Přejít na obsah

Jarys

Uživatel
  • Počet příspěvků

    992
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

O uživateli Jarys

  • Narozeniny 1.7.1982

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Návštěvy profilu

2 131 zobrazení profilu

Oznámení Jarys

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

83

Popularita

  1. Jak se tu řešil styl jízdy, doplachtit, brzdit motorem. Hele já si zas nemyslím, že je to zcestný dotaz. Chtělo by to však, aby se k tomu vyjádřil někdo, kdo třeba pak ty důsledky špatného zacházení opravuje. Stejně tak jak jsou pravidla pro turbomotory, nehnat za studena, dochladit turbo po svižné jízdě, bude míti styl jízdy vliv na motor, ale záleží na motoru, nejde asi házet všechny do jednoho pytle. Třeba hlavně u dieslu, pomsta konstruktérů dvouhmota, při brzdění motorem se zbytečně namáhá podruhé, navíc pokud někdo dobržďuje motorem až do cca 1000 otáček. Další věc, ale tohle prostě nemám ověřený, jen co mi říkal servisák ve Škodě, že u nových common railů je pro tiší chod nějaké vyvažovací závaží a to dostává při brzdění motorem zabrat. Jak říkám, chtělo by to někoho, kdo se s těmito důsledky setkává a opravuje je, pokud se pletu, budu rád, když to uvede na pravou míru. Ale jak tu bylo zmíněno, že jsou to moderní motory a ty se hned nerozsypou, to je určitě pravda, ale kdy jindy byly motory narvaný vším možným a choulostivější na zacházení, než teď. Teď už ani auto neroztlačíš, aby ti náhodou nepřeskočil řemen (řeťěz?). V době kdy se na všem snaží výrobci ušetřit a je to dimenzováno jen s nepatrnou rezervou. Osobně si myslím, že je dobré si o daném motoru něco zjistit, co mu víc, nebo míň vyhovuje vyhovuje a podle toho trošku uzpůsobit styl jízdy.
  2. Ahoj, tak se mi při vypnutí zapalování motor zaklepe, takže asi KO klapka, za 12dnů jedu domů a v garáži to rozeberu. No další radosti. Pak napíšu jak to dopadlo, protože ji nejdříve zkusím vyčistit. Občas se mi zdá, jako by zafungovala a někdy zas ne.
  3. Mě to bylo jasné, ale jen jsem odpověděl, že já nic. Ale třeba se někdo přihlásí, komu by to pomohlo. Jinak jsem přehodil piny ve svorkovnici, vyčistil kontakty, zakonzervoval sprejem na kontakty, který odpuzuje vodu, očistil všechny gumové těsnění a vše již funguje jak má. Projel jsem to diagnostikou, smazal chyby a znovu projel a ještě tam na ŘJ jednotkách dvěří vykazuje nějaké sporadické chyby, takže až bude tepleji, tak rozdělám celé dveře u řidiče, zda to neodnesl kabelový svazek, nebo se voda nedostala po kabelu až k ŘJ centrálu u řidiče.
  4. Já potřebovat nebudu, objednal jsem si samostatně piny, které byly v konektoru špatné a o víkendu to půjdu překrimpovat a zpátky napinovat do svorkovnice, tak snad to bude už pak OK.
  5. Tak mi začal také zlobit centrál a nezamykaly se dveře u řidiče. Dnes jsem to rozdělával a za vše může voda, které se dostala pod gumové těsnění mezi karosérí a dveřmi řidiče. Teklo to po horním konektoru, kde úplně urezl jeden z pinů, teď se to chystám vyčistit a přepinuji si to. Piny, nebo celý konektor, zkusím sehnat asi na vrakáči. Taky to mohli kluci vyřešit trošku lépe. Pokud to někomu pomůže, dávám sem pár fotek z mobilu.
  6. Díky kluci, už to funguje! Nick Jarys a samozřejmě moje heslo. Ale dal bych ruku do ohně za to, že jsem se dřív nepřihlašoval přes Nick "Jarys", to bylo pouze oslovení, ale že jsem měl jiné přihlašovací jméno, protože to jiné také bylo v prohlížeči uloženo pro automatické přihlášení na stránky skodahome.cz. Každopádně už to funguje na Jarys a to je hlavní, díky za pomoc.
  7. Zdravím, mám potíže s přihlášením. cca půl roku jsem tu nebyl, i když jsem nic neměnil a v prohlížeči mám přihlašovací jméno a heslo stále uloženo, nemohl jsem se nyní na svůj účet dostat (PC, notebook, mobil), stále to píše: "Uživatelské jméno, kterou jste zadali se neschoduje se žádným účtem. Zkuste prosím vyplnit Vaši e-mailovou adresu znovu." tak jsem si zaslat link na email pro obnovu hesla, vše proběhne, dostanu se na forum, nastavim si nové heslo a když se odhlásím, už se opět nemohu přihlásit (i s nově nastaveným heslem) a na účet se opět dostanu jen přes zapomenuté heslo. Nevím v čem je problém, dělá mi to na Mozille i Chromu.
  8. jj žárovky... ) To víš, šetřil jsem každej gram. Já už si na to zvykl, zatím nebyl čas pořešit LED, aby to nehlásilo. )) Hele a jinak souhlas, na 1,9TDI bys měl spotřebu určitě lepší. Vím, že jsme tu v tématu OII, ale na FI jsem v hodně klidovým režimu měl Brno->Praha->Brno spotřebu 4,3l, někde to snad mám ještě aj vyfocené.
  9. Tak něco aktuálního, BKD 103kW na letních 17" (cesta Brno -> Praha) v běžném provozu tempomat na 110km/h, v omezeních na D1 dodržováno 80km/h, nikam jsem nespěchal. Když se chce, tak to jde... )
  10. ahoj, já to mám podobně, jen to mám na pravé straně, vždy po vydatném dešti. Do teď jsem to neřešil, ale jak si tak pročítám tohle téma, tak zkusím kouknout na těsnění kolem pravého zadního světla a pak se asi budu soustředit na těsnění kolem pátých dveří. A jak máš druhou fotku, tak tam mám občas vodu taky. U rezervy vodu nemám, jen je v pravé straně v té vnitřní dutině vlhký tapec a to dost.
  11. Jarys

    Letní pneu R17

    Jo jo, už se nemůžeme letní sezóny dočkat. :D
  12. Jelikož nikdo neodpovídá, tak asi nezná odpověď. Já třeba na volnoběh slyšel takovej výraznej drnčivej zvuk a dělala to plastová část s označením motoru na plastovém krytu motoru (je to ze dvou částí), ale to byl můj případ (ještě PDčko), prostě taková blbost, to však nebude tvůj případ. Ale řeknu ti, že mi trvalo, než jsem na to přišel. Asi nejjednodušší bude zkusit někoho s diagnostikou a servis.
  13. Jarys

    Letní pneu R17

    Zajímavé je, že když v tom testu člověk zadá jakýkoliv rozměr, procenta (výsledky) zůstávají stejné. Já mám zkušenost jinou, když jsem dřív vybíral a procházel testy, v konkrétním rozměru se výsledky většinou lišily, sice první příčky obsazovali podobní výrobci, ale nebylo to univerzální pro všechny rozměry. Takže s tím testem nevím, někdo si chtěl asi ušetřit práci, že výsledky zohlednil na jakýkoliv rozměr. V testu se změnou rozměru se mění pouze cena a informace, že třeba některý výrobce v tomto rozměru PNEU nenabízí.
  14. Jarys

    Letní pneu R17

    já si na OII loni kupoval Hankook Ventus V12 evo2 K120 | 225/45 R17 94Y a maximální spokojenost! Na okruh sice nejezdím, ale svižnější a ostřejší jízdu zvládli v loňské sezóně na jedničku. Sice vím, že se tu řeší OII a konkrétní rozměr, ale malá zkušenost. Na FI jsem v minulý rok v nějakém rozmaru ušetřit, koupil na léto nějaké noname a normálně to při dešti v zatáčce klouzalo do stran jak po másle, což mě opravdu vyděsilo, kde před tím pneu držely, tyhle mnohem, mnohem, mnohem dříve selhávaly, takže letos půjde Hankook i na auto přítelkyni. Každopádně Continentaly mi v servisu doporučovali, ale osobní zkušenost nemám.
  15. Můj dotaz bude asi úplně mimo, ale když mají jiné zapínání, nemáš tam na tom přesné potahy třeba od MAD? Že bys měl takhle specifické prošití a zapínaní na koncernovém vozu.(případně nevím, jestli neměli nějaké speciální edice) Já si nechal šít třeba MAD na sedačky do FI a je to taková kvalita, že to člověk na první pohled nepozná. Takhle třeba dopadlo, když jsem si nechal šít potahy do Fabie, na tom prvním obrázku dole originál a nahoře už přetáhlá potahem. Druhý obrázek už osazeno v autě.
×
×
  • Vytvořit nový...