Přejít na obsah

ondatra123

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

407 zobrazení profilu

Oznámení ondatra123

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Ze zvědavosti jsem motor před chvíli nastartoval a problém se opět objevil. Opět jsem natočil video a je zaktualizované výše. Učinil jsem u toho zajimavý objev, jelikož jsem startoval se zapnutou klimatizací a po vypnutí klimatizace motor šel zase normálně. Netuším tedy jaký může mít na to vliv klimatizace. Avšak tentokrát si myslím, že je to ve videu slyšet lépe než předtím.
  2. Tak po delší době začínám řešit opět problém viz výše - Podivný zvuk motoru Včera jsem byl na STK a na emisích mi motor začal opět tímto způsobem zlobit (po delší době, 2 měsíce a déle). Od doby co jsem napsal tohle téma se to parkrát objevilo, ale neřešil jsem to vzhledem k tomu, že v autorizovaném servise mi k tomu nic neřekli, jelikož se to právě nedělo. Řekli mi akorát něco ve smyslu že to může být řetěz a že je to normální. Včera pánové na emisích tím byli značně znepokojeni a jeden říkal, že by to mohl být problém s napínákem a po sléze přišel jiný maister, který si myslel, že to jsou svody a že bych to měl urychleně vymenit jinak to je časovaná bomba (nebyl by pak tento problém neustále? a ne jenom jednou za 1-2 měsíce?). Problém pokračoval když jsem přejížděl kousek z emisí na STK, avšak až když jsem začal najíždět na linku tak to po dalším nastartování (díky Bohu) přestalo. Příkládám video kde jsem nahrál hluk motoru jako kdyby se jednalo o diesel: Nevím, zda-li to někdo pozná jen podle zvuku, ale dočetl jsem se tu, že byl u těchto motorů problém s rozvodovým řetězem a byl pak i na vyžádání měněn v servisech. Na youtube pak jsou videa kde se baví o problému s olejovou pumpou nebo těsněním. Najeto mám momentálně 163 000km
  3. Zdravím pánové, rozhodl jsem se podělit o pár problémů s mou Fabii, které jsem zatím nijak neřešil. Najeto má 158000 a za necelý měsíc se chystá do servisu na pravidelnou kontrolu. Podivný zvuk motoru Občas se mi stane, že po startu má motor zvuk jako kdyby to byl diesel (mohl bych říct, že je hlasitý). Co se týče vlastností motoru u tohoto problému tak se chová stejně, zátah má, s otáčkama problém není. Vše funguje stejně tedy jediný problém se zdá být hlasitost. Snažil jsem se vypozorovat kdy se tak děje, ale nevypadá že by to ovlivňovala teplota něbo něco jiného. Je to náhoda a děje se to nepravidelně. Když už se tak stane tak do te doby, než motor zase vypnu. "Vypadnutí" válce během jízdy Nevím, zda-li to nesouvisí nějak s prvním problémem, ale už asi 3x se mi stalo, že mi jeden válec během jízdy vypadl. Co si vzpomínám tak to bylo při jízdě do kopce na 3-4 rychlostní stupeň cca 1500 (4. r.s.) -2000 (3. r.s.) otáček/min. Co mě napadá tak by takový problém mohl vzniknout třeba nedostatkem vstřiknutého paliva do válce? popřípadě nekvalitní nebo nečistou směsí benzínu? Řádicí páka Tento problém se projevoval spíše v létě. Když jsem vyřadil tak normálně se páka vrátí "sama" do středu (rovné polohy), párkrát se mi ale stalo, že jsem vyřadil a páka zůstala v šikmé poloze tak jsem ji sám musel hodit do rovné polohy. Cítil jsem nějaké tření, takže mě napadá málo oleje v převodovce? Proč by se tak ale dělo pouze v létě? Děkuji za jakékoli nápady a rady.
×
×
  • Vytvořit nový...