Přejít na obsah

Aerosa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Aerosa

  1. Vypada to, ze mi prestaly po montazi originalniho tazneho fungovat ty zaluzie pred chladicem (2.0tdi 110kw). Nekde jsem cetl, ze to snad vypinaji schvalne po montazi tazneho. Nevite, z jakeho duvodu je to nutne vypnout? Pokud by to fungovalo spravne, tak to preci neni nutne vypinat. Zaluzie by se mely otevirat v zavislosti na teplote. Takze napr. v zime po nastartovani by se hodily bez ohledu na zatizeni auta vlekem.
  2. Tak uz mam dodelane originalni vyklopne tazne. S chladicem dle faktury nic nedelali (2.0tdi 110kw). Cena cca 30 000Kc.
  3. Abych se vratil k tematu. Mam 2.0tdi s DSG a nahonem na predek. Pneu Nokian WR A4 r17 215/55 a taham na vleku snezny skutr. Zatim jsem nemel problem cokoliv bez retezu vyjet. Samozrejme nemuzete cekat trakci 4x4, ale zadny rozdil k horsimu proti jinym vozum jsem nepozoroval.
  4. Nemate nekdo zkusenost s retezy na pneu R17 215/55 a disku 7x17 et40? Pneu by dle manualu melo byt ok, ale ten disk je jiny. Dle vyrobce by mel byt 6,5x17 et41. Tak nevim, zda to nebude delat problemy.
  5. Evidentne ma tento motor nastavenou standardni teplotu oleje kolem 115 stupnu. Kazdy olej musi mit preci stanovenou maximalni teplotu, za ktere ma jeste pozadovane vlastnosti. Je mi divne, ze auto neda zadnou varovnou hlasku na vysokou teplotu oleje, ani pri tech 136 stupnich. Dalsi veci je, jak asi funguje takovy olej po standardnim intervalu 30 000km.
  6. V autorizovaném servisu mi řekli, že na Superb 3 je jediné originální tažné, které lze dodatečně dodělat a to je prý to, které je uvedené na eshopu Škoda. Tam jsem se koukal a přijde mi, že se nejedná o originální vyklápěcí variantu, která je dodávána z výroby. Máte s tím prosím někdo zkušenost? Tažné bych měl rád výklopné, jako z výroby.
  7. Jakou jste pozorovali nejvyssi teplotu oleje? Ja mel v lete 136 stupnu, coz uz mi prijde dost. Zadne upozorneni na teplotu se nekonalo, takze to je asi normalni. Voda drzela 90 stupnu. Menim olej po 15 000km, tak snad to na motor nemelo vliv.
  8. Dela mi to uplne to same, co pise Stanson. Pri ostriku zadniho okna mi mirne tece levy predni ostrikovac. Asi nejaka zpetna klapka. Kazdopadne zatim jsem to neresil.
  9. Jakou máte s tímto motorem "standardní" teplotu oleje? Ja mám při běžném ježdění ( max do 130km/hod) teplotu stabilně 110-116°C. Přijde mi to poměrně dost. Voda se drží na železných 90°C. Nejvíce jsem měl v Alpách, kdy jsem měl při výjezdu svižnější jízdou na Grossglockner 124°C. Díky za info.
  10. Po pul roce pouzivani: Prestalo mi svitit leve svetlo ve dverich kufru. Kdyz na nej klepnu, nekdy se rozsviti, takze asi kontakt. Pri popojizdeni a mirnem pridani plynu z volnobehu, je slysel "lupani". U minuleho vozu jsem to mel take a byly to povolene poloosy.
  11. Mám webasto a zahřátí motoru (oleje na cca 60°C a více) teď přes zimu trvá cca 5min jízdy. Pouštím webasto tak 15min před jízdou.
  12. Pokud jsou stěrače aktivovány, nevrací se během cyklů do původní výchozí polohy. Pokud stěrače páčkou vypnu, pravý stěrač skokově zajede z nejnižší polohy během stírání ještě níže jakoby pod kapotu. Asi bych si toho ani nevšiml, ale toto skokové zasunutí pravého stěrače u mě doprovází nepříjemný zvuk, který mě na toto chování upozornil. Pozorujete podobné chování stěračů, nebo je to vada?
  13. Zajímalo by mne, jak je to v případě zvýšení výkonu s automatickou převodovkou. Koukal jsem, že se běžně zvyšuje úpravou u motoru 2.0tdi 110kw kroutící moment nad 400Nm. Je na to DSG 6 vůbec dimenzovaná? Vím, že firmy upravují i FW převodovky, ale jedná se mi o možné fyzické poškození.
  14. Bohuzel originalni krytky nepasuji a neoriginalni jsem ani nezkousel. Sehnal jsem pouze kvalitnejsi samolepici znaky a prelepil puvodni kryty. Vypada to docela dobre.
  15. Prikladam foto RIAL MILANO 17'.
  16. Já jsem nakonec také pořídil po předchozí dobré zkušenosti Rial Milano R17, ale středy Škoda na tento rozměr po prvním letmém hledání asi sehnat nejdou...
  17. 2.0 tdi 110kw + DSG, najeto 4600km - dlouhodobá spotřeba kolem 6l/100 km. Z celkového nájezdu je 2000km piánko zajíždění motoru, 2000km dovolená (Alpské serpentiny+ německé dálnice) 50%město, 50% dálnice (samozřejmě vypínám SS systém)
  18. Ahoj, mate tip na nekoho, kdo ma v okoli Prahy zkusenosti s kodovanim Superba a umel by nakodovat mimo jine svitici "rasy"? smart light assist mam. Diky
×
×
  • Vytvořit nový...