Přejít na obsah

ejveen

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ejveen

  1. Nikdy jsem nepochopil "nutnost" měnit šroub a podložku při každé výměně, nedává mi to smysl, naopak každý nový šroub bude mít trochu jiný závit a opotřebí závit v hliníkové vaně. Na jednom autě měním olej už 12 let, pořád stejný šroub a pořád všechno OK.
  2. ejveen

    Vady a neduhy

    u mě to byl prostě jenom neuzavřený horní špunt od oleje
  3. jak prosím poznáte, že probíhá regenerace, nebo jak měříte počet km mezi regeneracemi?
  4. ejveen

    Zrezlá náprava

    tak vyvařování na 17 staré O2 asi stejně nebude ekonomicky rentabilní
  5. Ahoj, Z přední nápravy od pravého kola se mi ozve lupnutí při rozjezdu vozidla, taky se ozve když už je vozidlo částečně rozjeté a uvolním nohu z plynu. Byli vyměněny zadní silentbloky přední nápravy - bohužel nevím jestli to začalo po výměně nebo už před tím. Nezdá se že by to lupalo při točení volantem. Při zběžné kontrole ze spodu se nenašla žádná vůle na nápravě, jediné co se našlo byla mírná vůle obou poloos ve směru otáčení - při uchopení poloosy za vnější krycí trubku lze s osou asi o 1mm pootočit tam a zpět - nevím jestli je OK. Nějaký tip prosím co by to mohlo být, někde jsem našel že u velkých motorizací to může být nápravnice, které se smýkne při záběru - ale tohle je pouze 1.6 TDI a lupne to i při velmi jemném rozjezdu.
  6. silikonový olej, nebo počkat až se prachovka časem "zašpiní" řešil jsem něco podobného ale příčina byla že v určité poloze kola se pneu jemně dotýkala podběhu což vydávalo taky divné zvuky
  7. ejveen

    Chvění volantu

    nemáš nějaké extra velké nebo extra "nízko profilové" kola?
  8. kam jako stříkneš mazivo a jaké?
  9. Prosím jakou kameru je možné jednoduše přenášet mezi více auty? Jde mi o to aby kamera nebyla pouze jednorázově přilepena na skle, tedy asi aby bylo možné dokoupit další držák pro druhé auto.
  10. Tohle je podle mě takový mýtus, to by to rozvody přece mohly přeskočit už při každém rozjezdu vozidla, nebo mi tady něco uniká?
  11. ejveen

    Klapka

    aha, měl jsem zato že na dvojkové octavii mám povolené 4. dveře - slyšel jsem přesně jakoby ozvěnu od 4. dveří při zabouchnutí dveří řidiče, ale když jsem zkusil 4. dveřma pohybovat tak tam žádná vůle nebyla, pravděpodobně je to tedy tato klapka :)
  12. Protože vypadá viz foto, ale měnit ho nakonec nebudu, už tak se tam bude měnit dost jiných věcí.
  13. Máte někdo prosím zkušenosti s výměnou předního stabilizátoru? Podle servisní příručky se musí odpojit převodovka řízení, povolit nápravnici a spustit trochu dolů motor atd., docela komplikovaná oprava. To ten stabilizátor opravdu nejde jenom povolit na těch dvou bodech (+ kosti) a vytáhnout na některou stranu?
  14. Koupil jsem jetou Octavii 1.6 TDI CR a chystám se na preventivní výměnu oleje, zajímal by mě váš názor na použití přípravků na výplach motoru při výměně oleje, konkrétně BG 109 EPR, má to podle vás nějaký efekt? nebo to může být naopak na škodu třeba pro DPF filtr? auto má najeto 230 tis. km Dále jsem se chtěl zeptat na provozní teplotu motoru, která vystoupá na nějakých 80 celsia a dál se jí nechce - nemám zkušenosti s dieselem - je to OK? (u druhého auta benzínu to vyleze na 90 a zůstane)
  15. Chtěl bych poprosit zdejší zkušené borce jestli poznají co mi to vypadlo z motorového prostoru při sundání spodního krytu motoru. Teoreticky to může souviset z kompresorem klimatizace, která už nefunguje delší dobu.
  16. Nedávná a mediálně hodně diskutovaná příhoda v Polsku mě donutila zamyslet se co se může stát (pokazit) na autě při dlouhé cestě (do Chorvatska) a jak se nato nejlépe připravit aby to nebyla katastrofa. Nemyslím tím obecné elementrání věci jako funkční a nabitý telefon + roaming nebo navigace - ale věci okola auta. Aktuálně mě napadlo: Ujistit se, že pojištění obsahuje asistenci v zahraničí (případně připojistit) Zkontrolovat povinnou výbavu (z ohledem na transitní/destinaci země) Náhradní klínový řemen + potřebné nářadí + vědět jak nato Nějaké další tipy a doporučení?
  17. Zdravím, přestala chladit klimatizace, po otevření kapoty a zběžného prohlédnutí kompresoru jsem objevil únik oleje s kovovými částicemi kolem kompresoru. Předpokládám tedy, že kompresor je KO a bude nutná výměna + proplach celého okruhu?
  18. Ahoj, Potřebuji převézt sedačku tvaru kvádru, která má po celé horní části měkkou "matraci". Můžu ji položit obráceně, tedy měkkou částí přímo na střechu? upevnil bych jí stahovacími popruhy, které bych vedl nahoře kolem sedačky a dole pod střechou přes dveře - popruhy by byly ploché takže dveře by šli zavřít. Otázka zní zda to vydrží střecha aniž by se promáčkla nebo jinak nevratně zdeformovala? Lyžiny nemám.
  19. a zámek se šteluje jak? žádné nastavovátka jsem na něm nenašel pouze dva šrouby pro uchopení ke karoserii.
  20. u pantů jsou jenom připevňovací šrouby, nevím zda s tím půjde pohnout když je povolím. Kdy přesně začalo téct také nevím, je možné že od začátku - vysvětlovalo by to proč mám neustále zamlžené (v zimě zamrzlé přední okno zevnitř).
  21. Ahoj, Teče mi do kufru, po větším dešti mám vždy v prostoru pro rezervu několik centimetrů vody. Zkoušel jsem vlézt do auta a dívat se kudy teče voda a zjistil jsem že prostě začne na levé straně v místě kde se kufr ohýbá do svislého směru protékat přes těsnění a po těsnění teče až dole k zámku a tudy potom až na spodek rezervy. Když jsem dveře zatížil závažím aby lépe doléhaly k těsnění tak problém zmizel. Těsnění i dolehací plochy jsem čistil. Při pohledu na dveře z vrchu je vidět že nejsou úplně vycentrované a jsou více vpravo, vlevo tedy asi nedoléhají dobře k těsnění a voda tudy protéká. Zarážkami na karoserii se mi dveře správně nastavit nepodařilo - vůle je větší než jejich dosah. Je tady ještě nějaký způsob jak se dá nastavit správná poloha 5. dveří?
×
×
  • Vytvořit nový...