Přejít na obsah

Dostál

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Dostál

  1. Já jsem dal dozadu do hlavních pružin přídavné pružiny koupené v TZ Servis. Jezdím často s karavanem a jsem s nimi spokojen.
  2. Ahoj Tahám karavan 1300 kg za OII kombi, 2TDI, 103 kW, naprosto bez problémů. Spotřeba jde sice dost nahoru, tak na 9,5 l, ale táhne pěkně, souprava je stabilní, možná i trochu tím, že na karavanu mám stabilizátor. Těď jsem auto vylepšil o přídavné zadní pružiny, to jsem popisoval v jiném vláknu, to je také hodně znát. Ty máš velkou výhodu pohonu 4x4, to by se to jezdilo na hory lyžovat.
  3. Stály 4 tisícovky, jsou z Holandska, dělají různé typy s certifikací pro dané vozy. Mám je přes internet od nějaké firmy z Dolních Ředic u Holic. Jméno už nevím.
  4. Ahoj Občas tahám karavan nebo vozím v kufru těžší věci a auto si pak hodně sedá na zadní nápravu. Pořídil jsem si přídavné pružiny. Jsem s nimi moc spokojený, montáž je jednoduchá, dávají se dovnitř do hlavních pružin. Mají progresivní účinek, takže při jízdě s prázdným autem se projevují minimálně.
  5. Já jsem řešil nákup ojeté OII předloni a ještě vloni. Měsíce jsem hledal na internetu, začal jsem v Čechách, ale to nikam nevedlo. Přesunul jsem hledání do Německa, to už bylo mnohem lepší. Nakonec jsem našel pěkné auto u Frankfurtu, v malém bazaru Audi, VW a Škoda. Majitel byl velice ochotný, dal mi ještě slevu 1000 EUR, zavezl mě pro převozní SPZ, byl jsem v sedmém nebi. Auto mám už skoro rok a šlape jako z partesu, i s karavanem v levém pruhu. Německo má výhodu v lepších silnicích, auta nejsou tak domlácená, jsou pravidelně servisována, mají bohatou výbavu, je tam větší jistota skutečných kilometrů, takže radím ohlédnout se tam (ale k Němcům, ne k Turkům). Jinak jsem koupil OII kombi, 2 Tdi, modelový rok 2008, najeto 123000 km za 9500 EUR.
  6. Dostál

    Pár otázek...

    Mně se rozsvítila kontrolka airbagu po chvilkovém poklesu napětí, závadu stačilo vymazat. Nechal jsem si nastavit denní svícení, aby se rozsvěcelo při otočení klíčkem. Bohužel to svítilo i vzadu. V momentě, kdy jsem připojil karavan a startoval, pokleslo napětí a už to bylo. Tak jsem automatické denní rozsvěcení nechal zase vypnout.
  7. To jo, budu ji krmit výhradně VERVOU. Zasouží si to. Já si taky nekupuju špekáčky v supermarketu za 4O Kč kilo.
  8. Chtěl bych poděkovat všem, co sem dávají své zkušenosti. Měl jsem OI, 81 kW, čiplou na cca 100 kW. Jezdila skvěle, bez závad, ale měla svůj věk, tak jsem řešil, čím ji nahradit (určitě budu litovat). Nakonec, i na základě zdejších názorů, jsem se rozhodl pro OII, 103kW. Po dlouhém pátrání jsem vyrazil pro 2,5 roku starý vůz do Německa. Mám ji 14 dní, zatím jsem strašně moc nadšenej, je to úplně jiný svezení. V práci jezdím také s OII, ale se 77 kW a není to ono. Teď to ještě vyzkouším s karavanem, tam jsem hlavně zvědavý na spotřebu. OI mně s 1200 kg přívěsem brala pohádkových 8 litrů, což asi nový tahač bude brát tak z kopce.
  9. Dostál

    CB v autě

    Já mám Allamat 4O8, nechal jsem ji napevno zabudovat do kastlíku pod rádiem. Ani jsem nemusel dávat vnější reproduktor, je dobře slyšet ze zabudovaného repra. Mikrofon mám pověšený na zpětném zrcátku. Anténu mám pevnou, v zadní části střechy. Toto řešení mi vyhovuje. Kdo hodně jezdí, CB je užitečná věc a když už mně ty kydy lezou krkem, jednoduše ji vypnu.
  10. Já bych se chtěl zeptat, jak se pozná, že spojka odchází. V servisu mi už před půl rokem říkali, že mi odchází spojka, prý podle zvuku, ale já při ježdění nic nepociťuju. Nabízeli mi jednohmotu, ta prý už auto přežije,ale abyh to zbytečně neuspěchal.
  11. Nadmíru spokojený, Octavia Combi SLX 81kW, r.v.99, táhne skvěle, málo žere a výborný tahač na karavan.
  12. Já mám spotřebu tak 4,8-5 litrů (81 kW), pod 2000 ot. moc nejdu, když tam je turbo, mělo by se používat. Co se mi ale líbí nejvíc je spotřeba s 1200 kg karavanem 7,5-7,9 l, to jedu na dálnici 95-100 (nejlépe dojet kamion a jet v jeho pytli, i v Rakousku tak jezdí), mimo dálnici jedu co se dá, ale po Čechách to moc nejde, souprava se hrozně houpe a trpí.
×
×
  • Vytvořit nový...