Přejít na obsah

strangereu

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

419 zobrazení profilu

Oznámení strangereu

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdravím pánové, rád bych se zeptal na jednu takovou záludnou věc... Víte, jak Octavie vybavené ASR/ESP mají kontrolku trakce, která je spínaná při prokluzu kol a aktivaci funkce ASR/ESP? Já vlastním Octavii 1.9 TDI PD 74kW 4x4, která nemá ASR ani ESP ve výbavě, ale má HALDEX, který připojuje zadní nápravu k převodovce, pokud dojde k prokluzu předních kol (třeba na mokré vozovce) a také mám ve výbavě EDS (Elektronickou uzávěrku diferenciálu), která sleduje otáčky na každém kole a při prokluzu pomocí ABS vyrovnává otáčky mezi jednotlivými koly. Ale problém je v tom, že ani jedna z těchto funkcí není signalizována kontrolkou trakce, což bych rád napravil a kontrolku zařadil do jejich funkce... V podstatě, aby se kontrolka rozblikala kdykoliv dojde k prokluzu kol, tedy k aktivaci jednoho z těchto systémů (sepnutí 4x4 nebo aktivace EDS, případně i ABS samostatně), prostě aby pocitový prokluz kol byl doplněn ještě vizuálně :D. Ano, je to možná zbytečnost a nemá to žádný výsledný efekt na jízdní vlastnosti, ale na druhou stranu je to celkem výzva (jak pro koho?) a hlavně bych rád kontrolce dal nějaký význam... Jak by se toho dalo docílit?
  2. Zdravím, již několik týdnů pozoruji na svém autě takové podivné rachtání vycházející z prostoru pod řidičem, resp. pod pedály... Je to dokonce i cítit, když mám nohy položené pod pedály a zarachotí to, jak kdyby něco v tom místě zacvakalo. Nejvíc se to projevuje při skoro volnoběžné jízdě na 1-2. rychlostní stupeň, takže dejme tomu, že na tu dvojku třeba kolem těch 1200 - 1000 otáček, ale jakmile nechávám dvojku jet v kolonách jenom na volnoběh, tedy na 800-900 ot. tak se nic neděje a nic nikde neklepe, to samé platí pro jedničku. A dneska se to začalo objevovat i na neutrál, kdy bylo auto úplně v klidu... Občas to prostě zarachotilo a zacvakalo, ale hned zase přestalo a po 3-5 vteřinách se objevilo znovu, řekl jsem si, že by to mohla být dvouhmota, už bude mít dobrých 60tkm za sebou, ale když posledně zlobila jetá dvouhmota, tak pomohlo sešlápnutí spojky a rachot přestal a hlavně se i jinak projevoval. Teď, když sešlápnu spojku, tak motor má víceméně stejný zvuk a rachotění nepřestává. A ještě tedy dodávám, že rachtání se objevuje občas i při startování a zároveň i při vypínání motoru, ale né vždy... Pouze občas, jinak startování i chcípání probíhá bez jakéhokoliv rachotění. Zkoušel jsem i chcípání se sešláplou spojkou, ale vliv to nemělo a ten zvuk se tak jako tak objevil. Nevíte, co by to mohlo být?
  3. Zdar, chtel bych se zeptat jestli nekdo z vas nevi jak ozvucit odemykani a zamykani u centralniho zamykani auta? Moc se v te elektronice v autech nevyznam, tak se radeji zeptam nez abych neco pokazil...
×
×
  • Vytvořit nový...