Přejít na obsah

camillio

Uživatel
  • Počet příspěvků

    672
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem camillio

  1. Otázka je, co na to v případě průšvihu a prdlého likvidátora pojišťovna. Ale na to asi nikdo s jistotou neodpoví.
  2. Tak jestli infolinka dobrý, tak útržek mailu níže ještě lepší Buď jak buď, AS po drátech řekl, že mých pár set km navíc nevadí. Tak snad, zatím jsem s nimi spokojený. --- Vážený pane [moje jméno], omlouváme se Vám, ale nejsme kompetentní posoudit časovou toleranci výměny oleje na Vašem vozu, kterou popisujete. Pro další technické informace doporučujeme kontaktovat naše smluvní servisní partnery, kteří Vám rádi a ochotně poradí. Potřebné kontakty naleznete pod tímto odkazem: http://www.skoda-auto.cz/mini-apps/autorizovani-partneri-skoda Děkujeme Vám za pochopení. ... [následovala nabídka bezplatného newsletteru :D]
  3. Pawouk: protože AS mi to písemně nedá (dobře, možná po mailu, ale moje cesty se blíží). Pravda, zavolat do ŠA mě nenapadlo, tohle beru. SkodaRapid: díky. Update: linka mě odkázala na AS
  4. Ahoj, mám pocit, že snad Miklísek to tu někdy v minulosti psal, ale nepovedlo se mi to nalézt. Jaká je tolerance přejetí oleje? Mám ještě 1500km do výměny (pevný interval), ale čekají mě dvě služebky během kterých to pravděpodobně o chlup přetáhnu, a výměna mezi nepůjde (víkend). Servis se tváří že to nebude potíž, ale raději se zeptám ještě tady.
  5. Jen ke stěrači - my ho máme a popravdě jsem za něj docela rád. A to podle venkovních zrcátek zacouvám skoro kamkoliv skoro s čímkoliv. Za sunset bych si byl ochotný i připlatit, nebo bych aspoň řešil fólii. Vozíme děti. A nečekal jsem, že to bude tak dramaticky lepší oproti netónovaným sklům. Kdo do oken strkal všechny možné clony, pleny, hadry apod. ví své
  6. No, tak to bych na nic nečekal a pokud jste nezapomněli na těsnění, tak bych mazal to nechat přeměřit. V lepším případě zaplatíš pár stovek za přeměření, v horším pár tisíc za výměnu. Jak píše Petr, lepší než čekat kdy to bude na novej motor.
  7. Olej ti měnili při 30tkm, teď máš 60tkm a ještě jsi na oleji nebyl? To bych to spojil s přeměřením řetězu, ale podobný projev má mám pocit zapomenuté těsnění pod filtrem, tak třeba bude něco blbě v těch místech.
  8. Musel-li bych si zvolit něco z toho, tak asi tu klimu. Sportovní sedačky fajn, ale když se budeš pařit/mrznout, stejně nic moc. Kola můžeš vyměnit kdykoliv, narozdíl od zbytku, kde už to tak jednoduché není.
  9. Nuže pánové Miklísku, Petře a jiní, po roce veselého a tichého ježdění tu máme změnu, zřejmě v důsledku teploučka: už vím, co jste mysleli vrzáním dveří. Tak asi dojde na panoil...předpokládám, že nic jiného zatím vynalezeno nebylo.
  10. Myslím, že se zbytečně dostáváme do akademické roviny, zdravým rozumem to tu vědí všichni co mají pod čepicí. A ti ostatní se zřejmě brodí nenewtonskou tekutinou
  11. I při teoreticky stejném řízení má na spotřebu vliv mrtě faktorů, od počasí po vyžranost šoféra. Výměna oleje za kvalitativně jiný (viskozitně) bude mít trochu vliv, jak velký ti tu nikdo neřekne, empiricky spíš nevelký. Výměna za "čerstvý" se stejnou charakteristikou nebude mít vliv prakticky žádný, pokud ten původní už není zdegradovaný až běda. S první půlkou předchozího příspěvku souhlas.
  12. Pěkné, ale otázka je, jestli je bude ochotno někdy pustit a v jakém stavu. Konečně by se mohlo porovnat, jak si vozidla stojí
  13. Škoda, že STKčka nevedou statistiky jako v Dojčlandu. Mohli bychom se časem pokochat.
  14. Ještě jsem si vzpomněl na jednu věc, v níž má F "navrch" - starším lidem se z F2 lépe vystupuje, protože ty židle jsou fakt židle. Z Rapida už člověk občas musí pomoci.
  15. Jsem na tom podobně jako Spektis, taky jsem si šel prohlédnout dlouhou fábku v jistotě, že vše ostatní je o dost dražší. Posezení v ní už si moc nepamatuju, krom zadních sedadel, kde to byl teda ve srovnání s Rapidem SB propastný rozdíl. Porovnat z běžného života to mohu jen s F2, tu má pantáta. Z té je oproti R naprd vidět (mám 185cm a připadal jsem si jak v tanku, ale je to samozřejmě o zvyku), blbě se mi v ní sedí a interiér takový nějaký neuspořádaný (i to je o zvyku). Je to o preferencích - soused v rodném městě měl 2 metry výšky, polského fiata a tříčlennou rodinu a jak si chválil. Kámoš má Zafiru, dva pidiprcky a je mu malá.
  16. Já se bojím, že to bude průšvih prvních Rapidů. My máme aktuálně 17,5 tisíce km a kromě jedné blbosti z výroby (nevypínající blinkr páčka) nebyla reklamace (zatím, ťuk ťuk ťuk) žádná. Ostatní prkotiny nebo vlastní blbost. MR2015, v červnu mu bude rok. O kvalitě AS bych naopak mohl vyprávět donekonečna, ale to není o autě, nýbrž o lidech. A pochybuju, že AS u jiných značek na tom bude jinak - mechanici budou všude dobří i špatní. V téhle cenové to bude vždy něco za něco, bez ohledu na výrobce. Kdyby tomu tak nebylo, tak by všechny značky až na tu jednu zkrachovaly. A nakonec, Mercedes M loni získal v kategorii aut starších 8 let první příčku v neprůchodnosti německými STK. Tím stávající stav neobhajuju, taky se mi nelíbí. Ale jestli NASA shořely 2 raketoplány z celkově 5 létajících, vždy kvůli lidské blbosti, tak co chceme od aut.
  17. Já mám naopak stabilně kolem 5.3-5.5, ale cesty do/ze školky (2km) to vyženou.
  18. Úplně nerozumím, ale v jednom souhlasím - pokud někdo předjíždí na dálnici na tempomat 110, tak je mamlas, protože než předjede kamion, je za ním štrůdl. Pokud šlápne na plyn, předjede a zařadí se zpět kam patří, pak proč ne. Osobně, pokud nespěchám, tak jedu taky 110-120. Ale když něco doženu, tak to fofrem přeskočím a pak zase zvolním. Ale asi bych z dostupných informací nevyvozoval, že HK jezdí tak či onak (ať se udá sám :-))
  19. Když jede 130km/h, tak 100km dá za 46 minut, při 110km/h má stejnou vzdálenost za 54 minut. Rozdíl 8 minut na 100km vzdálenosti, a on z toho jede jen třetinu (rozdíl 3 minuty). Když pojede 1000km, tak ten rozdíl v rychlosti se už počítá. Pokud nejede v levém pruhu (a nejlépe ani v prostředním, jsou-li pruhy 3), tak nemá komu překážet.
  20. Nemáš možnost si půjčit Rapida od někoho jiného? Popř. nějaký sraz na SK a projet tutéž trasu půjčeným/svým autem? Ad dálnice: nevěř Vaše R1 je bohovská!
  21. Faktem je, že kdyby převodovka (mám 5°) byla naladěna tak, aby při padesátce bylo na čtyřku o chlup víc otáček, tak bych se taky nezlobil. Ale jezdit po rovině 50 na trojku odmítám, když je plyn v půlce úvrati. Navíc ta energie potřebná na udržení rychlosti je celkem minimální, průšvih je zrychlení. Kopec, to je samozřejmě něco jiného.
  22. Pokud sedí pevně opřeny o rám a v zámku, tak by snad vrzat neměly. Já mám prozměnu takový pištivý zvuk, jak utíká vzduch okolo těsnění, naštěstí ale ne moc hlasitý.
×
×
  • Vytvořit nový...