Přejít na obsah

inetista

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení inetista

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Držák komfortky je dělán, jako by měl být nedemontovatelný. Podařilo se mi ho dostat ven po delším boji bez újmy a první co bylo, tak jsem upravil zobáčky nožem, aby příští demontáž byla snadnější a nekladl tak velký odpor.
  2. Při opravě klimy, jsem si říkal, že se mi vyplatí koupit tento kabel a nyní nelituji, už je totiž dávno zaplacený. Žádná návštěva servisu a pokud se mi něco nezdá, lehce napíchnu kabel a mrknu, jestli autu něco neschází. Našel jsem i plánky, ale vše je na COM port, který u současný notenbooků nenajdeš, narozdíl od USB.
  3. Nic bych neměnil a raději připojil kabel a zjistil chyby v řídící jednotce.
  4. Jak dopadla víkendová výměna, klima už chladí?
  5. Za bezkonkurenční cenu pořídíš tady skoda-dily.cz Za dobrou cenu zde najdeš i pylový filtr a když to dáš vše dokupy a začneš chladit, klima si bude chrochtat blahem a určitě i ty
  6. Je to tak, jde to dobře i ze spodu, už to vím taky, protože po výměně čidla výparníku vrchem se objevila další závada a to bylo servo ovládání topení které je přístupné spodem. Vytáhnout jde dost špatně držák komfortní jednotky, kterému se moc nechce ven a hned nad ním je čidlo výparníku. Pozor jestli budete v tomto stádiu rozebrání auta a občas vám začne topit topení na plný výkon, jste též na půl cesty k demontáži serva ovládání topení.
  7. Pegasi1, musíš mít teda problém někde na tom kabelu ke kompresoru, když tam přivedeš napětí na přímo a šlape, tak jdi po něm a někde bude zrada.
  8. Dnes mohu potvrdit, že oprava byla úspěšná a klimu jsem dnes testnul na cestách . Oprava za 500,- a trochu času stála zato. Ještě jsem při tom vyčistil mřížku co je vedle spínače klimatizace, je tam čidlo teploty. Byla pěkně zarostlá prachem a k čidlu se určitě špatně dostával vzduch z kabiny.
  9. Klima už chladí a léto může začít
  10. Demontáž je v pohodě, stačí mít dost času, jde hlavně o šroubování. Před prací důležité odpojit akumulátor a potom nemá co airbag odpálit. Klimu jsem ještě neotestoval, ještě mi totiž schází přimontovat schránku spolujezdce a spodní kryt u řidiče, potom hned otestuji. Když jsem měřil staré čidlo tak jsem nic nenaměřil, prostě termistor nevede. Taky už jsem letos ani klimu nepustil. Pokud by si potřeboval, tak dám do kupy postup, jak na to. Třeba se bude hodit i dalším.
  11. Čidlo je vyměněné a zde je pár fotografií co se musí udělat. Po odstojení bez volantu Odsunutá palubka Čidlo je se zeleným drátem
  12. Ten samý problém s klimou jsem měl při koupi já, někdy šla někdy ne, až jsem vypozoroval, že když vyjedu z garáže klima jde a jakmile se auto rozpálí na sluníčku, už ji nikdo nepustí. Loni jsem to vydržel, ale letos si chci užít komfortu. K montáži. Hlavně tam vadí ten ohnutý plech od držáku brzdového pedálu, který asi funguje jako bezpečnostní prvek při nehodě. Kvůli němu tam nelze protáhnout ruku. Ještě je trochu problém v tom, že drát ke konektoru čidla, je dost krátky a bude někde přichycen. Nepodařilo se mi ani odjistit konektor, který je těsně nad krabičkou komfortky, protože jde zmáčknout jen ten vrchní zobáček a na spodní už nejsou prsty.
  13. Mám špatné zprávy, asi to bude rokem výroby, ale mě vadí v přístupu k čidlu elektronika, která je tam na boku topení-klimatizace připevněna. Rukou se mi nepodařilo ani vytáhnout konektor z čidla, takže jsem se pustil do demontáže palubovky. Na fotce je vidět, jak je dobře čidlo schované. Takto jsem se dnes vyřádil a zítra mě čeká pokračování
  14. Čidlo mi dnes přišlo a zítra se pustím do výměny. Vezmu si foťák a udělám pár fotek.
  15. řeším taky problém s čidlem a našel jsem tento návod kudy k němu. Už jsem to testoval a dá se tam dostat rukou, ale neměl jsem ještě nové čidlo. V pondělí mi má přijít čidlo 6Q0.907.543 D za 491 Kč i s DPH. Jen co najdu chvilku tak se pustím do výměny a dám vědět, jak se dařilo.
×
×
  • Vytvořit nový...