Přejít na obsah

czbob

Uživatel
  • Počet příspěvků

    59
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem czbob

  1. Zdravím. Chci se zeptat, pokud mám dle návodu viz. obr. hladinu oleje na stupni C, kolik cca pak od oka dolít do zlatého středu nebo k Áčku? 1/2 litru?
  2. Ahoj všem. Vzhledem k tomu, že už mám čelní sklo strašně poškrábané (jakoby od škrabky na led jedna dlouhá rýha vedle druhé) a dost mi to vadí ve výhledu, hlavně když svítí slunce, tak vidím kulový. Uvažuji, že si jej nechám vyměnit. Myslíte, že je dobré investovat do akustického skla? Poznám rozdíl? Mám tam origo sklo z výroby. Celou dobu mám pocit, že to auto je v interiéru hlučnější a tak, zda by to sklo pomohlo. Díky za radu/postřehy.
  3. czbob

    Hučení převodovky

    Sice je to už starší prispevek ale reaguji na něj, protože mám stejnou motorizaci a stejný problém. Dokonce s plynem to pak vydavalo zvuk jako míchačka. Nejvíc to bylo slyšet při rychlosti 50-60 km/h. Najeto 84tis. Auto mám teď v servisu. Bude se měnit převodovková sada či co. Cena 14,500,- + olej do převodovky + práce. Celkovou cenu opravy zatím nevim, ale pak ji sem napíšu.
  4. (1.2 TSI 77KW)Včera jsem mluvil s technikem z autorizáku a hned věděl co to dělá, kompresor klimatizace. A že se o tom ví a mění se to v rámci záruky. Já už bohužel auto v záruce nemám, takže by to byla finanční darda...
  5. Ten šmajdavý zvuk mě vytáčí Nejvíce je to slyšitelné při ustálené jízdě v rychlosti kole 50-60km/h. Míchačka na beton. Jako by tam něco drhlo. A i jinak mám pocit, že ta přední náprava hučí čím dál víc. Jako by to jde z levé strany. Na podzim na levém kole vyměněno ložisko ale nepomohlo to. Zde na fóru jsem četl, že by to mohl být silenblok převodovky ale zase na druhou stranu mi to nepřipadá, že by se zvuk zhoršoval když zatočím doleva. Tak nevím.. Neřešil někdo podobný problém? Čím by to mohlo ještě být? Děkuji za rady.
  6. U mě pozoruji to samé...takový šmajdavý zvuk. Nejvíce je to slyšitelné při ustálené jízdě v rychlosti kole 50-60km/h. Neřešil někdo podobný problém? Čím by to mohlo být?
  7. Díky za rady, dnes dopoledne jsem ten plastový kryt celkem v pohodě sundal. Hlavní díru protáhl drátkem. V té malé součástce jsou pak 2 trysky. Je tam vevnitř nějaká membrána, nebo by se to, bez strachu s propíchnutí, dalo protáhnout, např. jehlou skrz? očistil jsem to jen lehce a "hubou" profoukl. Ale stejně mám pocit, jakoby jedna z trysek byla ucpaná. Sice to ostřikuje ale ne na full.
  8. Tak dnes u mě to samé. Bez ostřiku. O3 liftback 2014. Už pár dnů jsem pozoroval, že ostřik byl velice slabý, pár centimetrů ale dnes utrum. I když jsem naprostý lajk, tak snad to dokážu podle screenu od Lukáše rozebrat. Pochopil jsem to správně, že stěrač odklopím k sobě a pak vyndám/odklopím ten plast u kořene stěrače?
  9. czbob

    Ložiska kol

    Zdravím, minulý týden jsem byl v autorizáku ohledně nefunkční levé poloviny výduchu, topila jen strana od spolujezdce. Auto jsem tam nechal, v rámci pravidelné kontroly vyměnili i brzdovou kapalinu + vadný motorek výduchu. A odzvdušnili spojku. Ale od doby, kdy jsem si auto vyzvedl, slyším hučení jako by od levého předního kola. Koukal jsem se na bubny pravého a levého kola a právě ten levý je jako by očištěný. Pravý je klasicky zašlý. Tak mám podezření, jestli mi v tom servisu něco schválně nepodělali. Tak teď nevím co s tím. To hučení je jako bych jel na zimákách, celkem intenzivní ale je to slyšitelné nad 50km/h. Počítám s tím, že když tam v úterý přijedu, všechno zapřou. Reklamaci stavu neuznají. Doplnění : Tak jsem byl v servisu. Dali auto na zvedák, protočili přední kola motorem a to hučení /pískání od předního levého kola bylo hrozné. Takže objednáno ložisko a 1.11. výměna. Tak jsem zvědavý, jestli měli pravdu a bude po problému. Zatim jsem se neptal na cenu a tak doufám, že se moc neprohnu. ?
  10. Tak se mi ten zvuk, stejný jako postoval Faltak, během pár dnů několikrát zase ozval. Jakmile jsem vypnul klimu, přestalo to. Takže asi v háji kompresor... No,auto po záruce, to bude darda. Jinak mi i klima už delší dobu dělá to, že jakoby bzučí, s přidáním plynu, bržděním motoru se ten bzučivý zvuk zesiluje/zeslabuje. Na neutrálu, když stojím na křižovatce tak to sice bzučí také ale ne zas tak moc. Ten zvuk se objeví až když se motor zahřeje.
  11. Jsem na tom podobně jako Martab. Akorát najeto kolem 73000,olej shell 0W30 a tenhle zvuk teda nemám. Jak si vzpomenu, mohu jej nahrát a pro porovnání postnu.
  12. Jooo, to je ten zvuk! Nicméně klepu, teď jsem v Itálii, jezdíme sem a tam, kdo zná ví, že uličky v centrech měst a městeček jsou úzké, taloši za volantem nevyzpytatelní a tak to je docela časté řazení a zatím se ten divný zvuk neprojevil. Taktéž klima jede naplno.
  13. Zdravím, no tak mě se to teď cca týden vůbec neprojevilo. A to jsem s autem jel Frenštát pod Radhoštem - Brno a zpět do Ostavy. Z Frenu po okreskách do Hranic, kde jsem se napojil na dálnici a frčel si to 130. Zpátky to samé. A žádné "troubení". Za Olomoucí jsem se pak posunoval v koloně, čili řadil 1- 2 stupeň a popojíždel a také nic. Tak nevím.... Teď 17.8. jedu do Toskánka a tak budu mít nervy ať vůbec dojedu domů.... Pokud by jsi Faltaku zjistil čím to je, napiš prosím.. Díky.
  14. Přesně! Když se mi to stalo poprvé, rozhlížel jsem se, kterej blazen na křižovatce zase troubí... Byl jsem to včera konzultovat v servise ale o takovémto problému neslyšeli. Takže asi jak pojedu na roční prohlídku, auto jim tam nechám týden, ať s nim jezdí a budu doufat, že se jim ta divná závada projeví.
  15. Dnes se to zase, po 7 dnech znovu ozvalo. Rozjížděl jsem se na 1-2 rychlost. Pak to přestalo. A dnes odpoledne se navíc na budíku rosvítila chyba airbagu. Po znovunastartování chyba zmizela. Už jsem z toho na nervy. V servise nemají volné místo a 17.8. mám jet s autem do Itálie...
  16. Zdravím, mám 1.2 TSI 77KW a už se mi náhodně asi 4x stalo, že jedu pomalou rychlostí, popojíždění, rozjíždím se, přeřazuji rychlost 1-2 nebo 2-3 a najednou to začne dost jakoby pískat. Ne to není přesné, je to zvuk jakoby někdo z dálky troubil. Zvuk je tak 3-4 sekundy a pak to ustane. Stalo se mi to 3x během jednoho dne, zhruba před měsícem, to jsem se posunoval v zácpě na křižovatce. A pak dnes, když jsem se rozjížděl se zatáčky. Rychle jsem stáhl okno, abych to líp slyšel ale ustalo to. Tak bych chtěl poprosit o radu a postřehy. Mám podezření na spojku ale těžko říct. Jsem absolutní lajk. Edit 26.7. Dnes se to stalo zase. Ale jen při řazení 1 a 2 převodového stupně. Tak nevím, přítlačný věnec spojky nebo lamela..
  17. Popravdě, za cca 10.000km to podle měrky ubylo z poloviny náplně na čtvrtku. Takže si troufám napsat, že zas takový žrout to ještě asi nebude.
  18. Zrovna se chystám na výměnu oleje. Najeto 66.000 km. Nechci to dávat do autorizáku. Co vím,minule mi tam dávali SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AV-L 0W-30 longlife takže se chci zeptat zkušenějších, mohu s klidem opět použít ten samý, nebo raději s jinou viskozitou? Trasy jezdím převážně krátké. Jen 1x za rok extra trasa Toskánsko a zpět.
  19. Díky za info. Zkusím ten reset infotainmentu. Ale pokud si vzpomínám,ten mi nedávno dělal MaroCZ, když mi dokódovával nějaké fičury.
  20. Mě to přestalo hlásit chyby v tlaku před cca rokem. Ať měním zimní za letní a naopak, tak TPM nic nehlásí. Tak nevím. Nedávno jsem schválně pravé přední upustil, popojel cca 1 km a nic. Měl někdo podobný problém a kolik cca by stála oprava?
  21. Zdravím, potřebuji tip na spolehlivý servis v Ostravě, kam bych mohl dát auto na geometrii a nebál se, že to odfláknou. Díky.
  22. Měl jsem podobný problém ale u mě to topilo pořád. V servise výměna kapek, naštěstí auto bylo ještě v záruce. Ale zkus např. reset a kalibraci AC.
  23. Právě že nemám:-( Mám je na 2,6 baru.
×
×
  • Vytvořit nový...