Přejít na obsah

jannek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    34
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jannek

  1. Není to odpověď na Tvou otázku, ale Columbus v Yetim mi taky občas nepravidelně zobrazoval VBR, i když to VBR evidentně nebylo. Dělalo to poté, co jsem dlouho držel "rychlé převíjení".
  2. Mám Amundsen 2021, hodně poslouchám z USB dlouhé přednášky, zapínám to x-krát denně a nejméně jednou denně si Amundsen při zapnutí nepamatuje poslední přehrávané místo. Kdosi mi radil před vypnutím zastavit přehrávání, ale ani to u mě nepomáhá. KAždou chvíli se musím hrabat ve struktuře adresářů, znovu hledat přehrávaný soubor a pamatovat si, co bylo posledně. Už mě to docela se... Zlatý starý Columbus 2011, ten to dělal max. 1x měsíčně. Máte nějakou radu? Díky.
  3. Mám KAroqa r.výroby 2021 a má podle mě fólii. Žádné drátky ani v protisvětle jsem enviděl, naopak zcela čisté sklo působilo v protisvětle dojmme lehce zamženého skla s hnědooranžovým nádechem, asi jako jsme míval běžně špinavé dlouho nemyté sklo zevnitř. Vůbec to nevadí.
  4. Stalo se mi to 2x po sobě. Výměna v autorizovaném service (Magnumcar), poprvé přes pojišťovnu (9800,-), podruhé v tomtéž servise, totéž sklo, ale už bez pojišťovny a vzali si jen 7040.
  5. Měl jsem starou Nokii 6021 a zdálo se mi, že komunikovala s Columbusem lépe než nový Samsung Galaxy S4. Zvonění se ozvalo hned (Galaxy chvíli zvoní sám a teprve po cca 2 vteřinách zazvoní z rádia), když jsem na telefonu vypnul zvonění, tak u Nokie nezvonilo ani v rádiu, kdežto Galaxy ano, zkrátka jako by HF byl uzpůsobený spíš pro starší telefony. Auto je z r.2010. Máte nějaké zkušenosti nebo postřehy vy?
  6. Tak konečně Dělala to lišta v rohu dole u skla před spolujezdcem. Díky čelnímu sklu se to rozléhalo a zdálo se to úplně jinde než to bylo. Tímto děkuju kamošovi, kterej byl ochotnej všecko osahávat a hledat, až na to přišel.
  7. Někdo mi říkal, že je potřeba čas od času (cca 1x za rok) použít oba klíčky, jinak by se ten jeden znefunkčnil, víte o tom něco? V dokumentaci jsem nic nenašel. Díky.
  8. Mám nosič Wjenzek 2+1 a nemůžu si ho vynachválit, dovedu jej namontovat za 3,5 minuty. Jediný problém je, že u nás se stále ještě+ oficiálně netoleruje třetí SPZ, takže jsi odkázaný na libovůli policajtů.
  9. Měl jsem starou Nokii 6021 a zdálo se mi, že komunikuje s handsfree lépe než nový Samsung Galaxy. Zvonění se ozvalo hned (Galaxy chvíli zvoní sám a teprve po 1-2 vteřinách zazvoní z rádia), když mám vyplé zvonění, tak u Nokie nezvonilo ani rádio, kdežto u Galaxy ano, zkrátka jako by HF byl uzpůsobený spíš pro starší telefony. Auto je z r.2010.
  10. jannek

    xenon nesvítí

    Zjistil jsem, že stačí i při nastartovaném motoru zhasnout a rozsvítit a reflektor naskočí. Když ale už svítí kontrolka nesvítícího světla, tak svítí dál, ta nezhasne, jen při restartu.
  11. Jo, díky za radu, až bude teplejc, zkusím to rozebrat. A jestli je to ten plech, může drnčet v závislosti na zatáčce? V levé nebo pravé ostřejší zatáčce (už nevím) se to výrazně ztiší až zanikne.
  12. Mám Yetiho z r. 2009 s bi-xenony a ještě v záruce začal zlobit levý reflektor, převážně v zimě (v létě si to nepamatuju): při zapnutí klíčku za tmy se rozsvítí oba, ale po nastartování jen pravý, tak při jednom z 20-50(?) startů, musím klíčkem znovu vypnout a zapnout. Sám nenaskočí a displej vyhodí hlášku "zkontrolujte levý reflektor". Mám dojem, že je to nyní stále častěji a už se mi párkrát stalo, že naběhl teprve až na třetí pokus . Reklamoval jsem to v záruce v servisu, ale protože to bylo nepravidelné, nic nezjistili (fakt je, že tam jezdím většinou v létě), ani diagnostika prý nic neukázala. Taky se mi letošní zimu asi 2x stalo, že světla na zlomek vteřiny při jízdě zhasly a hned se zas rozsvítily. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, než s tím pojedu do servisu? Díky.
  13. Před časem jsem viděl ve Škoda servisu, nabízeli krycí plechy podvozku na Yetiho, přední a zadní, a dohromady stály asi 7tis. Máte s nimi někdo zkušenosti?
  14. Už delší dobu mi něco děsně drnčí někde za rádiem, za výdechy topení nebo kdovíkde, a říkám si, že by pomohlo vyndat tu odkládací schránku s výklopným deklíkem a poslechout si. Můžete poradit, jak je to tam namontovaný?
  15. jannek

    Chiptuning

    Máte někdo zkušenosti s čipováním Yetiho 125kW? Třeba od Cimbu? Mám najeto skoro 120tis, tak to zvažuju, na druhou stranu aby se nepos*alo, co funguje.
  16. OK, já tam mám jen první dvě položky AM? FM. Ta třetí tam není.
  17. Velké díky za tvoje informace! Hlasové ovládání mám, umí číst SD karty 32GB (dřív prý jen 2GB), ale do servisního menu se nedostanu - při dlouhém stlačení setup se dostanu jen do servisního menu rádia.
  18. Díky, zkusím. Hlasové ovládání mám, akorát jestli bude potřeba znovu zadat kód, tak ten nemám. Kupoval jsem auto z předáděčky na Jarově a žádnou dokumentaci k rádiu mi nedali. Dát to do servisu, aby to aktualizovali? Před časem jsem se na to ptal a řekli mi, že je třeba koupit origo CD za cca 6000. To se mi moc enchce.
  19. Asi jsem se vyjádřil blbě, nemám hlubokou strukturu, max. tak do 3. úrovně. Jak se zjistí verze firmware a jak se nahraje nové? Nechci rádio znefunkčnit.
  20. Mám v Yetim origo Columbus a občas (nepravidelně) se stává, že si po vypnutí rádia a zapalování pak nepamatuje místo posledního přehrávání z USB disku. Mám tam spousty adresářů a dlouhé přednášky a je to otravné 1x za 2-5 dnů znovu hledat, kde jsem posledně přestal. JInak vše funguje OK, ale todle je fakt nepříjemné. Nepodařilo se mi vysledovat žádnou souvislost s čímkoli. Víte někdo, co s tím? Máte podobnou zkušenost? Díky za nápady.
  21. Objevil jsem u Yetiho, r.v.2009, při rychlosti 45-60km z oblasti levého venkovního zrcátka lehké vzduchové pískání, je slyšitelné, když jedu sám, a v autě je ticho, je to dost otravné. Zkoušel jsem prohlédnout zrcátko, ale laik nic nenajde. Setkali jste se s tím někdo? Máte tip, co by to mohlo být? Nebo je to geniální venkovní tachometr, upozorňovač na max. rychlost v obci? Ještě by to mohlo pískat v 90 a 130, pokaždé jiným tónem Takhle mě to dělalo "rallye" zrcátko koupené v r.91 na vietnamské tržnici a namontované na Š125L, co mělo nezakryté tunýlky pro upevňovací šroubky. Zalepil jsem je tehdy plastelínou a byl klid :-)
  22. Dneska, když je venku -12°, po asi 30 km jízdě normální rychlostí, když zastavím a vypnu motor, tak hučí ventilátor chladiče, jako by bylo +40 a já popojížděl v koloně. Stalo se to pokaždý dnes. Teploměr ukazuje normálně, zdá se mi, jako by se to déle zahřívalo, ale to může být tou zimou venku. Není to přříznak nějaký závady? Co doporučujete zkontrolovat? Kurňa, svátky na krku, cesty naplánovaný...
  23. Zkusme rekonstruovat historii cen beznínu a nafty, historii "úpravy cen". Jako kluk pamatuju v 70.letech Special za 2,10, Super za 2,40. Pak byl Special za 4,50 (kdy?) a ostatní ceny? Pak to skočilo na 6,50 a 15.11. 1981 (podle Světa motorů): Normal 7 Kčs, Special 8, Super 9, nafta 3,50. V říjnu 1991 byl Special za 12, od listopadu za 16, a pak brzy nato za 18. Tím regulované ceny končí. Pomůžete mi dát dohromady jednotlivé "úpravy cen"? Zdůvodnění v tom SM ´81 bylo velmi srandovní - protože se plýtvá, náklaďáky jezdí napůl prázdné, tak aby se víc šetřilo. A teď pozor - jelikož průměrná mzda v r. 1981 byla desetinová oproti dnešní, zkuste si spočítat, kolik by stál benzín v přepočtu na dnešní ceny. Za komunistů bylo líp, levněji, pivko bylo za 1,60 Kčs. Huráááááá!
  24. V srpnu jsem sehnal jetého Jetíka, předváděčka z prosince 2009, původní cena 894 00, nyní 579tis. Motor 125kW CR, verze Experience, najeto rovných 8000 km. V ceně tažné, Columbus, skleněná střecha, originál záruka 4r/60tis. km. . Kromě vyšší spotřeby než měla fábka TDI ( v současnosti 6,2) zatím spokojenost.
  25. jannek

    2.0 TDI CR 125kW

    Mám zánovního 125kW, najeto cca 10tis. km, a překvapilo mě, že ve srovnání s fábkou TDI 74kW je lenoch. Chce to pořádně roztočit a pak to táhne. U fábky stačilo šlápnout na plyn a vystřelila kupředu. V kopci stačilo přišlápnout plyn. Tady je lepší přeřadit. CR v nízkých otáčkách míň táhne.
×
×
  • Vytvořit nový...