Přejít na obsah

MICHAL5

Uživatel
  • Počet příspěvků

    72
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 373 zobrazení profilu

Oznámení MICHAL5

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

10

Popularita

  1. MICHAL5

    zadní dveře

    Díky, zkusím dle rady, tedy není třeba vydávat ani vnitřních tapec?
  2. MICHAL5

    zadní dveře

    Máte někdo zkušenost s výměnou těsnění zadnich dveří z obrázku, které tesni mezi předními a zadními dveřmi? Měnil již někdo a víte jak, má někdo manuál na tuto výměnu těsnění? Co vse je třeba odstrojit. Díky za radu, jak nejlíp vyměnit, staré těsnění je špatne, tak se bojím případně koroze.
  3. MICHAL5

    Motor od oleje

    Tak v jiném servisu problém vyřešen. Byl to špatný O kroužek těsnění tlakového potrubí turba. V ceně 517,- Kč i umytí motoru, nyní v motoru sucho, takže spokojenost.
  4. MICHAL5

    Motor od oleje

    Nic zavazneho. Opravuji, nezjistili nic, že je vše OK. Přijel jsem s tím do servisu, že se v motoru objevuje trochu olej, po autem olej není, ale po jízdě se vždy na místě, viz fotka objeví zamazana část motoru od oleje. Úplně mě dostalo, když mi řekli, musíte si motor umýt (ne že by byl ten muj jako nový, ale znám špinavejsi motory) a pak to můžeme pripadne vysledovat. Moc nevím, na co se zaměřit. Chci si cca 5/21 vyměnit olej, ale rád bych měl toto vyřešené. V autor. servisu mi bohužel nepomohli. Jo, mám 2009, řetězová verze.
  5. MICHAL5

    Motor od oleje

    A byl by to velky problém? V servisu nic zavazneho nezjistili.
  6. MICHAL5

    Motor od oleje

    Nevíte, čím by mohlo být toto (viz fotka)? Již dříve jsem řešil mokro na motoru od oleje, ale na jiném místě (vyřešeno). Nyní vždy po jízdě mokro od oleje na místě (viz fotka), sice málo, ale je tam, utřu do sucha a po jízdě totéž. V servisu škoda nic nenašli, že mám jezdit a občas budu dolívat olej. Mě se to ale moc nezdá, nic ulomeného jsem nenašel. Čím to by to mohlo být. Díky za radu.
  7. MICHAL5

    Motor od oleje

    Tím to není, ventil je v pořádku.
  8. MICHAL5

    Motor od oleje

    Tak v servisu nezjistili vážnější závadu, vše v normě, údajně už motor kolem 130-150 tis může vykazovat netesnosti a větší únik oleje. Nic prý závažného, pro další si mám komplet nechat umýt motor a pak zkusí zjistit odkud konkrétně by únik mohl být. Myl někdo již motor? Dříve na motorku jsem používal arvu, můžu taky na čištění použít arvu a umýt sám nebo se dá nechat motor umýt ve specializované myčce, případně můžete nějakou doporučit v Praze a okolí, moc se jim do toho totiž nechce, že spíš myji naftové motory než benzínové. Díky za radu a tipy.
  9. MICHAL5

    Motor od oleje

    Nevím, do jakého tématu položit tuto otázku, požádat o radu. Zjistil jsem nyní, že v motorovém prostoru mám poměrně dost ocákaný prostor olejem, nejprve jsem myslel, že netěsní olejová vana, ale při výměně oleje jsem zjistil, že vana je umatlaná tím, že olej stéká odněkud zvrchu, viz foto. Posledních 2000 km jsem 2x doléval. Nikdy jsem dřív nedoléval olej a nyní hned 2x. Nevíte, čím by to mohlo být. Chystám se do servisu, ale spíš, jestli někdo neřešil něco podobného. Díky za radu.
  10. Po dovolené v Maďarsku, plně naložené auto, 4 osoby, 4 jízdní kola na tažném zařízení, auto najeto přes 120 tis. km, kombinovaná spotřeba 6,4 l, vč. používání klimatizace. Dálnice cca 110-130km/h, tempomat, jinak mimo obec cca 100 km/h, obce 50-70km/h. Po 10 letech provozu jsem se spotřebou spokojený.
  11. Já měl vždy od výroby, od roku 2009 zimní 205 a letní 215, mám to tak i dle TP, a po pravdě, nikdy jsem ani na zimu o pneu 215 neuvažoval, ale asi to je taky možnost, já mám tedy zimu 205 a léto 215 na 16".
  12. Mám dotaz, mám najeto přes 120 tis. km u 1,2 a nyní poprvé se mi za celou dobu rozsvítila kontrolka oleje (žlutá), zkontroloval jsem stav měrky a bylo tam méně oleje, tak jsem krapet dolil (dle pokynů), vše nyní v pohodě, ale zdá se mi nějak mokrá olejová vana. Máte třeba někdo zkušenost s přetěsněním olejové vany, řešil to někdo? Nikdy jsem olej nedolíval a nyní se mi zdá, že může netěsnit ol. vana a tím olej ubývat, i když po stání v garáži žádné stopy oleje nejsou. Anebo již motor začal víc brát olej, je to asi možné, ne? Dolíval někdo častěji olej do 1,2? Já do teď, tedy do cca 120 tis. km nikdy, tak se ptám. Díky za odpověď a jiné zkušenosti.
  13. Tak jsem na tuto zimní sezonu pořídil barum polaris 5, 205 55 r 16 91 h, předtím jsem měl continental 830, ale jsem s barumkami zatím spokojený, možná nebudou mít takový nájezd jako ty continentalky, ale zatím spokojenost. Na léto jsem měl taky continentaly a nyní jsem pořídil Firestone 215 60 r 16 95h, tak u obou letních i zimních pneu uvidím časem.
  14. Tak jsem si po víc jak 100 tis. km a po 9 letech vyměnil přední kotouče s destičkama (kotouč byl už dost vybroušený měl 18 mm z původních 22mm), vše šlo hladce, měnil jsem si to sám (resp. ve dvou), zadní kotouče i destičky tam ještě přes zimu nechám, možná je tam nechám ještě o trochu déle, ty tolik nehoří a pak je taky vyměním, šlo to poměrně snadno.
  15. Taky jsem se díval na hranu u pátých dveří, a vše je v laku, komplet bílá barva, r.v. 11/2009, docela mě ta informace překvapila, že tam někdo nemá lak, asi bych si za ty roky všiml, ale nedalo mi to, se radši podívat.
×
×
  • Vytvořit nový...