rychlosti a stylu jízdy (abychom měli představu o plynulosti). Jinak jen stresujete nováčky. b/ Nepřehánějte to s ekojízdou na úkor plynulosti provozu. Občas sí říkám, že ukazatel spotřeby je nejškodlivější věc, co kdy do aut přišla. Setrvávám tedy v tématu a jen oponuji Hanyskovy závěry. Chlubit se spotřebou 4,5 je super, ale takové spotřeby lze dosáhnout jen při určitých podmínkách: A/ Při normální rychlosti (50 v obci, 90 mimo) jen extrémně plynulou jízdou. To ale opravdu nesmí být křižovatky, pomalejší vozidla (aby se nemuselo předjíždět) atd... To nejsou normální podmínky a je potřeba to říct. A může to hraničit s bezohledností vůči těm za námi, když se kilometr před začátkem každé obce vykvaltuje a pooomaluu se dojíždí... B/ Při extrémně malé rychlosti. Pak je potřeba to říct - to je brzda provozu. Ten výrok o fičení s tempomatem 110 km/h na dálnici (tzn. tachometrových, tedy něco přes 100 km/h) přesně této variantě nasvědčuje. C/ Při jízdě z kopce. A to je také potřeba říct. Také jezdím trasu asi 100 km, kde se i při překračování rychlostních limitů a bez přehnaného úsilí dostanu i trochu pod 4,5 l. Jenže cíl je o 250 m níž a celkově je na trase pár míst, které mi pomohou (právě na to plynulé dojíždění to dobře vychází). Opačným směrem se při jakékoliv snaze nikdy nedostanu pod 5, při normální jízdě je to 5,5-6,0 (ani to není moc, ale je to venkov). Navíc ta trasa do kopce je na západ, tedy většinou proti větru. Někdo může tvrdit, že má jiné zkušenosti, ale osobně asi zůstanu přesvědčen, že buď kecá, nebo má fakt mylné představy o rozumné rychlosti.
  17. Počítá se to vždycky stejně a je úplně jedno, jestli ten čas ztrácíš po kouskách nebo ne... Jestli trávíš celý den za volantem v rychlosti, která ti připadá zbytečně vysoká, tak jsi stejný mamlas, jako když jedeš o to rychleji do práce - kvůli mizerným třem minutám. A když jede 110 po dálnici, tak nutně musí zavazet, protože kamiony jedou pomaleji, takže furt straší v levém pruhu. Leda by si na každé předjíždění zrychlil. Tomu ale nevěřím, protože jak to tak sleduju, kouká víc na průměrnou spotřebu než do zrcátka.
  18. Hochu ty seš filozof za volantem. Když po dálnici "fičíš" těch 110 km/h, tak jsi právě brzda provozu, to tě snad občas vezme i Jančura, ne? :-) A ta logika, že rozdíl mezi 110 a 130 není moc velký, ale že na delší cesty nastavíš 140, ta mě taky baví.:-) Rozdíl je 15% bez ohledu na vzdálenost a ten tvůj výrok se nedá chápat jinak, než že chápeš, že 110 je málo, takže na delší cestu to nevydržíš. Takže radši méně sleduj spotřebu a nebudeš tolik zavazet. Možná pak ani nebudeš muset tak často hlásit: "Toš to je kokot.".;-)
  19. Ajo, už to vidím v podpisu, přehlédl jsem. Tak mohlo by to někoho zajímat, ale mělo by to být ve správné sekci podle modelu, příp. v nějaké obecné...
  20. Mám jen stručnou OT otázku: Už poněkolikáté tady někdo mluví o 18" kolách. Copak to nějaký Rapid má v TP, příp. to tam na úřadě jsou ochotni dopsat??
  21. Od přechodu na pevný servisní interval nevidím teplotu oleje. Dozvěděl jsem se tady v různých sekcích, že se to stává, a že to není nevyhnutelné. Ale nenašel jsem odpověď na otázku: Podařilo se to někomu dodatečně zapnout?
  22. Chápu správně, že když nevyžaduji podporu, tak ten soft VCDS lze použít zdarma?
  23. Vždyť je to jasné, proč s tím vždycky někdo přijde? Širší pneumatika, tzn. větší styčná plocha, přece může jedině prospět (když odmyslím extrémy). Neboli, jak píše Rypicong, ovšem obecněji: - širší = lepší - výjimky platí pouze tam, kde šířka může znamenat dřívější ztrátu kontaktu s vozovkou, tedy na sněhu nebo v hluboké vodě (a tady taky pomůže těžší motor, proto se s nafťákem jede ve sněhu dobře, zatímco Rapidy s TSI nám nezatáčí...) Často uváděná nevýhoda jiného druhu je u širokých gum pouze ta, že prý zvyšují spotřebu věším odporem. To nutně musí být pravda, ale myslím, že se to přeceňuje - v praxi se mi to ještě u žádného auta na dlouhodobé spotřebě nepotvrdilo.
  24. Mě to cestou dolů stírá dobře, jako nové (mám to skoro rok), ale cestou nahoru stěrače často "skáčou" - "sekají sklo". A to prakticky už od novoty. Má s tím někdo zkušenost a zbavil se toho někdo? Nevím, čím jsem si to tenkrát způsobil.... Jediné mě napadá, že auto od začátku hodně stálo na slunku, tak rychle ztvrdly. Nebo jestli nejsou alergické na nějakou chemikálii (šampon neb vosk), ale to by se muselo projevit u kde koho, protože nepoužívám nic vlastního, jen z myčky...
  25. Vy nad tím příliš teoretizujete. Starých kol z O1 je v bazarech spousta a dává to smysl, protože spousta O1 dosluhuje. Možná někdy nějaký číňan tato kola kopíroval, ale moc tomu nevěřím. A už vůbec nevěřím, že na ně někdo v tom množství pravých kol narazíte. A že by bylo kolo naražené a nebylo by to poznat? Taky spíš nevěřím. Navíc by muselo být hodně dobře opravené a muselo by už dlouho poctivě sloužit na autě, protože by muselo být opravené už dávno. Teď jako staré to už nikdo určitě nespravuje, když jich je tolik a tak levných. No a kdyby nějaké fakt špatné bylo, tak se dá dokoupit - nové i staré - to se risknout dá... Jedinou rozumnou alternativu vidím v nových originálních kolech, ale ta jsou o hodně dražší. Nebo slušná neoriginální litá kola, ale i ta, pokud nejsou z nejlevnějších, jsou už zase 2x drazší. Nejlevnější neznačkové elektrony, co jsem kdysi měl, se mi neosvědčily - loupe se z nich lak a jsou hnusné už od výroby. A jsou podezřele lehké - předpokládám, že opravdu málo vydrží. A plecháče? Ty prostě nemám rád, protože bez poklic se mi nelíbí a poklice jsou tak drahé a tak málo vydrží, že tím člověk neušetří, a jinou výhodu v nich nevidím.
×
×
  • Vytvořit nový...