Přejít na obsah

wizaard

Uživatel
  • Počet příspěvků

    476
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem wizaard

  1. Zdravím! Hledám a hledám, ale nenacházím, tak se zkusím zeptat - je v Praze či okolí (případně i dál) někdo, kdo se těmto dieselům (CFFx) a má nějakou všeobecnou důvěru? Před 3 lety mi dělali vstřikovače a čerpadla (celkem cca 70 tisíc Kč). Teď mi auto na dálnici zničehonic škubalo (de facto stejně jako tenkrát), zastavil jsem, nalil VIF (už jsem to hodně dlouho nedělal, přiznám se, auto jsem dost zanedbával) a nemám úplně dobrý pocit - vibrace, myslím, jsou vyšší, motor mi přijde hlučnější a dělá už nějakou dobu jakési pravidelné cvakavé zvuky. Rád bych, aby se na to někdo podíval, ale někdo, kdo se vyzná. Díky!
  2. @kocourek2019 Originální LED lampičky VAG. Lampička je celý díl. Ale předpokládám, že hlavně bude třeba kódování = ferda25.
  3. @m.a.x.i.m.u.s: Zrovna @prassat to zde 11. února 2014 na kombíka popsal i nafotil... ;-) 2 loga z Citigo, tenkrát ještě matná, dnes lze i lesklá. Ale dobře...
  4. Kolegové, vím, že vám nepomůžu, ale opravdu radím - kupte kvalitní LED (ideálně bez všech těch odporů a CANBUSů a hláškových eliminací), zajeďte do Strakonic (nevím, zda to umí někdo jiný), nechte si správně nastavit řídicí jendotku (aby vám auto nehlásilo chyby, neblikalo při studených testech žárovek a podobně) a budete mít svatý klid napoprvé a jednou provždy. Doporučuji!
  5. Tenhle problém (Superb II 2009) nemám... Naopak poslední dvě aktualizace na iOS konečně ukazují dlouhodobý stav baterie v grafu a funguje - zdá se - spolehlivě. Pořád tam mám kolem 12,5 V.
  6. Ostřikovač je součástí světla, spíš bych ho ale pročistil - pokud vyjede, hadičky budou v pořádku. Odhaduju, že je ucpaný.
  7. Otázka je, jestli to chceš "samo domo", nebo opravit profesionálně? Existují firmy, které se opravami sedaček zabývají (látka a kůže nebývá problém, ale myslím si, že zvládají dnes i alcantaru) a výsledky jsou výborné - pohledej tady na fóru, jsou tu nějaké zkušenosti.
  8. Ahoj, bohužel nevím, ale alespoň napíšu, co vím - zapalovač i jeho osvětlení je součástí schránky 3T0 863 077 B (nevím ale, zda je to žárovka = jde vyměnit, nebo dioda = to už by asi bylo náročnější). Nevím, jak moc je snadné schránku demontovat - měla by jít snad celkem snadno vymontovat - drží na dvou šroubcích, ale je dost možné, že se musí ještě demontovat nějaké obložení kolem řadicí páky.
  9. Na štítku je jen pár čísel. Buď poskytne ochotný prodejce/servis, nebo je možné vytáhnout kompletně ze servisního webu erWin za cca 250 Kč.
  10. Mně trošku vadí, že se toto téma změnilo z předávání zkušeností na knihu praní a stížností... Ale to je mimo téma. Já osobně nemám - až na ten drobný výpadek teď - žádný problém (služba, aplikace, notifikace, web). Samozřejmě funkcí by mohlo přibývat, uvidíme...
  11. Jinak ale teď zrovna se opravdu něco se službou / webem děje, aplikace nechce načítat data a webové rozhraní nic neukazuje ("undefined" a jiné další radosti)... že by nějaký velký update? [emoji6]
  12. Mně se jak na webu, tak v aplikaci zobrazuje aktuální poloha auta, vždy. Problém tedy bude někde jinde - špatný signál sítě? GPS? Nějaký problém s datovým připojením?
  13. @Shaarky: Dvě zařízení na jednom účtu určitě ano. Dvě auta v telefonu také ano. Nevím ale, jak se to chová - když nastavuju notifikace, vidím nahoře i jméno auta. Tak možná, když máš auta dvě, lze nastavit notifikace pro každé...
  14. @milanxx: Ono takových rozdílů mezi webem a aplikací je víc... Což mě ale překvapuje, když by měly brát data ze stejného zdroje. Každopádně ale to "poskakování" na mapě je normální, spíš by se musela vyladit citlivost, aby to nekřičelo pořád. Ale funkci upozornění na pohyb auta bez nastartovaného motoru by měli doplnit. Otázka ale je, jak ta krabička spoří energii, což může mít nějakou spojitost s tím hlášením pohybu bez zapnutého motoru - podle všeho to vypadá, že krabička je v "plném" režimu až po nastartování, naopak když auto volně stojí, spoří energii a asi ani tak přesně a často neaktualizuje GPS polohu. Nicméně otřesy zahlásí hned, takže těžko říct... Obecně a celkově jsem ale pořád s krabičkou a celým konceptem spokojený - jasně, má to mouchy. Jasně, funkcí není mnoho (a věřím, že budou přibývat). Nehledě na to, že tady v ČR máme nižší verzi i té krabičky (v USA jedou na vyšší verzi s podporou LTE, tedy i palubní Wi-Fi). Přesto ale jsem - za těch pár korun - stále pozitivní a těším se na další vývoj!
  15. @Pawlisko: To není spatné řešení, ale líbilo by se mi, kdyby to šlo automaticky.
  16. @dafr: Díky za komentář a myšlenku, nad tím jsem se nezamýšlel. V Plzni totiž používají metodu nakládání auta ramenem za kola, což je poměrně šetrné. No a tak jsem znovu zkontroloval záznamy z aplikace a přímo samotný odtah krabička nezachytila - zachytila nejprve otřesy auta, ale to bylo zhruba v půlce cca 3km cesty na odtahové parkoviště, a potom zaregistrovala odtah na samotném odtahovém parkovišti (asi když auto vykládali).
  17. @Pawlisko: Plzeň. Byl jsem na hokeji, takže nezastavil. ;-) Ale aspoň jsem věděl, kam si pro auto dojít a že je vážně odtažené, taky jsem mohl přijít na místo a auto nikde.
  18. Tak poslušně hlásím, že indikace odtahu funguje na jedničku... ;-)
  19. @prassat: U Tebe to nejde v menu Bluetooth na MaxiDOTu nastavit?
  20. Z jiného soudku: jelikož používám Windows Phone/10 Mobile, nemám možnost mít aplikaci v telefonu, a tak samozřejmě přicházím i notifikace. Protože Mojio začalo pracovat s IFTTT (služba pro automatizaci čehokoliv s čímkoliv - např. sociální sítě, maily, zálohy, chytré domy aj.), připojil jsem je. Pár poznatků: - Mobilní aplikace Mojio/Motion umí mnohem více notifikací, v případě IFTTT máte pouze stejné možnosti jako na webu (start/stop motoru, dokončená jízda, chybové kódy, připojení/odpojení krabičky, nízká baterie, málo benzínu), takže otřesy nebo odtah jsou (zatím) bez šance. Snad se to zlepší! - Nechávám si posílat SMS skrze službu T-Mobile email do SMS (Gmail pošle email jako SMS do mého telefonu). Bohužel - a nevím, zda vinou IFTTT nebo Mojio - zprávy chodí pozdě (4 notifikace, zpoždění 1 minuta až 80 minut). Uvidíme, jak dál. Bylo by to ale řešení i pro ty, co nemají data.
  21. Mám takový pocit, že nijak. Z mého laického pohledu to nelze, myslím si, že auto tu řadu diod (ale pozor, je jich fakt jen pár, takže bůhvíjak efektní by to stejně nebylo) chápe jako jeden celek, bez možnosti kontrolovat jednotlivé diody. Dokonce si myslím, že je to tak i zapojené... Pak asi leda samodomo úprava na úrovni "hardware" - jiný proužek s více diodami zapojený s nějakou jednoduchou jednotkou, která by je rozsvěcovala postupně???
  22. @Pawlisko: Díky za upozornění, to je docela zajímavé zjištění - musím někdy osahat. Ale docela mě to překvapuje, protože nechápu, co by se tam uvnitř mohlo tolik hřát...
  23. Omlouvám se moderátorům za OT, ale co píšeš, je blbost - T-Mobile Ti nikdy nic takového nesliboval. Oficiálně nabízí jen aplikaci a krabičku se SIM a tarifem, nic víc. Webové rozhraní my.moj.io nebo Tebou odkazovaná zóna nejsou vůbec předmětem nabídky. @havrosh: Ta zóna na odkazu, o které @Jasson píše, má zcela jiný účel než webové rozhraní my.moj.io - vypadá to, že je to nějaká pokročilejší, techničtější sekce, kde můžeš třeba hromadně odregistrovat zařízení a podobně, mám pocit, že vážně slouží pro administraci např. velkého množství zařízení a/nebo jiné technické pomůcky. Ale je tam třeba zajímavá kompatibilita aut (je třeba vybrat sekci Vehicle Compatibility - Lookup a zde "calamp") včetně funkcí, které podporují.
  24. Jak píše @Pawlisko a @dafr, mám totožné zkušenosti (zatím) - když jsem otevřel a zavřel kapotu, přišla mi notifikace otřesů. Kromě toho jsem zatím neměl žádné problémy ani s notifikacemi, ani problémy s autem... Začínám mít spíš trochu pocit, že má @jirik64 vadnou krabičku...
  25. Vzhledem k momentální atraktivní ceně jsem taky "Chytré auto" pořídil. Mám ho krátce, takže moc zkušeností není (zatím 5 jízd). Každopádně aspoň pár poznatků: V Superbu II nevidím potřebu prodlužovacího kabelu, krabička samozřejmě vyčuhuje, ale nevidím šanci, že bych o ni kdy zavadil nebo ji snad ukopl (to je fajn, ten prodlužovací kabel a hledat, kam krabičku upevnit a schovat, bych nerad). Na prodejně mi dali SIMku, deaktivovali PIN, načetl v aplikaci, připojil jsem večer do auta a ráno už byl modul registrovaný v aplikaci a dokonce už měl načtenou i jízdu, kterou jsem provedl asi 5 minut po připojení do auta (cesta z T-Mobile domů). To mě upřímně mile překvapilo. Mobilní aplikace toho moc neumí a popravdě - až na trošku lepší zobrazení statistik cesty a samozřejmě notifikace - webové rozhraní mám 100x radši. Doufám, že na tom Mojio bude pracovat a rozšiřovat, protože potenciál tam je obrovský. (Ohledně aplikace mi to je stejně skoro jedno, protože mám Windows 10 Mobile, takže máme aplikaci nainstalovanou na iPhonu manželky a v emulátoru Androidu v notebooku. Manželka mě úspěšně sleduje... ) Chyba s ukazováním spotřeby přetrvává, ukazuje hovadiny (např. běžně mám spotřebu 35-50 l/100 km, jednou dokonce 250 l/100 km). A není to chyba převodu z MPG na l/100 km. Takže chápu, že tuhle hodnotu neukazuje v aplikaci - musí to vývojáři z Mojio asi doladit. Z mé zkušenosti vyplývá, že pokud se s autem nic neděje (jen stojí), hlásí se jednotka pravidelně každé 4 hodiny (v mém případě 2-6-10-14-18-22). Během první jízdy si krabička načte informace o autě, v mém případě korektně identifikovala VIN, model i rok výroby auta. Předpokládám, že stav palivové nádrže se kalibruje až po nějakém tankování, protože mi v aplikaci zatím ukazuje plno a cca 38 litrů, což neodpovídá, protože auto ukazuje cca 2/3 nádrže. Zatím jsem velmi spokojený (ale moc jsem toho nevyzkoušel - zatím jen přesnost a notifikace), uvidíme dál! Snad se bude rozvíjet. @Pawlisko: Jedna poznámka, ale neber to jako hájení T-Mobile či kohokoliv, jen chci věci dát do souvislostí - "Chytré auto" je jen přeznačené Mojio, což je (tuším) americká firma, která stojí za vývojem celé platformy, aplikace i certifikace těch krabiček. Stále ji vyvíjejí. A těm nějaká Octavia nebo celá Škoda (o které v US ani neslyšeli) vážně žíly netrhá... Ale T-Mobile by si měl zajistit, aby jim dodal informace, aby podporu českých aut (aspoň těch populárních) dotáhli, jinak se službě bude těžko dařit.
×
×
  • Vytvořit nový...