Přejít na obsah

velryb

Uživatel
  • Počet příspěvků

    343
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    12

Vše zveřejněné uživatelem velryb

  1. Vždy se trefíte do data, kdy nemůžu. :-( To jsme zase v Olomouci na galavečeru discgolfu. Chjo. Snad to někdy klapne. Sedliště mám 5 km od baráku.
  2. No přesně @velkytom ! Mám úplně stejný pocit s tou transformací.
  3. Tak mám najeto cca 1000 km po přehrátí softu a je to určitě lepší tak o 70%, ale problém zcela nezmizel, hlavně při jízdě v koloně nebo obecně nutnosti jet nějakou dobu na jedničku to poskakuje a to nejen na jedničce, ale pak i po přeřazení na dvojku. No, ale žít se s tím už nějak dá, motor je celkově kultivovanější nyní, i lehce živější. Každopádně s žádným z mnoha aut, která jsem měla/jezdila na nich jsem nemusela tak intenzivně myslet na co nejplynulejší práci se spojkou při jakémkoliv rozjezdu nebo přeřazování z 1 na 2. Jako vozidlo autoškoly by to bylo celkem hardcore pro chudáky žáky. :-)
  4. OK, díky, tak tedy uvidím. Placky já ráda. A ráda poznám nové lidičky. :-)
  5. V kolik by to bylo hodin, prosím? Mám sice v ten den jeden z posledních slalomových závodů sezóny, ale ještě není jisté, že budu závodit v sobotu i neděli.
  6. No tak to je procentualne podobny rozdil jako u meho. Asi zde nebudeme mit srovnani s nekym, kdo treba jezdi vice defenzivne. ?
  7. Tak moc dekuji keckovi za ochotu kouknout pres diagnostiku na udaje. Nájezd tedy 13.700 a nize servisni interval a tepelne zatizeni. Koukam, ze na fotce zase prachu, ty jo. ??
  8. No, teď cca 10 dnů zase jezdím, ale jinak auto více než 2 týdny stálo. Asi mu to neudělalo dobře. Kontrolovalal jsem někdy začátkem měsíce (a to bylo cca uprostřed mezi ryskama), pak stálo cca 2,5 týdne, od 22.7. zase jezdí každý den a teď po týdnu taková radost. Já si to nebudu brát osobně a budu s tím holt počítat. ? 1,6 Mpi, s kterým jsem najezdil 160 tis. km taky žralo olej jako divé, jen tedy to začalo tak kolem 120.000 km, rozhodně ne takto brzo! Jinak nájezd je 13.700 km, ani ne 14.000 km.
  9. Tak já samozřejmě olej hlídám, cca co 2 týdny. Ale bylo to stále mezi ryskami, cca ve středu poslední dva měsíce. Takový náhlý sešup mne opravdu překvapil.
  10. A dneska máš čas? Že bych se stavila, jak pojedu z práce (Karviná)? Písni když tak soukromou zprávu, ať to neplevelíme. Díky. ;-)
  11. Na měrce byl olej pod min. Hodila jsem tam litr a je to cca ve 2/3 rysky. Kapkový test jsem neudělala, ale čistý olej vypadá jinak, no (můžu příležitostně udělat, ale teď je tam litr nového, tak to asi nebude úplně validně vypovídající). Hele, to je docela zajímavé - nemá někdo kolem Ostravy diagnostiku, že by mi takový zajímavý údaj (to termální zatížení) vytáhnul? ? Na palubák a interval se podívám. Díky. ;-) Jo, podle řadícího rádce nejezdím, celkem nechápu, jak to tak může být u přímovstřiku nastaveno. ?
  12. Musím kouknout, čekám, až trošku vychladne. ;-) A nedávám mu, jezdím s autem slušně, žádné závodění. Využívání celého spektra otáček neznamená, že bych autu "dávala". Jezdím s ním dynamičtěji, ale netočím ho do bezvědomí a k omezovači jen výjimečně. Dynamika je už ok, s tím jsem spokojená, takže není potřeba, stačí udržovat a občas to více protáhnout. Je to přímovstřik, takže podtáčet by se neměl, ba naopak, jinak máme karbon až na půdě. A ne, nebudu do firemního za vlastní peníze platit výměnu oleje. Chtěla jsem nechat vyměnit po 15 tis. a ne, bylo to smeteno ze stolu. ?
  13. 14.000 km najeto a už jdu dolívat, vyběhla kontrolka oleje (oktávka 1,5 Tsi). ?? To začíná být docela k smíchu ten motor. Volala jsem do servisu a ptala se, zda jim to připadá u funglovky normální. Prý ano, to si ještě sedne. A povídám, že jim dám můj motor k reklamaci, protože škube. Škube? Tak to jste první, to jsme ještě nikdy takový problém neměli. ??
  14. Tak dneska byl zatím nejhorší projev klokana za těch 12500 km. Myslela jsem, že z toho kruháče u baráku vůbec neodjedu. Poprvé, co jsem se začala obávat zimy...?Sleduji to tady bedlivě, ale vidím, že nějaké řešení, které by bylo trvalé se v podstatě nevyskytuje. ?
  15. velryb

    Vaše spotřeba

    Jo tak klesání v tom má prsty! ?
  16. velryb

    Vaše spotřeba

    Kam až toto může jít? ? To je k neuvěření.
  17. Ještě je zajímavá restaurace zde: http://www.penzionhrad.cz/?id=restaurace-frydek-mistek Už to sice taky není, co to bývalo (obecně se kvalita restaurací horší)...ale patří k těm lepším ve Frýdku a má nějakou atmosféru (dá se sedět i venku) a vždy se tam nějak dalo zaparkovat (parkoviště není velké, ale podél cesty atd. se vždy vešlo dost aut). Uvnitř restaurace je docela přítmí, je to tak schválně. Jinak ve Frýdku je více zajímavých restaurací, máme rádi třeba i restauraci Pod kašnou na frýdeckém náměstí, ale pokud chcete být trošku stranou ruchu města, tak ten hrad je OK. Ale je to jen tip, nechám na vás, obzvlášť, když vůbec nevím, zda mi to vyjde se zastavit.
  18. velryb

    Vaše spotřeba

    Něco jsem o tom psala ve svém vlákně o oktávce. Platí i pro Kodiaq. ?
  19. Jinak s ucasti nevim, jak jsem psala, bude záležet, do kdy budou zavody. ? Rada bych.
  20. U mamy to znam velmi dobre, jsem z Frýdku. ? Parkovani male, pro srazy nad 5 aut nevhodne, vzdy tam byva problem zaparkovat. Jezdivali jsme tam radi, ale poslední dobou se hodne zhorsila kvalita jidla, takze uz tam nechodime.
  21. 4,7, ale za jakou cenu. Toho smradu a hlavně ten zvuk! ??
  22. Co na to kolegové s diesly? ?
  23. velryb

    Vaše spotřeba

    jj, to je to, co pořád říkám. ;-) Podtáčení motoru ani spotřebě nedělá dobře a přesto, že jezdím často s plynem na podlaze, tak spotřebu u všech aut jsem měla vždy nízkou. Motory to zjevně kvitují s povděkem a proto absolutně nechápu, tu nápovědu k řazení, která nabádá k podtáčení motoru, jezdění ve velmi nízkých otáčkách a tím pádem taky výchovu auta ve zdechlinu. Automaty jsou z výroby taky takto nastaveny, naštěstí se dají převychovat do určité míry. Jsem ráda, že to, co se mi praxí osvědčilo, tak se ukazuje jako správná cesta (u 1,5 Tsi , ale u oktávky tedy, mám dlouhodobou spotřebu 5,5 l a to opravdu, ale opravdu jezdím hodně dynamicky, žádný důchodce mód se nekoná). Sleduji často palubák a dvouválcový mód se zapíná velmi často. Než jsem si auto vychovala a motor řádně zaběhla, tak tak často dvouválcový mód nebyl využíván, ale teď fakt často, i v situacích, kdy bych to nečekala. V obci jezdím zásadně 55 tempomat a pokud není kopec, tak auto jede celou dobu v dvouválcovém režimu a tedy ani ve městě není spotřeba vysoká. Je to zajímavé sledovat. Nikdy mne spotřeba nezajímala, ale toto auto mne k tomu vyloženě provokuje. ? Šlapu mu po krku a odměnou je mi nízká spotřeba. Jakože dobrý. Snad nevadí, že jsem přispěla do tématu Karoq (ten předpokládám, že je těžší než oktávka a taky asi bude mít jiné těžiště, je vyšší, takže i to spotřebu negativně ovlivní). ?
×
×
  • Vytvořit nový...