Přejít na obsah

Kick077

Uživatel
  • Počet příspěvků

    353
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Návštěvy profilu

2 508 zobrazení profilu

Oznámení Kick077

  1. ukradli nějaký nářadí z kufru, jinak naštěstí nic vážnýho..
  2. Našlo se včera večer v kostelci nad labem
  3. Aktualizace: někdo z fb ho viděl ještě v 10.30 jet po jižní spojce směr barrandov
  4. Ahoj všichni, sice to neni škodovka, ale to snad v tomhle případě nevadí. Kamarádovi dneska ráno ukradli auto v letňanech na ulici tupolevova. Info viz fotka, je to těžko přehlídnutelný auto. Kdyby ho někdo viděl tel. 608 358 766
  5. Kdyby někdo zjišťoval stejně jako já, jak se mění to ozubený kolečko na klikový hřídeli tak přidávám video.
  6. takže mohlo z výroby dodaný třeba špatný ložisko s nějakou vůlí, nebo postupem času získanou vůlí způsobit kmitání rotoru a tim opotřebení uhlíků i sběrnejch kroužků, který ještě umocnil bordel, co se tam nasbíral.?
  7. No podle toho, co sem viděl se prach rozhodně neodstředil a mírný zbytky oleje byly patrný na regulároru..každopádně hmota co tam byla, byla prostě taková mastná kaše. Dostat to pak z rukou bylo dost náročný. Druhá možnost by teda byla, že tam při výrobě dali vazelínu i na místa, kde bejt neměla..docela překvapivě jí bylo hodně kolem závitů od šroubů upevňujících regulátor, což je i vidět na fotkách Vzhledem k tomu, že tam ty uhlíky byly fakt dost osekaný, rozhodně neměli stykovou celou plochu jak by měly mít a sběracím kroužkům chybí skoro na polovině povrchu vodivá vrstva, nedivim se, že přestal fungovat. Logicky když se na to podívam tak to ten bordel vydřel. Jestli tam bylo něco špatně od začátku nedokážu posoudit. Odborník nejsem a moc jinejch alternátoru jsem v ruce neměl. Každopádně nájezd sedí, auto mam pod kontrolou od začátku. Jedině, že by ten alternátor nějak tajně prohodili v servisu. Ale to mi přijde dost nepravděpodobný..
  8. @ales-r : pro výměnu napínací kladky nevidim důvod, ale musí se dát pozor, aby se nasadil řemen zpátky stejnym stejnym směrem, jako tam byl předtim. Jinak je to občas hrůza co se mechanikovi zadaří no.. @Jarda-k : asi to možná ještě přijde na řadu..nemáš případně tip na nějakou osvědčenou opravnu v praze? Bohužel jsem blbej a jak jsem to chtěl mít vyřešený rychle, objednal jsem jinej alternátor, radil sem se v obchodě a hledali to podle nějakýho kódu na tom mym alternátoru, aby to bylo stejný, jenomže já to číslo zjistil z někaký fotky toho alternátoru na internetu protože sem měl auto 15 km od sebe a kamarád u něj taky nebyl, no nenapadlo mě, že se dělá víc typů se stejnejma ampérama od valea pro škodovky a po nasazení do auta sem zjistil, že je jiná řemenice, nebo teda stejná, ale neni v ose s ostatníma..takže aspoň z toho mam poučení pro příště. Hold teď budu jezdit to nejnutnější na kole, za tejden mam státnice a už bych se měl radši věnovat těm, než autu. A když nebudu mít auto, tak nebudu ani moct nikam jezdit, což mi sice způsobí dost komplikace, ale zase budu mít o dost času víc na učení. Kdybych neudělal státnice, asi by to ve výsledku byly větší komplikace než tejden bez auta
  9. Děkuji za info, můžu potvrdit, včera se podařilo s použitim mírnýho násilí dostat alternátor ven, přesně jak píše @Jarda-k @DAVID7001 - pokud píšeš, to co myslim, tak já mam verzi s klimatizací, a tam dochází k napínání řemenu napínací kladkou, alternátor je přidělanej napevno pomocí dvou šroubů, jeden je tam, jak má šipku na obrázku jarda-k a druhej je nahoře. Myslim, že jsem někde čet, že u verzí bez klimakompresoru se řemen napíná pomocí naklápění alternátoru. Po vyndání alternátoru a lehkym zatřepání vypadlo trochu prášku, tak sem si řikal, ty jo, to je bordelu. To jsem ovšem ještě netušil, co na mě vykoukne, po sundání regulátoru. Připadalo mi to jak pohled do miniaturního uhelnýho dolu, s tim jak příšerně to vypadalo se docela divim, že alternátor ještě fungoval, muselo se to tam sbírat hrozně dlouho, protože přes celou tu zabordelenou oblast byla docela přiléhavě daná krytka přes uhlíky připevněná na regulátor a přes to všechno ještě další krytka. No každopádně sem si řikal, že to je v pohodě, vyčistí se to, koupim novej regulátor s uhlíkama, protože vyměnit samotný uhlíky nevim jak by se dalo udělat (jsou v tom regulátoru dost napevno) a bude to zas jezdit. Po očištění ale bylo další překvapení (možná vzhledem ke stavu zadělání asi ne zas tak velký překvapení), na rotoru v části stykovejch ploch s uhlíkama to je místama vydřený, že už chybí měděnej povrch a na jednom místě je dokonce tak mm hluboká díra, která je vidět na fotce. Jo a v tom bordelu byl i v takovym nánosu schovanej jeden ulomenej uhlík, zbytek sice ještě nějak tak došáhnul na rotor, ale jak se píše v DP, že rozdíl má bejt maximálně snad 1 mm, tak tady byl rozdíl tak 5 mm. A to všechno předpokládam je proto, že v servisu při výměně olejovýho filtru zřejmě natekl olej do alternátoru. Poslední výměnu jsem dělal sám a to se mi tam nic nalejt nepodařilo (měl jsem to pořádně ochráněný). Fotky dodám z mobilu, tak bude příspěvek upravenej. Jo a ještě dodatek co dál Objednal jsem nějakej neoriginál, co mi doporučili v obchodě (nebyl to ani ten nejdražší) s tim, že se ta značka u nich prodává dost a měl by vydržet. Značka Rollco, nevim, neznam, ale ptal jsem se a maj na to kdyžtak i všechny náhradní díly. Bohužel auto potřebuju pojízdný co nejrychlejc a nemam moc náladu dávat 13000 za originál, co si řekli ve škodovce. Tam teda navíc ani neměli čas, chtěl sem to tam původně nechat vyměnit, ale autorizovaný servisy v okolí maj plno min. na tejden dopředu..ovšem to jsem zkoušel jenom kvůli tomu, že mi původně ten alternátor nešel vyndat. Ten originální původní si po státnicích zkusim aspoň rozebrat, zjistit, jaký škody se napáchaly ještě uvnitř a případně ho nějak dam dohromady a schovam jako náhradní.
  10. No, strávil sem hledánim pár hodin, každopádně pomocí různejch klíčovejch slov o vyndavání alternátoru se nic nenašlo, tak sem to vzal jenom podle alternátoru a toho bylo tuny všeho možnýho. Každopádně na to bohužel nemam čas to celej den pročítat. Zase sem složil dohromady karkulku a vyrazil do nejbližšího autorizovanýho servisu. Tam mi potvrdili, že to je lišácky udělaný od škodovky z výroby a jen tak dolu to nejde. Jak se to dělá mi ale neřekli. A udělat to teď nemaj čas. Ptal sem se i v jinejch v okolí a všude maj plno min. na tejden dopředu. V pondělí zkusim vyměnit s alternátorem na autě regulátor a uvidim. Neni to drahý a měl bych to aspoň hned, kdyby to pomohlo. Pokud to nepomůže a budu muset do servisu, tak sem pak dam vědět, co s tim udělaj a jak to sundaj. Jestli to třeba nějak odříznou ať to je dohledatelný nějak jednodušejš.
  11. Škoda Fabia II FL, 09/2010, CBZA, 125000 km Ahoj, včera na mě ráno začala blikat kontrolka dobíjení, blikala jenom chvilku. Tak jsem dojel ještě dojel. Večer jsem zas vyrazil na noční, blikla jednou. A dneska ráno když sem jel domu tak po pár km vypadnul posilovač, rozsvítilo se ABS a pípala nějaká kontrolka na selhání brzd. Samozřejmě jel sem jenom s dennim svícenim, bez stěračů, větráku i rádia a hodně defensivně s velkym rozestupem. Nakonec zhasnul i tachometr. No za občasnýho nesvícení kontrolky, se mi podařilo nějak dojet domu. Když sem změřil baterku, bylo na ní 11,9 V. Zkusil sem nastartovat a napětí dost kolísalo, občas se dostalo na normální hodnotu kolem 14 V, ale bylo to značně proměnlivý a většinou tam bylo necelejch 12 při volnoběhu i zvýšenejch otáčkách (do 3000) ..po zkontrolování kabelů jsem se jal demontovat alternátor podle postupu v DP. Všechno šlo v pohodě sundat, než došlo na poslední dva šrouby v postupu, který držej alternátor. Vyndat šly v pohodě, ovšem alternátor pořád drží jak přikovanej. Když na to koukam, ono je to spojený dohromady s držákem olejovýho filtru, vypadá to podle oka i hmatu úplně jako jeden odlitek. Vidět je to na první fotce. Druhá je z větší vzdálenosti, aby bylo zřejmý, v jakym místě je to spojený. Poslední fotka je náhradní alternátor, co by se dal koupit a zcela evidentně by měl jít v pohodě odendat. Stejně tak je to i nakreslený v DP, ale realita je prostě taková, že jeden z těch výstupků, kudy prochází šroub je pevně spojenej s jinym dílem, kterej se ale demontovat nedá (viz fotka, ten šroub prostě nejde vyndat, překáží tam alternátor, kterej je ale pevně spojenej s tim dílem) ..když za to vemu, tak se hejbe celý auto a alternátor se ani nehne. Je mi to fakt divný, nedokážu pochopit jak se to má vyndat, už sem strávil 2 hodiny přemejšlenim a zkoušenim a fakt už nevim co s tim. Pokud někdo víte, budu rád za radu.
  12. Díky, taky přeju ať to jde dobře a poreferuju tu až to udělam EDIT: ještě sem si vzpomněl, že sem viděl ten motor ve škole minulej rok a odlučovač sem si fotil, abych věděl, jak sou tam šroubky daný a když na to teď koukam..po odšroubování těch šroubků okolo, sundaj se z toho i nějak jednoduše ty hadice, aby to šlo vytáhnout ven z motoru?
  13. Mam sice něco trochu u sebe v tématu, ale když sem to tu teď objevil, přidam i sem sumarizaci nákladů do konce roku 2017..je to od 09/2013, kdy sem auto převzal v rodině..vedu si náklady všeho spojenýho s autem.. i nějak tak pokoušim o rozlišení nákladů na variabilní a fixní jak zmínil @Tycoon předtim..neni to uplně na 100%, ale pro představu by to mohlo posloužit..když třeba stihnu kvůli nájezdu 2 výměny oleje do roka, tak započítam jednu do fixních, druhou do variabilních, protože jednou za rok bych ten olej měnil i kdybych neujel skoro nic atd.. Je to bez započtený hodnoty auta..
  14. to mam taky v plánu koupit nějakej tmel na motory, a ještě by mě zajimalo, jak to jde sundat dolu..ten původní tmel co tam je..je na to něco speciálního potřeba? Případně jsou ještě nějaký další překážky, který by mohli při výměně nastat?
×
×
  • Vytvořit nový...