Přejít na obsah

petrys22

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem petrys22

  1. Mám v Supu L&K 9/17 Amundsen. Je stejný i v Octavii? Sháním totiž na tento displej matnou folii. Na netu jsem našel pro Superba pouze toto https://www.kinkato.cz/Matna-ochranna-folie-upscreen-Matte-pro-Skoda-Infotainmentsystem-Amundsen-Superb-8-2018-d812013.htm (rok 2018) Pro Octavii je větší výběr.
  2. Na ty koně slušná spotřeba. Já zkoušel eco do práce u S2 102kW nafta manual. (30km do Prahy centra brzo ráno - 22km dálnice zbytek Praha) - muj record 2,7 l. Nyni mám 140kW S3 dsg a na stejné trase jsem se pod 4l nedostal. Koukám, že u benzinu na motorech zamakali.
  3. Aby měl při stejném výkonu benzin mensi spotrebu nez nafta je totalni blbost, ve městě určitě o 2 l benzin větší. U služebáku je to asi jedno, když to nevadi majiteli. Jezdim uz šestého Supa v nafte. Město kolem 6ti l, a to nejezdím eco. Cesta do Prahy centra po ránu z domova 30 km - rekord eco 2,7 l. Chtel bych vidět benzin.
  4. Díky za rychlou odpověď. Ještě by mě zajímala indikace zapnutí pásů. Moje představa je nevypínat upozornění úplně - stačilo by pípnout 2x až 4x a nechat rozsvícenou kontrolku. Šlo by to vyřešit? Ostatní tvoje úpravy jsou OK . Auto snad bude příští týden, po ošahání nastavení budu mít učitě připomínky . Co nastavení DSG, dá se tam něco změnit? Možná to patří do jiné sekce.
  5. Michal2009: Dá se dokódovat "bezdrátové spojení s vnější anténou (rSAP)". Mám Infotainment Columbus 8 s navigací. Včera šel L&K do výroby .
  6. Infotainment Columbus 8" by měl mít dle konfigurátoru WiFi v základu.
  7. Objednával jsem L&K a koukám znovu do konfigurátoru. DCC je bez příplatku.
  8. To klepání máte u L&K, kde je DCC v základu, nebo u ostatních modelů, kde je za příplatek? Motorizace, či 4x4 nemá vliv? Nebo to je otázka náhody? Dopředu z toho mám hrůzu, čekám Supa za měsíc, to abych si nechal starého SII jako náhr. vůz Na tom mám najeto 85.000 km bez jediného problému. Akorát tam leju naftu a dolil jsem 0,5l oleje za celou dobu, samo kromě výměn.
  9. Superb L&K 2.0 TDI 140 kW DSG černá perleť. Objednáno 8.10.2015, dnes 24.02.2016 zjištěno zaplánování do výroby 12. týden 2016 - to je cca konec března konečněeeeeeee . 10% sleva -
  10. Doufám, že to bude šlapat i na stávajícím železu a softu SmartLinku. To propojení kabelem je opravdu nepraktické. Aplikace Android Auto se snad dá připojit přes WiFi, někde jsem se to tady dočetl. Mám Supa v plánu do výroby 12. týden, tak za měsíc uvidím, jestli zrcadlení mobilu bude v pohodě. Prodejce mi tvdil, že po spuštění MirrorLinku nebude hrát muzika, má s tím někdo zkušenost? To by bylo hloupé.
  11. Já bych dveře netlumil. Vymezil bych středobasovým reproduktorům určitý menší prostor cca 3 litry, a tím zamezil rezonanci ostatním komponentů ve dveřích. Tento prostor bych samozřejmě zatlumil. Použité reproduktory nepotřebují velký objem ozvučnice, poněvadž nízké kmitočty stejně nevyzáří. Naopak bych do nich nízké kmitočty nepustil, například použitím výhybky elektronické, či pasivní. Možná to tak daný systém dělá. Kouzlo nízkých kmitočtů (basů) zde vytváří tzv. subworfer používaný už asi 40 let. Ten může být umístěn kdekoliv v autě, poněvadž lidské ucho nedokáže tyto nízké kmitočty lokalizovat. Jinými slovy zhruba od 200 Hz níže nevíme odkud přichází. U Superba je subworfer umístěn vzadu vlevo, Je to samostatná, snad dokonale vyladěná jednotka speciálního basového reproduktoru se zesilovačem, která dává celému systému Canton ty koule v basech. Zabral nám tam ovšem dost místa v boxu pro odkládání věcí, já ten prostor u SII combi dost používal. Subworfer bych nejraději nacpal někam pod zadní sedačku. Tam je prostoru dost, žadný výrobce aut na to ještě nepřišel . Až mi SIII dojde, tak CANTON bude jeden z prvních věcí, na co mrknu. Muziku mám rád, a to tvrdou. Ahooooooooooooj.
  12. A proč je to stejné u SII? Tam radar není. Myslím, že řešíme nesmysly. Foukněte si tam stavební pěnu a máte po díře Návod k použití čtu a motor otvírám, až když se něco zkurví. Do 100 000 km se tam stejně nic neděje. Mám už čtvrtého Supa, 2x SI, 2x SII, každého od plínek. Doufám, že SIII na tom bude stejně - to bude můj pátý, snad v březnu.
  13. Čím ty dveře tlumíte? Nebude tam potom velké vlhko? Myslím, že to je důvod, proč to tam výrobce nedává. Do dveří za velkého deště vždy zateče, proto jsou dole díry pro vytečení a odvětrání vody. Možná použít nějakou minerální vatu, ta snad nehnije
  14. U SII je je těsnění také uprostřed s mezerou, a dokonce nad každým světlometem je další asi 5ti cm mezera. Mám uz druhého SII a nikdy jsem takto zaprasený motor neměl. Nechápu...
  15. Ahoj. Co máš za model Supa? Do jaké pozice dáš výšku "tlumicí soustavy"? http://www.bilstein.de/en-uk/technology/round-threads-triple-c-technologyr/ Docela ti fandím. Tlumiče dělají své, je to srdce celého podvozku. Až to vyměníš, zajímalo by mě, co je tam original od Škodovky a kolik vlastně stojí. Dával jsem Bilsteiny do mého SII a velká spokojenost, takže těmto pro DCC věřím. Držím palce a ozvi se.
  16. Jde kufr dálkou zavřít? Tlačítkem vevnitř asi nejde. U SII to nešlo.
  17. Pro MirrorLink a HTC: Odkaz na apku "HTC Car" http://www.apkmirror.com/?s=htc+car&post_type=apps_post Pro mé HTC One A9 fungovala verze http://www.apkmirror.com/apk/htc-corporation/car/htc-car-7-10-612716-android-apk-download/ Dobrá je ještě apka "CarHome Ultra" na Google Play.
  18. Jsem zvyklý používat navigaci na HTC M8 ve Full HD, a proto je můj dojem ze zobrazení v Columbovi rozpačitý. Sice je displej větší ale trvám na tom, že je obraz nic moc. Odezva M8 je rozhodně rychlejší než u Columba. Problematiku procesoru, graf. čipu, RAM atd. znám, stavím PC skoro 30 let. Když se železo neupeče v tabletu, či mobilu, tak ani v infotainmentu. Prostě Škodovka šetří na nepravém místě. V příštím Superbu za 6 let to tam už bude ve FullHD. Infotainment je výborná myšlenka, zvláště při použití s technologií SmartLink, MirrorLink atd. Zrcadlení komplet mobilu s Androidem, Jabkem, či WM by ovšem mělo být ve stejné kvalitě, což v tomto případě rozhodně nebude. Zatím to je v plenkách, těším se až to bude doladěné a nebudu muset pořát vymýšlet držáky s nabíjením pro mobily a tablety. Bude to hezky kompaktní v palubce, nikde žádné plandající kabely a ošklivé držáky v zorném poli. Bude to rozhodně pro řidiče bezpečnější a pohodlnější na ovládání. Ten kdo jede na chalupu jednou týdně a nepoužívá moderní technologie to neocení, ten bude určitě do mé úvahy rýpat.
  19. Co znamená promrskat češtinu? Kde mám chyby ty lingvisto? Asi jsem na školním pokecu a ne pokecu o autech. Raději k věci. Jen některým méně zasvěceným vysvětluji, co je dnes běžné, a co je zastaralé. Auto mám už objednané, a samosebou s Columbem, pro rejpaly s Columbusem. Pak byl ještě Colombo. Rozlišení displeje je jedna věc. Druhá je, že si softwarový přehrávač Columbus neporadí s vyšším rozlišením, což je určitě škoda Škody. Na fotky mi stačí mobil. Přehrát si občas film snad není takový přepych, ovšem DVDčka mám už dávno v krabici na půdě. Ahooooooooooooooj učiteli češtiny.
  20. Testoval jsem Columba u prodejce Klokočka. Zobrazení displeje při navigaci pěkně kostrbaté. Soubory mkv (filmy ztažené z netu, dnes v běžném standartu, na které koukám i v TV) nejdou s SDkarty přehrát. Filmy byly v rozlišení 1080p a 720p. (1920x1080 a 1280x720) V návodu je uvedeno max. rozlišení 720 x 576, tzn. film převést na tento humus používaný před 8 lety. Proto opět tvrdím, že soudruzi ve Škodovce zaspali, a to docela dost. Toto rozlišení 720 x 576 je rozlišení videa z DVD, které jsem opravdu už minimálně 8 let nepoužil. Oponuji Alešovi BX. Kvalita zobrazovaného videa, či fotek je mimo jiné na prvním místě vždy o rozlišení. Na displej Columba koukáte docela zblízka, takže čím je vyšší, tím lépe. 1920 x 1080 je už doopravdy bežný standart u TV (a to je daleko od očí), PC monitorů, notebooků a tabletů.
  21. Dotaz 1. Hraje při navigaci rádio? Pročetl jsem celý návod, a ani nic. Pouze v doplňkovém okně - "Audio - obsluha přehrávání rádia/médií/TV", což nic neříká o poslechu rádia. Dotaz 2. Přehrává soubory mkv i z USB, SDkarty, či pouze z DVD? A v jakém rozlišení? Displej má tuším pouze 800x600, což je dnes pro video docela hnus. I obyčejné tablety a telefony mají běžně 1920x1080, či alespoň 1280x720. Jak vypadá obraz? V tomto Škodovka trochu zaspala. Asi 5 let. V autě za milion šetřit na disleji a grafickém čipu za pár korun..... Já bych tam místo nadneseně jmenovaného " Infotainmentu" udělal díru pro tablet, a bylo by. Ten umí 10x tolik než Columbus v příplatku za 30tis. Od navigace přes přehrávání hudby, či videa. O internetovém prohlížeči ani nemluvě.
  22. petrys22

    Zimní pneu

    Dal jsem dotaz prodejci u Klokočky. Dostal jsem tuto odpověď. Jaké máte v TP u Laurina napsané rozměry? U S2 mám v dalších záznamech dole uvedeno ještě 5 dalších rozměrů, než v horní části TP. V konfigurátoru je uvedeno, že v TP budou zapsány 18" a 19". Trochu chaos. Chtěl bych použít zimáky 17" a nevím, zdali to půjde. Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...