Přejít na obsah

Soudcze

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

641 zobrazení profilu

Oznámení Soudcze

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Nevím nezjistil jsem. Dal jsem auto do servisu borec na to mrkl, proměřil čidla a různé blbinky a nic. Občas ten volnoběh vyskočí. Pohybuje se mezi 0,5-0,7, k tomu extrému co jsem psal na úvodu to už nikdy nedošlo. Když je motor studený tak si jednotka přidá naftu, aby sa motor zahřál. Takže při nastartování je vždycky větší, ale postupně klesá. Jediné co mě řekl, že by mohlo byt špatné některé čidlo, jelikož spotřeba je stejná jako před tím než to začalo. Spotřebá skáče podle vzdálenosti. Když někdy jed do města (13km tam + pojezdy ve městě + 13km zpět) tak mě spotřeba leze i k 6l, ale to je vijiměčné. Většinou se udržím někde kolem 4,5-5l. Na dlouhé trasy s rozumným řidičem mě to udělá 4-4,2l. A pokud mluvíš o aktuální spotřebě tak to vůbec neřeš, na to má vliv hodně věcí, kopec, povrch, vítr, atd.
  2. No to nic nemění na tom že volnoběh je na 0,5l/h a průměrná klesla na dřívější hodnoty. Když už sme u toho co je teda za tento výsledek zodpovědné?
  3. Problém vyřešen! Vyhnal sem pavuky z výfuku a už to šlape jako předtím. Zřejmě byl zanesený DPF. Nevěřil bych že to bude mít takový vliv na spotřebu...
  4. Ahoj, mám OII 1.9 TDI 77kw BXE 2007. Zvýšela se mně spotřeba na volnoběh podle palubního počítače z 0,5l/h (stabilně) na 0,7l/h (za studena) až k 0,9-1,1l/h (za tepla). Průměrná spotřeba je podle počítače asi o 0,2-0,3l vyšší než před výměnou (najel jsem zatím 300km od změny takže realnou jsem nepočítal). V servisu mně řekl že to bude čidlo teploty, ale po kontrole je prý čidlo v pořádku a nic jiného nezjitil. Měnil se tam v servisu motorový olej, olej do převodovky, vzduchový filtr, palivový filtr, pylový filtr. Nahuštěné pneu je pořád stejně (pravidelně měřím). Kupoval jsem ho s najetím 185k teď má 191k. Rovody jsem neměnil a nikdo se do nich nevrtal pokud vím. Vše bylo v pořádku až do výměny. Mohl by mně někdo poradit čím by to mohlo být případně jestli to indikuje nějaký problém?
×
×
  • Vytvořit nový...