Přejít na obsah

Tomstone

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Tomstone

  1. Tomstone

    Fabia III

    Dal jsem si tu práci a vypočítal si o kolik se Fabia za svůj cyklus zdražila. Objednával jsem auto v únoru 2015, kdy se ještě ani nevěděla podoba kombíku - přikládám tehdy aktuální ceník. Aktuální verze by mě vyšla s mou výbavou o zhruba 94tis dráž (374 vs 468tis Kč), což je zdražení o 25%. Nevím, kolik z toho udělala inflace, ale jako číslo do hospody... Mimochodem za 470tis Kč kupoval známý rok jetou Scalu, což se moc nedá srovnávat (Scala je po všech směrech lepší). nova-fabia-cenik.pdf
  2. Díky moc za zpětné vazby. Půjdu do těch 17" Triusů. Teď jsem se zakempil na eshopu škodovky a čekám, kdy sleví mou černou variaci :) Mám čas do dubna :-P
  3. Zdravím, chtěl jsem se zeptat jaké máte zkušenosti z hlediska komfortu s 17" vs 18" koly na Octávce bez DCC? Koupil jsem Octu se 16", ale chci Trius 17" a zvažuju Gemini 18". S tím související otázka - nevíte, jestli mívá Škodovka akce na disky? Nikdy jsem to nesledoval a budu je chtít reálně až v dubnu, takže vyčkávat můžu.. Moc díky za relevantní komentáře! :) P.S. Mám liftback s 1.5 TSI (pokud někdo hraje na váhu na předku a zadku).
  4. Nenašel jsem lepší místo, kde se zeptat, tak se omlouvám, jestli jsem mimo. Koupil jsem si teď Octavii a uvažuji o ochranné celofólii. Máte s tím někdo zkušenost, nebo referenci na nějakou firmu okolo Ostravy? Moc díky za názory
  5. Ahojte, dlouho dumám nad lehkým upgradem softwaru a chtěl jsem se zeptat, jestli je tu někdo z okolí Ostravy, kdo by mi mohl naladit pár věcí...? Chtěl bych tam hlavně 2 věci: 1) aktivovat Hill Holder - chtěl jsem to přímo ve Škodě, ale řekli mi, že mi to neudělají pokud to nemám z výroby (což nemám :-D ) 2) aktivace zadních světel při denním svícení Mám 1.2tsi 81kW style kombi z roku 06/2015, MR2016. Díky Moc díky za tipy na koho se obrátit.
  6. Díky za zpětné vazby... Mamka to má v rámci paketu u sebe, tak ji ještě vezmu auto a projedu si to... Přiznám se, že mi to nijak výrazně nechybí. Jsem naučený se rozjíždět v kopci i bez ručky, takže jsem to spíš chtěl jako jistotu pro manželku.. A propo, jak je to řešeno s parkováním v kopci? Pokaždé povolíte lehce brzdu a čekáte 2s než se autohold uvolní? Případně, jde to pro tyto účely nějak chvilkově vypnout? Např. kolega má v Passatu na to čudlík.. Tuším, že jsem to viděl i v Golfu..
  7. Moc díky za komentáře, dám vědět s případným progresem.. Hodlám to vyřešit do června :)
  8. Ahojte, chtěl bych se zeptat na kódování Asistentu rozjezdu do kopce. Vím, že to tu někteří umíte a děláte. Mám ještě auto v záruce a chtěl jsem si to nechat dokódovat ve Škodovce přímo (zároveň s doděláním tempomatu), ale tam mi řekli, že to Škoda nenabízí. Neberu to jako "must have", ale "nice to have". Můžete mi někdo věciznalý říct, co se v podstatě děje, když mi to někdo nakóduje neoriginálně? Přepisuje se celý zdroják, nebo jen nějaký jeden algoritmus, dopad na jiné funkce, případně záruku? Mám MR2016 ve Stylu (81kW). Taky mi říkal týpek ze servisu, že se při prohlídkách posílá online komplet ŘJ přímo do Škody.. tak by to tam asi viděli..? Moc díky za vysvětlení pro laika.
  9. Zdravím, měl bych dotaz na tempomat. Mám verzi MR2016 ve Stylu s omezovačem rychlosti. Chtěl bych si dodělat tempomat a ve Škodě mi jej akutálně nabízejí za 7,5-8tis Kč. 5,5tis Kč za hardware (páčky) a zbytek práce 2,5h včetně aktivace. Projel jsem si tady vlákno a 2-3 roky zpět tady někteří členové měli tuhle montáž za 5,5-6tis Kč. Nejsem kolenovrt a za těch 8tis Kč mi to stojí (čeká mě cesta k moři), ale nevíte, proč se to v průběhu času zdražilo? Díky za odpovědi :)
  10. Je to smutné, ale je to tak. Na saloně toho obecně moc neví (nejen Škoda), trochu to nechápu. Ale asi nemají potřebu.. Já jsem si kupoval kombíka v době, kdy ještě nebyl na saloně a taky jsem to zvládl, jen kufr navíc. Ale tady se vevnitř nic nemění (odhlédnu o zřejmě pěknější grafiky Bolera), jen venkovní věci a pak nové fičury, které buď chceš nebo ne. Takže zase tak zásadní to nebude.. Nicméně Karoq byl a je pro mě trochu zvláštní. Pravda, nejsem za TV dnem a nocí, ale mediální kampaň, co jsem postřehl za Kodiaqem byla na míle vzdálená Karoqu.. A mimochodem, hrozně blbé názvy. Pořád je prohazuju.
  11. Nenašel jsem vhodnější vlákno, takže se omlouvám, jestli to sem nepatří.. Dotaz - jaké používáte stěrače (přední i zadní)? Rád bych nějaké bezhlučné a výkonné. Ty moje od začátku při lehce sušším povrchu vržou. Vím, že je to vlastnost, ne chyba.. Ale jestli máte nějakou zkušenost s nevrzajícími a stále funčkními, bylo by to fajn. Když nám spí mladej v sedačce, tak raději zadním stěračem nestírám.. Hrozný zvuk. Díky za tipy
  12. @Habi001 Však píšu, že to chápu - je to bez ironie Chce se mi napsat, myslím to upřímně, ale to už je dnes bohužel díky Standovi oxymoron. Předpokládám, že tam nějaký výrazný rozdíl v ceně nebude a pokud ano, tak tam zase něco hodí do výbavy navíc (ne nutně užitečného), ale jsem zvědav, jaké budou pakety.. Nemá někdo info? Nebo netušíte, kolik by mohl stát ten Blind Spot? Jestli tam nasadí nějakou ujetou částku jako do F3 za tempomat (tehdy zvlášť za 9tis, v paketu to nebylo), tak se jim na to vyprdnu rovnou..).
  13. Díky za info, já jsem si to myslel stejně. Zdálo se mi to nějaké divné.
  14. Musím říct, že jsem příjemně překvapen tím faceliftem. Prostoru pro pokažení toho designu byla kupa. Zatím mě to nijak neuráží, takže fajn a jestli je lepší nebo ne budu schopen shodnotit na živo.. Nicméně, před nějakou dobou jsem se tu ptal, jestli doporučujete počkat nebo koupit aktuální verzi. Pro mě asi největší plus je Blind spot, mínus pak ten filtr pevných částic. I když na benzín by to nemuselo být terno, ale nemám info, jak to bude fungovat. Podstatná informace ale je následující: Volal jsem na Škodovku (salon, ne vedení) a pídil se po cenících atd. Pán mi řekl, že nic nemá (to mě nepřekvapuje, je to novinka), ale že se bude objednávat od druhé poloviny roku 2018, spíš podzim! Nepsal tu někdo, že najede výroba KT26? Jak to chcou provést? 29.6. si objednám předFL verzi, kterou dostanu 29.8. (6-8 týdnů na hatch dle pána ze Škodovky); a když si objednám 3.7. tak dostanu 3.9. poFL verzi? Nekritizuju, jen se ptám, jaká je ta logika ať vím, jak objednávat..
  15. Tomstone

    Fabia III

    Zdravím, jsem spokojeným majitelem F3 1.2TSI 81kW a protože si chce mamka trochu dopřát a koupit nový vůz, doporučuji ji taky F3. Vím, že už je jen 1.0TSI a taky jsem zaregistroval, že v Ženevě Škoda ukáže facelift, který pak od toho cca 27KT půjde do světa. Chtěl bych se ale zeptat, co byste doporučili?: 1) kterou výkonovou verzi toho oturbeného litru a proč?; a za 2) počkat na facelift, nebo koupit hned - víte někdo rozdíly před a po FL?, případně dopad na cenu? ad 1) pokud se nemýlím, je tam i rozdíl v převodovce (5st vs. 6st), takže jen chci říct, že mamka má z 85% město a jen pro formu, atmosférický litr nechce. ad 2) bavíme se o výbavě Style s nějakými příplatky, ne, cena od... Moc díky za fundované odpovědi
×
×
  • Vytvořit nový...