Přejít na obsah

Regulak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Regulak

  1. Dal jsem novou průchodku a ještě to pojistil tím silikonovým tmelem. Od té doby je sucho ve dveřích
  2. Pro palubní kameru doporučuji použít USB zásuvku. Ta je vypínána rádiem. U Svingu je výstupní proud max. 1,6A. Po vypnutí zapalování se zásuvka automaticky vypne. Používám to už 7 let.
  3. Chtěl bych změnit intervaly jak předních stěračů tak i zadního stěrače. Zatím jsem to nikde neobjevil. Měl někdo větší štěstí s hledáním?
  4. Za parkování jen se zařazenou rychlostí ti poděkuje rozvodový řemen.
  5. Aby se kufr i otevřel (nejen odemkl), musí se tlačítko ovládače podržet asi 2-3 sekundy. Poté se kufr otevře (zámek odskočí).
  6. Já používám Castrol Titanium 5W30. Měním co 10t km. (12-14 měsíců). Jezdím z 70% po městě do 30 km. Nakupuju v https://www.bonatrade.cz/castrol-edge-titanium-fst-ll-5w-30-5l/
  7. Regulak

    Žárovky

    Takto se chová každá žárovka (nejen automobilová) když se do ní dostane vzduch. Žárovka byla vadná.
  8. Měl jsem stejný problém. Po nacpání papírových utěrek do dveří jsem přišel na to že to teče kolem gumové průchodky stěrače .Výtokové otvory zespodu dveří byly navíc zašpuntované. Pomohla výměna průchodky a navíc jsem jí ještě zatěsnil silikonem.
  9. Baterku nestačí měřit jen voltmetrem. Musí se to měřit pod zátěží alespoň 50 mA. Některé baterky jsou dost měkké (při zátěži jim padá napětí). Proto to hlásí slabou baterku.
  10. Jde to úplně stejně jako s klíčkem. Místo otočení klíče mačkáš tlačítko.
  11. Před 14 dny jsem po vydatných deštích uslyšel přelévání vody v pátých dveřích. Zarazilo mě že otvory kterými by voda mohla odtékat jsou zašpuntované gumovými zátkami. Zkusil jsem přetmelit místa podle fotky, ale nepomohlo to. Pomohly až papírové utěrky. Nacpal jsem je do boků dveří a pod průchodku zadního stěrače. Nezatékalo přes špatné tmelení ale kolem gumové průchodky zadního stěrače. Auto je z 04/2016. Zatím nevím jestli to budu řešit silikonovým tmelem anebo se mi podaří sehnat novou průchodku.
  12. Regulak

    Brzdy

    Mám TSI 81 kW a náběh brzdného účinku je hodně razantní. Musel jsem si na to zvyknout. Předtím jsem měl Felícii a když jsem přesedlal do Fabky, tak jsem měl kolikrát nos na skle.
  13. Trochu drahá sranda, když to lze udělat za stovku.
  14. Mě se na nerovnostech ozývalo praskání nad oknem spolujezdce. Ze začátku to bylo na velkých nerovnostech, později se to zhoršovalo a stačil jen malý hrbol. Týden před koncem dvouleté záruky jsem to nechal v AS opravit. Prý to dělal bodový svár. Museli sundat tapec a prý stačilo do toho klepnout. Od té doby (více jak rok) je klid. Cena za práci byla přes 6 tis. Kč, materiál 6 Kč. Naštěstí to bylo na záruku.
  15. U mě stačilo přes infotaiment nastavit znovu tlak v pneumatikách. (pravidelně na to po přehození kol zapomínám a druhý den vždy hláška)
  16. Já jsem si olej vyměnil sám. Na to že 80% jízd je kolem komína, tak olej měním co 10t km (12-15 měsíců). Neměl jsem s tím při servisní prohlídce žádný problém. Udělali prohlídku bez výměny oleje. V době prohlídky jsem měl najeto asi 18t km.
  17. F3 na zásuvku 12V žádný měnič nemá. Napětí tam jde přes pojistku přímo z akumulátoru. V garáží tu zásuvku využívám i pro nabíjení autobaterie.
  18. Podle pozorování chování nabíjení to vypadá že pod 6ºC se "inteligentní" nabíjení vypíná a začíná klasické nabíjení na konstantní napětí. Stačilo by tuto teplotu "posunout" výše třeba na 40º a bylo by to vyřazeno. Jen najít kde.
  19. Dnes jsem objevil zajímavý článeček. Dost objasňuje proč je životnost baterie tak nízká. Výrobce aut kvůli ušetřeným pár gramům CO2 ze zákazníků dělá dojné krávy. http://www.auto.cz/nespolehlivost-baterii-modernich-aut-kdo-chce-jezdit-musi-dobijet-125770?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku
  20. Mě přestal po dvou létech ovládač fungovat bez varování. Baterií naštěstí vozím sebou takže výměna byla rychlá. Zajímavé je že když jsem potom baterií měřil tak měla 2,9V. Proud do zkratu byl ještě 160 mA. Možná by stačilo tu baterií jen vytáhnout a po chvíli dát zpátky. Reset obvodu ovládače. To jsem ale nezkoušel.
  21. Mám to namontované asi rok a zatím plná spokojenost. Vyšlo mě to na 100 Kč. Myslíte že to někdo nakoduje levněji? Můj bastl jsem programoval na 8 sekund po zapnutí zapalování, pak 0,5 sekundy vypínací impulz.
  22. Spínač až tak jednoduše vyndat nejde, ale jde demontovat boční kryt palubní desky a za ním je přístup ke kabeláži a konektorům od spínačů s/s systému a spínače světel. Viz příspěvek z 17. Prosince, 2016.
  23. Mám už delší dobu kamerku CelTec07. Napájení jsem vyřešil z USB zásuvky. Ta se po vypnutí zapalování taky vypíná.
  24. Výroba je vcelku jednoduchá. Jen by se mě nechtělo drbat s tišťákama. Pokud nepočítám pl. spoj, tak by cena součástek včetně krabičky neměla překročit 100 Kč.
×
×
  • Vytvořit nový...