Přejít na obsah

koyota

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem koyota

  1. Zdravím, poslední dobou mi motor dělá cosi divného. Při studeném startu (přes noc, nebo po několika dnech stání) mi občas motor klape, viz. video... Zní to jako ventily, nebo že v hydroštelech není olej...Po cca 5-ti minutách nastartovaného motoru (minuta na místě, 4 minuty jízdy) zvuk zmizí. Jedná se o 1,6TDI CAYB 66kw. Najeto 95 tis.km. Olej měněn vždy po 15 tis. km. Dělalo to i před výměnou oleje v 90 tis. Jako vadu oleje bych to neviděl, předtím jsem jezdil na Castrol, teď jsem poprvé nalil MillerOils Nanodrive. K autu se chovám hezky, než se zahřeje (olej 80 stupňů) jezdím do 2 tis otáček, po dojetí vždy dochlazuji (nechám nějakou minutku motor vydechnout). Jezdím na kvalitní palivo, 9 z 10 nádrží je natankována Verva Diesel, a ta jedna je Effecta Diesel. Myslel jsem si, že je to tím, že olej "steče", párkrát jsem zkusil posledních pár km jet úplně na pohodu a pomaličku a po dojetí motor hned zhasnout. Dělá to stejně. Nejhorší je, že to nedělá pokaždé. Neví někdo, čím by to mohlo být? Auto bylo v autorizáku na servisce v 90 tis, tam ho podle mě dávají na diag. Nic neříkali, žádná kontrolka (motor, olej) nesvítí. Díky moc.
  2. Zdravím všechny, bavil jsem se s kamarádem servisákem a říkal mi, že u jednašestek docela často praskají hlavy válců. Sám osobně pracoval na jedné, ale vezl ji na zkoušku těsnosti a v nejmenované firmě mu sdělili, že "jednašestka? klasika, to bude prasklý". Máte s tím někdo zkušenosti? Jednalo se o Rapid 2014 1,6TDI 77kw, najeto cca 80tis. km. I co se týká zkušeností (u nás ve firmě, od kamaráda pracujícího v dealerství VW, internet, kamarádi) jsem považoval tento motor za spolehlivý a proto jsem ho také zvolil. Díky.
  3. Zdravím všechny, 30.3. se chystám na cestu přes Rakousko do Itálie, zpátky 3.4. Konkrétně se jedná o trasu Břeclav - Vídeň - Graz - Villach - Tarvisio - Udine - Benátky. Jedná se mi o to, zda můžu bez problémů tuto trasu odjet na letních pneu. Vím, že jak v Rakousku tak v Itálii mají "zimní období" do 15.4., v Rakousku je to však omezeno, jako u nás, klimatickými podmínkami. V Itálii jsou zimní pneu povinné tam, kde to určuje značka. Které to jsou úseky jsem však bohužel nenašel. Můj dotaz zní (samozřejmě v případě, že na silnicích nebude sníh), můžu odjet tuto trasu bez obav na letních pneu? Má někdo zkušenosti? Díky moc.
  4. Tak snad to neni nejaka totalka
  5. Ano, jedná se přímo o auto dealerství. Nechal jsem si projet několik desítek vozů než jsem si vybral tento a u všech možných byly objednávky dílů, pojistné události apod. U tohoto kousku bylo vše čisté.
  6. Myslis ze dealerstvi necha na autech delat neco v garazi?
  7. Zdravím, Mám 66kw verzi a jezdím cca 4,4-4,7 přes léto a teď přes zimu cca 4,8-5,2. Rekord mám na dlouhé trase (cca 120km) 3,4 l/100km EDIT: tak ještě přidám zkušenost, na přelomu březen/duben jsem jel na letních (215/45 R16) do Itálie, Jesolo, kousek od Benátek. Hodonín - Jesolo => 3,8l/100km - palubák ukazoval dojezd na nádrž v podstatě nějakých 1520km Jesolo - Hodonín => 4,1l/100km - bohužel jsme přes Vídeň jeli ve špičce, takže jsme chytili hodinovou kolonu, což mi zvedlo spotřebu. Pro sichr jsem tankoval na cestě tam v Arnoldsteinu před italskými hranicemi, odjeto 450km a narval jsem tam nějakých 18 litrů. Ale podle toho, jak jsem to viděl bych těch 1370km otočil v klidu na jednu nádrž.
  8. :-D taky jsem to dnes četl. V tom případě, podle toho co mi ukazuje palubák se mi nádrže pohybují od 4,4-4,7 (léto), 4,8-5,2 (zima)
  9. Rapida mám půl roku, najeto cca 25tis km, a klidně bych do něj šel znovu. Celkem velké, pohodlné auto. Samozřejmě jsou i nějaké mínusy jako např. tvrdé plasty, trošku uskakující zadek, až moc měkké zadní tlumiče. Ale když to vezmu kolem a kolem tak se jedná o velice solidní vůz.
  10. No tak nakonec jsem od června majitelem Rapida 1,6TDI 66kw. Koupeno jako 11 měsíců starý vůz v programu Škoda Plus, auto předem prověřeno přes kamaráda, žádné pojistné události, servisní úkony ani se na auto neobjednával žádný materiál. Koupeno ve 14tis. V současné době najeto cca 37,5 tis. Dlouhodobě se držím na cca 4,7-4,8 l/100km (reálná spotřeba, ne palubák), nejníž jsem se podle palubáku na 120km dlouhé cestě dostal na 3,4 l/100km. Olej měním po 15 tis, olej nežere. Skutečně si nemůžu stěžovat, hodně místa, psovi se v kufru líbí, dostatečně komfortní a samozřejmě jsem šel po výbavě, Elegance (až na xenony a navi má vše), takže ani na výbavu si nemůžu stěžovat. Nakonec jsem rád, že jsem zvolil právě Rapida.
  11. Auto nemělo žádný záznam pojistné události, to jsem psal i dříve, žádný materiál ani na auto objednán nebyl, stejně tak na autě nebyl žádný servisní úkon. Tak to asi podělali ve výrobě :-D
  12. Zdravím, tak cca 14 dní mám auto opraveno. Starty v pohodě, přijde mi, že i chod motoru je trošku klidnější, ale je to možná jen subjektivní pocit. Můžu doporučit servis nový servis Agrotec v Brně u Olympie. Super přístup. V AZ servisu mi řekli, že na opravu mají 30 dní, ale tak za 14 dní to stihnou (že musí čekat na vyjádření Škodovky apod.), samozřejmě to, že auto potřebuju každý den je moc nezajímalo. V Agrotecu mi řekli, že si udělají diagnostiku a pak můžu odjet a jak dostanou vyjádření, opraví to. Nakonec to vypadalo tak, že se jim závada ani po celodenním stání neprojevila, musel jsem tam nechat auto přes noc, hned ráno mi volali, že už to mají a že to bude to relé a odpoledne jsem s opraveným vozem odjížděl. Prostě super. videa pro porovnání před opravou https://drive.google.com/file/d/0B_BD88k5YHMRVG4xWGstMkNWd2s/view?usp=sharing po opravě https://drive.google.com/file/d/0B_BD88k5YHMRdVpkWVRVZmtIQ1k/view?usp=sharing
  13. Zdravím, tak mám teď Rapida taky v servisu na reklamaci, zítra budu vědět info, co s tím je. Snad to bude taky jen relé žhavičů. Najeto 36tis, koupeno v 14tis (výroba tuším 4/2015). V servisu po dnešní diagnostice řekli, že to možná budou vstřiky, ale tomu se mi nechce moc věřit. Projevovalo by se to jinak. Od koupě tankována výhradně Verva Diesel. Dnes mi volali, že jim to chytlo normálně po celodenním stání, tak že to tam chtějí nechat do rána. Dnešní start v -6°C :-D https://drive.google.com/open?id=0B_BD88k5YHMRVG4xWGstMkNWd2s
  14. Čaute, měl bych jeden dotaz, kupoval jsem v programu Škoda Plus Rapida v dealerství Klokočka. Nechal jsem si auto prověřovat od kamaráda co dělá v dealerství Škoda, VW, Audi a ten mi řekl, že je auto čisté. Podle všeho....Teď mě kamarád upozornil na roky na oknech. Všechna okna mám 6/2015, čelní sklo mám 8/2015, akorát, PZ dveře mají sklo 1/2014 a ty malá okénka na zadních dveřích mají obě shodně 4/2014. Auto vyrobeno 5/2015 nebo 6/2015, nejsem si jistý. Jsem z toho poněkud rozladěný. U čelního skla je pochopitelné, že mohlo být trefené a měnilo se, ale ty PZ dvěře???!! Podle systému koncernu bylo auto nehavarované, žádná pojistná událost, a žádný materiál se na auto neobjednával (jako sklo, dveře apod.). Myslíte si, že se to až tak šmelí, nebo to podělali při výrobě? Díky, Ondra.
  15. To je otázka, max. však 5 let. Optimálně tak 3-4 roky
  16. Dobrý den všem škodovákům, stojím před velkým dilematem. A to, zda koupit Rapida nebo Fabii III combi... Jednoznačně uvažuji o TDI, protože můj nájezd je cca 40-50 tis. ročně. Budu kupovat nějakou předváděčku, tedy cca do 20tis. najeto. A teď stojím před velkým otazníkem. Rapida bych bral v 1,6TDI (je jedno jaká výkonová verze), do Fabie se dává "jen" nový 3 válec, ze kterého mám upřímně docela obavy. Pokud by se do FIII dávala jedna šestka, tak bych asi nic neřešil. Je zbytečné se 1,4TDI bát? Nebo skutečně je lepší jít do 1,6TDI (tím pádem by byla volba jasná). Díky moc za názory, Ondra. EDIT: ev. by se mi po nějaké dohodě a sražení ceny vlezla do limitu OIII 1,6TDI
×
×
  • Vytvořit nový...