Přejít na obsah

speKtis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    365
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem speKtis

  1. Baterie vyměněna, auto bylo napichle přes diagnostickou zásuvku na externí zdroj, takže pohoda. Dojel jsem s ním jen domu a nechal ho. Zítra vypojim ten konektor z minusoveho polu a uvidím co to bude nebo nebude dělat ? Snad ta nová vydrží déle. Edit: Kabel jsem odpojil a start-stop je teď nefunkční, což je super. Dokonce mě ani auto neotravuje žádnou hláškou. Nová baterie je AGM 60Ah, stará byla EFB 59Ah. Snad to ničemu nevadí, když je ten nesmysl odpojenej. Auto jezdí a startuje i za studena jak drak ?
  2. Ještě dotaz, mám se bát odpojení baterky a smazání nějakých dat z auta? Abych s tím pak jeste odjel.. ?
  3. Klidně bych to deaktivoval, umí to tu někdo? Nějak se mi nechce věřit, že na to stačí odpojit jeden konektor a je to bez problémů deaktivovane.
  4. Jde mi právě o to abych nenechal v servisu 2000 za to, že mi to na 2 minuty připojí k PC.. To se ki teď fakt nehodí
  5. Chlapi, můžu baterii v autě model 2016 s rekuperací a SS vyměnit sám, bez servisu? Mám typ EFB. Dneska bez varování totálně umřela.
  6. Hoj chlapi, dle hledání to tu zatím nikdo neřešil, přesto se zkusím zeptat. Poslední dobou si u rapidaka všímám nepříjemných vibrací při povolování spojkového pedálu do záběru, nejvíce při prerazovani 2-3 stupně. Od poloviční polohy až nahoru to opravdu nepříjemně vibruje. Někdy stačí ujet 200m na neutral nebo vyřadit, párkrát seslapnout spojku na neutral a už to nedělá. Začíná to sporadicky, je třeba 14 dní klid a pak to najednou začne. Nesetkal jste se s tím někdo? Na netu se v souvislosti s tímto řeší hlavně naftaky a jejich dvouhmota.
  7. Já si celkově myslím, že 1.2tsi není motor na takové ježdění, aby se turbo vybarvilo jako na té fotce. To už musela být pekelná zátěž.
  8. Já mam šnečka vzadu za motorem, já uvidim tuplovaný prd
  9. To uz je masakr On by se pry mel po zatezi chladit i motor bez turba.. Myslim ale opravdu po zatezi..
  10. No to by i dávalo smysl..
  11. Jasné, motor bych nikdy nevypnul, nechávám to třeba půl minutky i když jedu jen přes město, jsem na to prostě tak už zvyklej. Jde spíš o informovanost, je dobré vědět, co pod tou kapotou je. Prodejce nebyl schopný mi to říct a na netu jsem našel nejdřív že tam to čerpadlo je, pak zase že je jen u 1.8 a 2.0 tsi... Díky kluci
  12. Zdravim, nema nekdo overene a presne info, jak je to u tohoto motoru s chlazenim turba? Je jiz chlazene vodou? Obsahuje motor cerpadelko, ktere ochlazuje loziskovou skrin i po vypnuti motoru? Najit se toho sice da dost, ale kazdy zdroj uvadi neco jineho. Ze zvyku z TDI nechavam auto chvilku klapat i tak, ale jistota je jistota. Zamerne neresim, zda jde o motory starsi nebo nove (77/81kw atp.), predpokladam, ze to bude stejne.
  13. Jop musel jsi to držet, ale to už člověka tak neomezovalo. Prostě jsi zamkl auto a podržel tlačítko dokud se okna nezavřela. V případě odemknutí jsi zase čekal dokud nesjedou. Pokud jsi tlačítko pustil, okna se zastavila v aktuální pozici. A to bez dojezdů...
  14. Tohle mi nejde do hhlavy. Moje stara octa mela dojezdy jen vpredu, ale okna sla ovladat na dalku vsechna...
  15. speKtis

    Climatronic

    No mně to nedá a stejně jí vypínám Radši stáhnu okna Asi zvyk
  16. speKtis

    Climatronic

    Supr kluci díky, nechám to tedy zaplé furt, ať si to reguluje samo jak potřebuje...
  17. speKtis

    Climatronic

    Lidi celej topic jsem nečetl, ani na to bohužel nemám čas, ale jak jezdíte s climatronicem? Necháváte A/C pořád zaplé? Při stisknutí tlačítka AUTO se totiž samo A/C také zapne. Jde mi o to, aby mi klima v létě nezasmrádla nebo tak. Momentálně A/C zapínám pouze pokud jedu dál a pro jistotu vypínám cca 5-10km před dojezdem, právě kvůli tomu, aby časem nesmrděla. Mám tedy pokračovat nebo to můžu nechat zaplé pořád?
  18. speKtis

    LED osvětlení RZ

    To je divný, ten můj mi chybu hlásí... MR2016, bez světelného asistenta, xenon paket...
  19. speKtis

    Rapid MR 2017

    Chromované ofuky výdechů topení bych taky bral :/
  20. Už dnes každej lojza ví, jak ty nový emise ochcat. V praxi to vypadá tak, že i diesel co hulí jak lokomotiva ty jejich úžasný nově přísný emise udělá. Problém je, že je pak policie má právo na ně při pochybnostech poslat znovu
  21. speKtis

    Rapid MR 2017

    Tak to LED osvětlení značky stojí 240 korun originál... Jen nesmíš mít u baráku blbej servis jako mam já, aby to neuměli zprovoznit A že dali ambientní osvětlení spolu s automatickými světly, to mě mrzí. Nechápu proč to nejde objednat zvlášť. Nejsou někde fotky jak to aspoň vypadá?
  22. Jsem rád, že si toho někdo taky všiml a napsal to. Rapidy oproti prvním verzím zdražili, ale ten rozdíl je tam propastnej. Jinak na citlivost na vítr ani ten vítr být tolik nemusí. Rozjeď to na 140-150 a jeď někde na jednoproudovce, kde tě budou míjet ostatní auta. Osobák bohatě stačí...
  23. Jenže chápej, že tyhle auta dostávaj prostě na pr.el. Nikdo se k tomu nebude chovat hezky, když ho za chvilku pošle dál, za tu chvilku se mu to nemá šanci rozbít ať s tim dělá cokoliv. Kdo to odnese bude majitel po něm, kterej to auto chce mít na X let, v tomto případě ty. Abys do toho nakonec nedal víc než těch 50. Při ceně 350 za auto mi už ten doplatek za funglovku a hlavně tu jistotu nepřijde tak děsivej. Jak píše bojler, víš houby co ti daj, víš houby kde to auto prdne, kdo a jak to opraví a ty se nemusíš dozvědět vůbec nic. Tohle se děje běžně, mám takovej případ mezi známými. Sice jiná automobilka, ale děje se to.
  24. To jdi rovnou do bazaru a nebo to kup u dýlera jako referenční tříletej vůz ne? Přijde mi jako pěkná hovadina nechat si vyrobit auto a na půl roku ho dát někomu jinýmu, přijdeš o ten nejlepší půlrok, jakej s tím autem zažiješ. První vyjetí z prodejny, první kilometry, kdy je podvozek novej a stoprocentní, vůni novoty... Nehledě na to, že jak si to zajedeš, takový to máš. Takhle to svěříš někomu jinýmu, komu to bude úplně jedno.
  25. U mě konkrétně, ať mi dali slev kolik chtěli, tak mi to úrok na úvěru vždycky dorovnal přesně na katalogovou cenu za hotové. Na jednu stranu hezký, že člověk tim úvěrem vlastně nepřeplatí, ale ty slevy jsou v tu chvíli jen lákadlo. Jinak k předváděcímu vozu. V životě bych to nekoupil. To auto tam bude nějakou dobu jezdit, vyzkouší si ho 50 řidičů, co asi tak každý z nich udělá? Jede s tim jak prase. Příklad ode mě, sedli jsme si s prodejcem do Octávky III RS. Říkal mi, ať to prohřeju klidnou jízdou než na to šlápnem. Jezdili jsme dokola tak 3 km, a když se ručička na teplotě vody dostala na nějakých 80°C, řekl mi ať na to dupnu a zkusim co to umí. To, že olej má 30°C už nikoho nezajímalo. Když to takhle projede 8x za den, tak bych to auto faaaakt nechtěl Bylo to navíc v lednu.
×
×
  • Vytvořit nový...