Přejít na obsah

MICHAL5

Uživatel
  • Počet příspěvků

    72
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem MICHAL5

  1. MICHAL5

    zadní dveře

    Díky, zkusím dle rady, tedy není třeba vydávat ani vnitřních tapec?
  2. MICHAL5

    zadní dveře

    Máte někdo zkušenost s výměnou těsnění zadnich dveří z obrázku, které tesni mezi předními a zadními dveřmi? Měnil již někdo a víte jak, má někdo manuál na tuto výměnu těsnění? Co vse je třeba odstrojit. Díky za radu, jak nejlíp vyměnit, staré těsnění je špatne, tak se bojím případně koroze.
  3. MICHAL5

    Motor od oleje

    Tak v jiném servisu problém vyřešen. Byl to špatný O kroužek těsnění tlakového potrubí turba. V ceně 517,- Kč i umytí motoru, nyní v motoru sucho, takže spokojenost.
  4. MICHAL5

    Motor od oleje

    Nic zavazneho. Opravuji, nezjistili nic, že je vše OK. Přijel jsem s tím do servisu, že se v motoru objevuje trochu olej, po autem olej není, ale po jízdě se vždy na místě, viz fotka objeví zamazana část motoru od oleje. Úplně mě dostalo, když mi řekli, musíte si motor umýt (ne že by byl ten muj jako nový, ale znám špinavejsi motory) a pak to můžeme pripadne vysledovat. Moc nevím, na co se zaměřit. Chci si cca 5/21 vyměnit olej, ale rád bych měl toto vyřešené. V autor. servisu mi bohužel nepomohli. Jo, mám 2009, řetězová verze.
  5. MICHAL5

    Motor od oleje

    A byl by to velky problém? V servisu nic zavazneho nezjistili.
  6. MICHAL5

    Motor od oleje

    Nevíte, čím by mohlo být toto (viz fotka)? Již dříve jsem řešil mokro na motoru od oleje, ale na jiném místě (vyřešeno). Nyní vždy po jízdě mokro od oleje na místě (viz fotka), sice málo, ale je tam, utřu do sucha a po jízdě totéž. V servisu škoda nic nenašli, že mám jezdit a občas budu dolívat olej. Mě se to ale moc nezdá, nic ulomeného jsem nenašel. Čím to by to mohlo být. Díky za radu.
  7. MICHAL5

    Motor od oleje

    Tím to není, ventil je v pořádku.
  8. MICHAL5

    Motor od oleje

    Tak v servisu nezjistili vážnější závadu, vše v normě, údajně už motor kolem 130-150 tis může vykazovat netesnosti a větší únik oleje. Nic prý závažného, pro další si mám komplet nechat umýt motor a pak zkusí zjistit odkud konkrétně by únik mohl být. Myl někdo již motor? Dříve na motorku jsem používal arvu, můžu taky na čištění použít arvu a umýt sám nebo se dá nechat motor umýt ve specializované myčce, případně můžete nějakou doporučit v Praze a okolí, moc se jim do toho totiž nechce, že spíš myji naftové motory než benzínové. Díky za radu a tipy.
  9. MICHAL5

    Motor od oleje

    Nevím, do jakého tématu položit tuto otázku, požádat o radu. Zjistil jsem nyní, že v motorovém prostoru mám poměrně dost ocákaný prostor olejem, nejprve jsem myslel, že netěsní olejová vana, ale při výměně oleje jsem zjistil, že vana je umatlaná tím, že olej stéká odněkud zvrchu, viz foto. Posledních 2000 km jsem 2x doléval. Nikdy jsem dřív nedoléval olej a nyní hned 2x. Nevíte, čím by to mohlo být. Chystám se do servisu, ale spíš, jestli někdo neřešil něco podobného. Díky za radu.
  10. Po dovolené v Maďarsku, plně naložené auto, 4 osoby, 4 jízdní kola na tažném zařízení, auto najeto přes 120 tis. km, kombinovaná spotřeba 6,4 l, vč. používání klimatizace. Dálnice cca 110-130km/h, tempomat, jinak mimo obec cca 100 km/h, obce 50-70km/h. Po 10 letech provozu jsem se spotřebou spokojený.
  11. Já měl vždy od výroby, od roku 2009 zimní 205 a letní 215, mám to tak i dle TP, a po pravdě, nikdy jsem ani na zimu o pneu 215 neuvažoval, ale asi to je taky možnost, já mám tedy zimu 205 a léto 215 na 16".
  12. Mám dotaz, mám najeto přes 120 tis. km u 1,2 a nyní poprvé se mi za celou dobu rozsvítila kontrolka oleje (žlutá), zkontroloval jsem stav měrky a bylo tam méně oleje, tak jsem krapet dolil (dle pokynů), vše nyní v pohodě, ale zdá se mi nějak mokrá olejová vana. Máte třeba někdo zkušenost s přetěsněním olejové vany, řešil to někdo? Nikdy jsem olej nedolíval a nyní se mi zdá, že může netěsnit ol. vana a tím olej ubývat, i když po stání v garáži žádné stopy oleje nejsou. Anebo již motor začal víc brát olej, je to asi možné, ne? Dolíval někdo častěji olej do 1,2? Já do teď, tedy do cca 120 tis. km nikdy, tak se ptám. Díky za odpověď a jiné zkušenosti.
  13. Tak jsem na tuto zimní sezonu pořídil barum polaris 5, 205 55 r 16 91 h, předtím jsem měl continental 830, ale jsem s barumkami zatím spokojený, možná nebudou mít takový nájezd jako ty continentalky, ale zatím spokojenost. Na léto jsem měl taky continentaly a nyní jsem pořídil Firestone 215 60 r 16 95h, tak u obou letních i zimních pneu uvidím časem.
  14. Tak jsem si po víc jak 100 tis. km a po 9 letech vyměnil přední kotouče s destičkama (kotouč byl už dost vybroušený měl 18 mm z původních 22mm), vše šlo hladce, měnil jsem si to sám (resp. ve dvou), zadní kotouče i destičky tam ještě přes zimu nechám, možná je tam nechám ještě o trochu déle, ty tolik nehoří a pak je taky vyměním, šlo to poměrně snadno.
  15. Taky jsem se díval na hranu u pátých dveří, a vše je v laku, komplet bílá barva, r.v. 11/2009, docela mě ta informace překvapila, že tam někdo nemá lak, asi bych si za ty roky všiml, ale nedalo mi to, se radši podívat.
  16. Tak auto po servisu, dle diagnostiky špatné spalování, k tomu výměna vzduchového filtru, přenastavení škrtící klapky + ventil odvětrávání. Tak uvidíme, co to bude do budoucna dělat. Rozvody ani svíčky netřeba měnit. Snad to bude delší dobu OK.
  17. Děkuji za informaci, uvidím co v servise zjistí a pak dám případně vědět, čím to bylo.
  18. To x, znamená že to vyskočilo 4x (vypadla mi 4), omlouvám se.
  19. Zdravím, po skoro 9 letech mi během týdne x naskočil symbol autíčka se smykem ASR či ESP, pokaždé, když jsem stál cca 1-2 minuty na semaforu, auto pak nejede s turbem. Mám najeto přes 100 tisíc, olej OK. Nevíte čím by to mohlo být, zítra chci jít do servisu, aby mi dle diagnostiky řekli víc, může to být jak jsem pochopil víc věcí, od vzduchového filtru, přes kabely, řetěz, apod., tak uvidím, spíš, že se zde většinou píše, že se to začalo projevovat při zatížení, mě naopak při volnoběhu, po vypnutí pak auto OK zase jelo jako vždy.
  20. Zdravím, máme Yetíka bez rezervy od roku 2009, kdy děti byly ještě malé, kočárek (skládací inglesina) se vešla i bez sundaných koleček, chata, i dovolená i s dalšími věcmi, někdy jsem vyklápěl prostřední zadní sedačku, případně vyjímal, ale pod kočárek, do kočárku i mimo se vždy místo našlo, děti byly malé, tak věci se dávali i za přední sedačky, nohám u dětí to nevadilo, nyní jsou děti již o dost větší, už máme dokonce jen jednu autosedačku. Po pravdě, abych netvrdil, že je to úplně ideální rodinné vozidlo, někdy bych upotřebil místa víc, ale tyto situace jsme vždy vyřešili, takže jinak OK, i bez střešního boxu. Nyní již, když děti odrostli prostoru akorát. Vždy je třeba s místem a zavazadly přemýšlet, ať to bylo u 105, Favorita či nyní. Znám v okolí lidi, co mají Galaxie, Sharany, tam je samozřejmě daleko víc místa (samozřejmě i u Octávie), to nerozporuju, ale po pravdě, kolikrát tam vozí i basy piv, sady nářadí (tedy pro mě nepotřebné věci), to bych osobně nevozil (ani nevozím), jen proto, že bych měl větší kufr. Takže se dá Yeti dle našich zkušeností jako rodinné auto použít, ale přiznám se, že někdy jsme museli trošku víc přemýšlet, jak věci do auta poskládáme, vždy jsme ale vše nakonec odvezli, pokud nešlo o stěhování, kdy jsme museli použít vlek za auto. Nám Yetík stačí, ale pravdou je, že většině lidí si myslím dnes jako rodinné auto stačit nebude, to je můj názor.
  21. MICHAL5

    Pružiny

    Nevím kam s tímto tématem, tak to píšu sem. Zjistil jsem, jak jsou takové ty gumové prachovky u předních tlumičů, že mi po zimě nesedí v dolní části, jsou vypadlé, a pokud je znovu nasadím na doraz (převléknu a nasadím), tak po prvním přejetí nerovnosti mi převleky vypadnou a prachovka odstává, tzn. pod ní se dostává vlhkost, voda, prach, apod.. Předtím mi to nevadilo, asi jsem si toho nevšiml, nyní ovšem ano a to proto, že mi častěji při přejezdech nerovností předek vrže. Má s tím někdo zkušenost, zda je to věkem auta (2009) a je třeba tototřeba vyměnit. Díky za postřeh u jiných Yetiků.
  22. Mam dotaz, zlobi mě osvětlení kufru, někdy se rozsvítí, někdy až po delší době a někdy vůbec, tak nějak dle nálady, pokud je tma, tak se samozřejmě nerozsviti vůbec. Mam 09, má někdo podobný problem. Výměna čidla pouze servis nebo to zvládnu sam? Nebo můžou byt nacnuté kabely? Díky za radu.
  23. Zajímavá úvaha o těch rozměrech pneu (zimní/letní) vs. spotřeba. Vlastně, i kdyby to tak bylo, tak je spotřeba u našeho Yeti r.v. 09 +- vlastně stejná, cca 6,4-6,5 zima/léto v průměru, což jde. Nikdy jsem, ale neměřil faktickou spotřebu vyjetím benzínu z plné do prázdné nádrže, tam je možná rozdíl oproti PC. Ale i tak dobrý, co se týče spotřeby. Má někdo se stejným rozměrem pneu (zimní/letní) na 16 nebo 17 opravdu velký rozdíl spotřeby v létě a v zimě nebo to máte podobně +- jako u našeho Yetíka, jenom pro zajímavost.
  24. V zimě na mých zimních cca 6,1-3 průměr, v létě cca 6,4-6,6 max dle stylu jízdy, nyní ovšem v zimě 6,6l, ale to přisuzuju hlavně tomu nosiči lyží (letos jej nesundávám jako roky předtím), ale i tak si myslím, že je to dobrý. S dětma bez klimatizace v létě moc nelze jezdit, nejezdím na co nejnižší spotřebu, ale myslím, že jezdím, tak aby to vyhovovalo autu i mě, resp. osazenstvu v autě. V létě je znát, že kola vozím na tažném a ne na střeše. Jsou samozřejmě jízdy, kdy jedeme kolem 5 l, ale i jízdy, kdy jedeme přes 7 l. Např. studený motor a jet do města do kolony, to se asi nedá nepočítat, tam spotřeba je nesmysl měřit.
  25. Zdravím, má vlastní zkušenost po více jak 7 letech s 1,2 co se týče spotřeby na zimní a letní pneu, v létě vesměs spotřeba o chlup vyšší. Letní 215/60 R16, zimní 205/55 R16, tzn. jsou užší a nehučí jako dříve na felicii zimáky. V létě často k tomu klimatizace a jezdí se vesměs taky o něco rychleji než přes zimu. Co mě nyní spotřebu v zimě mírně zvyšuje je celoročně namontovaný nosič lyží a to je znát. Ale dle mých pneu, čistě ze zkušenosti, na zimních spotřeba nižší, taky jsem tomu první 2 zimy nechtěl věřit. Pokud je pneu rozměrově stejné, pak asi ne, to nevím.
×
×
  • Vytvořit nový...