Přejít na obsah

zachyn

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem zachyn

  1. Kromě převodovky (nevím, proč bych měl řadit už v 90km/h šestku, když to je poslední kvalt až do 200 ) se vším s tímto youtouberem souhlasím, Mám přesně tento model Ambition, jednu z uplně prvních co vyrobily covidové směny. Mohl bych přidat ještě sto dalších závad, co si tenhle střep táhne z výroby a potáhne až na vrakoviště. Namátkou: vypínání serva za jízdy, vypínání auto hold nebo ruční brzdy, pazvuky, bouchání, klepání, uvolněné součásti někde ve střeše, neustálé nové hlášky infotaimentu (kam na to jen ten generátor chodí ?), stále se povolující už druhé opěradlo sedačky řidiče, e-call, čidlo kvality oleje, front asistent, line asistent, blikání lampiček, samovolné nouzové brždění.....V servisu jsem byl za 2,5 roku odhadem tak 20-30x, to je téměř každý měsíc a to ty problémy vždy kumuluji. Protokoly už by se daly svázat do vazby. Být to auto moje, tak jsem ho vrátil nebo bych se se škodou soudil - jednou sem se málem zabil s celou rodinou a jednou mi auto ujelo i s dětma v zadních sedačkách, 2x jsem ho honil na parkovišti v práci mezi kamiony. Takže asi tak pro ty nevěřící. Ty první auta měly být spíš nulté nebo ověřovací série.... pořád jezdí s tím samým hw. Škodovka jim nevymění žádnou jednotku, jen samé kraviny typu tlačíka na volantu nebo dorazy 5. dvěří, aby měl zákazník pocit, že se něco děje. Věřím, že novější MR mají zcela jiné ŘJ nebo min novéšjší revize a problémy nemají a podobné příběhy jsou pak těžko uvěřitelné.
  2. Teda díky za nápovědu k tomu klepání v zadním zámku opěráku, je to opravdu ono ....takových nervu a taková blbost... K sedačce mám další simplyclever. Pořád si seřizuji opěradlo u řidiče. Už si připadám jak blázen, skoro každou cestu to musím nějak štelovat.... Je to popsáno někde na fórech - vadná konstrukce opěradla. V určitých případech to Škoda uznává a na záruku vymění..
  3. Zrovna u O4 je loketní opěrka vymyšlena dobře, Lze si pohodlně zapnout pás (ne jako u Fabie), opřít loket a zároveň nechat obě ruce na volantu. Pokud ovládám manuálněí převodovku, nemusím v tu chvíli zrovna ovládat rádio. Pokud nechám ruku válet někde na šaltpáce, tak mám volume na inrotaimentu ihned před sebou. Dle tvojí "logiky" by to bylo u pravostraného řízení obráceně, ale není. Je tam úplně stejné rozložení tlačítek. Stejně to bylo u O3 a stejně to má Superb a pravděpodobně ostaní modely. Já si na to prostě nezvykl.
  4. Po závadě servořízení jsem byl 3 týdny bez auta. Přes týden čekání na termín, přes týden oprava. Byl celem 6 závad: - servo neměněno, ale dle servisu několikrát upravován SW řídící jednotky přímo od Škodovky a testování. S autem toho celkem dost najezdili. Závada se dál neprijevila - bouchání někde vzadu: vyměnili dorazy 5. dveří, po týdnu to bouchá zase, přijde mi, ž eto jde od zadních pravých dveří - levé ovládací tlačítka volantu často nereagují: tlačítka vyměněna, závada je stále. Vypozorována spojitost s Android Auto (nejde ovládat nikdy) a mute (tím se donutí fungovat) - "pripojeni WLAN není spolehlive, doporucujeme prepnout telefon na USB": nevyřešeno - zatuhnutí při bootovaní - zlstane viset logo Škoda, rádio funguje: snížena frekvence, ale občas se to objeví - "probiha nacitani uzivatelskych udaju" - konečně vyřešeno, infotaiment se teď zapne okamžitě a po odkliknutí jedné otravné hlášky jde hned ovládat Změna proti původní verzi SW infotaimentu Swing: - jiná grafika klimapanelu - bohužel výchozí stav je vždy "chytrá klimatizace", objeveno pár dalších chyb v určité kombinaci "tato funkce není dostupná" Mám dotaz na řidiče TDI, kolik km najedete na jednu nádrž AdBlue? Mám přes 20tis a ještě jsem nedoplňoval a v servisu (jezdím jen do jednoho) také ne. Auto nic nehlásí. Přiznám se, že do návodu k AdBlue jsem se nedíval, v menu jsem informace o zbývající kapacitě nikde nenašel.....
  5. Škoda láme rekordy na O4 zejmény díky tomu, že se kupují do flotil, tedy jako firemní na IČO, v horším případě na operativní leasing. Ne každý řidič je zároveň vlastníkem.
  6. Levá tlačítka na volantu opravdu ovládají infotaiment vpravo, pravá ovládají budíky vlevo (jak logické....), ale na infotaimentu se ovládá pouze audio (volume, přepínání stanic, mute). To je jen jedna z mnoha funkcí infotaimentu. Na vše ostaní se musí klikat prstem, případně lze něco ovládat hlasem, pokud to má auto ve výbavě (moje ne). Mimochodem ty tlačítka na ovládání rádia nefungují vždy, zejména nefungují nikdy, pokud mám zapnutý androrid auto. Dají se "probudit" přepnutím na audio panel nebo zmáčknutím mute na volantu. Jedná se o SW chybu, tlačítka mi už měnili na záruku.
  7. Já mám tělo z masa a kostí, nesedím v prkené poloze za volanem jak robot s rukama pevně spojenýma se sloupkem řízení. Nevím, zda jsi někdy v OIV aspoň seděl, když si odvažuješ tvdit, že bys to ukroutil. Veř mi, že ani prd. Ten volant je stejně tvrdý jako s vypnutým klíčkem na místě. Dle mojí zkušenosti byl možná ještě tvrdší, vpodstatě s tím nad 100 kmh nešlo skoro vůbec otáčet. Nevím, co se tam rozbilo, nemuselo se to uplně vypnout, třeba se to zablokovalo (servo jelo, ventil nesep...netuším). Nemám problém se věnovat řízení, nahoře to i píšu, že se řízení věnovat chci. Jenže někdo v ŠA si myslí, že jsme všichni nerdi a když má dotykový display mobil, kávovar, lednice, tak to musí mít i auto. Kolik lidí zaměstnávají a kolik lidí jim řeklo, že to je ergonomický nesmysl ? Jak se mám trefit jedním prstem za jízdy na tablet 10x20cm a "zmáčknout" konkrétní tlačítko, když to nemohu nahmatat (prsty nemají zpětnou vazbu) ? Jinak, než tupým zíráním na středový panel to nejde. Jeden příklad: má to full led, ale na automatické nastavení sklonu už nebyl rozpočet.....ok, tak jakpak si teď seřídíme sklon světel, když to nemá kolečko pod volantem? Vlez do menu a 6x někdě klikni, než se proklikáš. Fajn, mám to dělat před jízdou. Nastartuji a někdy i minuty čekám, než mě panel pustí vůbec něco dělat, možná i 1x musím vylézt a zamknout, potom projít další a další položky v seznamu předletového plánu, například se podívat na počasí a zjistit, jestli mi bude zima nebo teplo a pokusit se nastavit klimu předem, pokud tam zrovna mám volbu pro nastavení teploty, protože ta někdy zmizí i s ukazatelem času. ......že jdem všichni na porážku nám nevadí, hlavně že nás vedou že ? Na obhajobu ŠA chce většinu asistentů unie. Vůbec se Britům nedivím, že jsou venku. To je ale už jiné pohádka.
  8. Ahoj, po delší odmlce popíšu aktuální stav: - auto je asi po 4 servisech / svolávačkách, poslední byla začátkem července 2021 na infotaiment - tyto závady se projevují stále: -- Funkce parkování je nyní nedostupná: hlásí i při jízdě dopředu, přestane fungovat klidně v přůběhu parkování (mám jen čidla na zadním nárazníku) -- hláška "tato funkce je nyní nedostupná" se objevuje na infotaimentu i při jiných úkonech, např. na panelu klimy -- nejotravnější věc: "načítání osobních údajů" auto je v tu chvílí na panelu neovladatelné, nic nejde nastavit, nejde s tím nic dělat, rekord mám asi 30 minut po výjezdu -- při spojení s Android Auto: "Připojení WLAN není spolehlivé, doporučujeme připojit telefon přes USB" - tohoto se nejde zbavit, ihned po odkliknutí je ta hláška na panelu znovu, infotaiment po celou dobu nejde používat -- logo Škoda zůstává stále zobrazené klidně i několik minut -- "Front asistent je nyní nedostupný" - tato nová závada se mi projevila o víkendu s plně naloženou rodinou v rychlosti nad 100km/h -- problikne celá palubka všemi ikonami, všemi barvami, objeví se oranžové a červené hlášky přes levou půlku tabletu, auto hlasitě zvukově upozorní a vypne se posilovač řízení - leknutím jsem se málem posral, jediné štěstí bylo, že jsem jel rovně, stát se to v zatáčce nebo v krizové situaci, tak jsem to dnes nepsal... Auto bylo nebezpečné celou dobu předtím, teď je to ale opravdu vážná věc. Nemohu si už dovolit vozit rodinu, ani kohokoliv jiného. O tom, že by auto někdy v budoucnu řídila třeba manželka nemůže být už nikdy řeč..... Varuji všechny, kdo si tenle střep chtějí pořídit. Nedokážu si představit, co s takovým autem bude majitel dělat po záruce. Kdo tohle poslal na trh je osobně zodpovědný za veškeré nehody způsobené tím, že se člověk musí věnovat za jízdy všemu jinému, jen ne samotnému řízení. Auto je pořízeno na operativní leasing do firmy, kde pracuji. Nevím, jaké jsou možnosti a jak moc firma bude či spíše nebude chtít řešit problém svého zaměstnance s nástrojem, který má sloužit k pracovním (a soukromým) účelům, ale auto odstavuji na parkovišti, protože se s ním bojím jezdit.
  9. - ano, do O3 šly objednat různé verze stějně jako do O4. Jenže v O4 už žádná není gumová, vše plast (jednostranná, oboustranná, nízká, vysoká vana) - přihrádky ve dvěřích jsou desítky let, ale až u O4 jsou určeny k vestám ? :) Jako sorry, ale tam vozím pití, dokupovaný koš (simply clever za příplatek), žvýkačky.......prostě cokoliv, co často používám. Vesta je věc, co opravdu denně nepoužívám a nevím, proč by mě měla smrdět a překážet ve dvěřích. O3 měla mini kapsičky pod sedačkou, za příplatek i šuplík pokud si dobře pamatuji. Přesně pro tyhle krámy, které je nutné ze zákona vozit a mít po ruce, ale prakticky denně vůbec nepotřebuješ.
  10. pokračování k tématu, po servisu a více jak měsíci trápení.... - restart IT s náběhem až nekolik minut, při restartu nejde napěti do USB !! - neustále vypínání asistentů za jízdy pořád dokola s patřičným zvukovým a grafickým hlášenim... - line asistent potvrzuji, že jede klidně podle letícího meteoritu, jen ne podle bílých čar na silnici....když uz ten škodováckej krám má front asistent, mohl by si odpustit škubat volantem doleva přímo před protijedoucí auta na úzké silnici - tohle naprogramoval kokos - zadní parkovací senzor tak v 1/5 případů nefunguje, hlášky má i cestou dopředu - odpojoval jsem vlek, nechal jsem si nastartovaný motor, po chvílí zas hustokrutá oranžová ikona na LCD....ignorace, běžný stav. Pak přišel email ze servisu, že se mi auto automaticky nabonzovalo s nefunkčními předními světly a že se mám určite stavit u nich, protože mi to v rámci záruky opraví. IT to fakt hlásí, tak hledám ty světla, co nesvídí, ale ty mi už stojí odpojené doma na dvorku :) něco k ergonomii: - obrovský display místo budíků, kde chybí zakladní informace - čas, nemá dokonce ani pevné místo na IT (po přeepnutí na Android Auto se přestěhuje klima a čas jinam...) - display nad volantem má 3 módy, použitelný je jen jeden, když jsou zobrazeny budíky. Ty druhé dva módy budíky nemají, místo nich je témeř volná plocha, kde se skoro nic nezobrazuje ...k čemu tam ty módy jsou ? ....kdybych měl Kolumbuse, bude tam navigace.. - pod sedačkami není ani kousínek přihrádečky na vesty... - ukončení hovoru tlačítky na volantu znamená vlézt do menu a složitě vybírat, O3 měla intuitivně ukončit hovor jako první volbu (první věc, co člověk dělá, když dohovoří...) - kabely v USB-C taky nedrží nějak zvlášť pevně - nemá to v interieru CL zásuvku, k čemu prodávají to CL přísušenství ? Abych si to zapojoval v kufru ? - vana do kufru: už to není guma jako v O3, ale kluzký levný plast - vlevo v kufru uděali dírky, tam patří druhý háček, za který jsem musel zaplatit 150 Kč, mimochodem je ale tak nízko, že nákupní taška v něm už nevisí, ale povaluje se - nastavení sklonu světel....OMG zase zahrabané v menu, vezl jsem dvě děti a plyšáka a už na mě všichni po setmění blíkaj, že je oslňuji...já to rád seřídím, ale chápejte, za jízdy si nesmím hrát s audiovizuálm zařízením.... - po zapnutí tlačítka ofuku předního okna se zapne AC a zůstane zapnutá i po vypnutí / nastartování, když byla předtím ručně vypnutá... - plato kufru liftbacku není zlomené, ale v kuse....po otevření kufru mají věci na platě tendenci se přeskupovat - ten slavný modrý trychtýř na ostřikovač tam vůbec nedrží něco pozitivního: - 2.0 TDI žere pod 5 - couvací asistent pípá do repro jemnější melodii a dobrý nápad: stereo podle toho, ze které strany je blíže překážka - všude led jsou fajn, ikdyž jsem zjistil, že světla v kufru mají žárovky a snad i někde v parabole jsou pořád taky... - interierové led umí dotykově intenzitu - sedačky stejně pohodlné, jako O3 - díra na deštník - gumový kryt středového tunelu vzadu, když vezete dobytek - haubna má konečně dvě vzpěry, 10x tleskám Tragedie_v_JZD: ty problémy má auto každý den, někdy několikrát za jednu jízdu. Výrobce nic nevyřešil, dealer nic nevyřešil, neboť vyrobce NEVÍ, co s tim mají dealeři dělat. Údajně programují nový SW, který má být v prosinci.... jo suchý z nosu, vyřeší jeden bug a dalších deset napáchají Mimochodem článek: článek na Seznamu Schäfere, ty lháři sedmilhář !!, vyřešili jste kulový. Nebýt operáků a flotil, tak neprodáte jedinou O4. Služebáky nikdo neřeší, viď, tak si tohle můžetee dovolit. Styď se, ty Zelená Škrabko.
  11. Mám auto zpět po servisu, smazali několik desítek chyb a přehráli software (ten samý), problémy ale nezmizely. Čeká mě tedy další návštěva....
  12. Ostatní zde v jiných vláknech tvrdí, že na Columbusu opravdu AndroidAuto nejde. Já mám Swing a na tom to jde.
  13. Registrace 7.září 2020, ale předtím měsíc/dva téměř vyrobená stála kdesi v MB spolu s několika dalšími tisíci O4, protože nebyly nemontovány světla a sedačky....
  14. Ahoj, popíšu moje problémy: - restart infotaimentu i budíků za jízdy - zcela černý (vypnutý) infotaiment i několik dní (po restartu, po zamčení/odemčení ) - nemožnost ovládání klimatizace; dvě perly: - bylo vedro, zapnul jsem klimu na max a pak se to pos.....den to nešlo ovládat a klima jela cenou dobu na max....z auta se stal mrazák - ráno jsem si zapnul vyhřívání sedaček, pak se to zase pos. a celý den jsem jezdil s vařící sedačkou... - nefunkční parkovací asistent, na infotaimentu svítí, ale přestane pípat... - po nastartování nabíhají asistenti několik minut, do té doby samé chybové hlášky a otravné pípání - line asistent neustále řve "jeďte uprostřed svého pruhu", hrabe do řízení např. proti kamionu, kterému se snažím na úzké silnici vyhnout - line asistent "jede podle housenky uprostřed silnice", stačí mu světlejší vyjetý pruh; někdy nejede zase podle bílých čar, blbne hodně v noci a v dešti - AndroidAuto řve "WLAN spojení je nestabilní, přepojte telefon na USB", hláška má jen OK a skáče tam ihned pořád dokola, nejde manuálně vypnout, infotaiment v tu chvíli nefunguje, pomůže jen odpojení telefonu na displeji telefonu - tlačítka na volantu fungují kdy chtějí - infotaiment nezobrazuje čas, to většinou nejde ani vypnout StartStop - na budíkách není vidět spojení s telefonem přes BT, ikdyž telefon spojen je - nejčastější hláška: "tato funkce je dočasně nedostupná" nejsem řidič, ale betatester .....vše je opravdu nebezpečné, neboť to neustále svádí pozornost ....kam dali ve škodovce hlavu ? manželka s autem odmítla jezdit......
  15. To je správné chování. Po odpojení telefonu by se měly zobrazit zase všechny možnosti, tedy Apple CarPlay, AndroidAuto a Mirrorlink)
  16. V aplikaci Škoda Connect mi funguje následující: - mapa - parkovací místa - jízdní data (grafy, spotřeby atd) - zdravotní karta (světla, motor, pneu, brzdy, komponenty, asistenti), ostatní, nezařazeno) - stav vozu (tacho, naafta, adblue, olej intervaly, servis intervaly) - vzdálené ovládání: odemykání/zamykání, houkání, blikání - nastavení oblasti (opuštění z nebo vjezd do) - oznámení překročení nastavené rychlosti - servisní partner
  17. Android Auto v O4 funguje i bezdrátově, používám od zakoupení (i dealer tvrdil, že to nejde). Mám Infotaiment Swing 8" a "Bezdrátový SmartLink" + "Bezdrátové nabíjení s LTE a WIFI"
  18. 1.6 TDi 66 kW, najeto 5.000 Km - prumerna spotreba 9 l (karavan 1200 Kg) - prumerna spotreba 5.1 l (mesto 25% / mimo mesto 50% / dalnice 25 %)
×
×
  • Vytvořit nový...