Přejít na obsah

Bidlo62

Člen ŠKODA Klubu
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

734 zobrazení profilu

Oznámení Bidlo62

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Koukám, že odkazy , které jsem měl, jsou nefunkční.....
  2. Dnes jsem našel mapy Q2/2020, je třeba je stáhnout pomocí Bittorrentu, zatím jsem neměl možnost je vyzkoušet. Link na stažení je magnet:?xt=urn:btih:qrrdonkqxln4tvsisv3wsx7ktwauhffa
  3. V zařízení je složka NAVIGON, v ní ještě složka map. V podstatě mi jde o tu složku map, třeba ji celou někam zkopírovat, zazipovat, a ten zip archiv poslat třeba přes www.uschovna.cz na adresu bidlo62@gmail.com.
  4. Měl bych prosbičku, nešlo by mapy q2/2019 někam uložit (uloz.to, třeba) včetne *.nfs souborů? Osobně by mi stačilo Německo Rakousko, Maďarsko, Slovensko, Polsko a ČR..
  5. Tak ještě doplnění- to samé mi funguje při nakopírování do paměti přístroje. Vybraný obsah adresáře map ze staženého souboru (nevybral jsem všechny mapy), doplněný o všechny soubory z adresáře nfs jsem zkopíroval do adresáře /NAVIGON/map v přístroji. potom restart a maká to.
  6. Takže 1) mapy jsem stáhl zde: https://1fichier.com/?b1h76g5pyz8ef6cb4onj Startovací soubor mám upravený podle danikd https://forum.skodahome.cz/topic/133931-navigace-move-fun/?page=7https://forum.skodahome.cz/topic/133931-navigace-move-fun/?page=7 takže vše mám na kartě....... Stažený soubor jsem rozbalil, obsah adresáře nfs jsem zkopíroval a nasypal do adresáře map, ten jsem celý zkopíroval na kartu /NAVIGON/map. (starý adresář map jsem předtím komplet smazal). Kartu jsem vrazil do navigace, restartoval, skočil do nastavení Navigace - prostřední tlačítko Další funkce - Nastavení - Zobrazit mapu -na straně 3 jsem zkontroloval, že to jsou mapy Evropa Stav Q2 2019. Pak jsem cvičně navolil cestu do práce, a ono to makalo.....
  7. Jde Vám o přístoj Garmin Move & Fun od Garminu (Navigonu) ? Jestli ano, já jsem dnes úspěšně upgradoval na Q2 2019
  8. Já je našel tady... https://uloz.to/hledej?password=unsecured&q=NAVIGON+Europe+2018
  9. Takže, společnost NAVIGON, která "vyráběla mapy pro Move & Fun, byla pohlcena Garminem, a následně ukočila svoji činnost. Server pro Garmin (Navigon) Fresh už asi měsíc není dostupný, na můj dotaz, jak se bude řešit upgrade map do budoucnosti mi z českého zastoupení Garminu přišla tato odpověď: Dobrý den, zařízení Move and Fun vychází ze zařízení Navigon a používá mapy společnosti Navigon, na základě jejich licencování společností Škoda. Z tohoto důvodu nelze zařízení aktualizovat skrze aplikaci Garmin Express ani není prodáván či servisován společností Garmin Czech s.r.o., ale pouze zástupci společnosti Škoda. Jak jsem již uvedl, společnost Navigon ukončuje či již ukončila svou činnost (nemám k dispozici přesnější informace), patrně tak již ani nebude vydávat nové mapy. Jediné informace o zařízení Škoda, které mám k dispozici, jsou uvedeny zde. Vše ostatní je řešeno ze strany společnosti Škoda. Provedl jsem i pokus nainstalovat IGO9 do Move & Fun, navigace sice naviguje, ale po nasazení do držáku v autě zarytě mlčí, mluví jen, když ji mám mimo držák.........
  10. Přesněji, připojil jsem navigaci s vloženou čistou kartou přes kabel k PC, (Linux Mint, Wine), u obou disků (navigace i SD jsem v nastavení Wine změnil typ na disketa!). Zkopíroval jsem celý adresář NAVIGON z navigace i na SD kartu. Navigaci jsem odpojil, restartoval. Navigace si na SD kartu zapsala ještě nějaké skryté soubory (.metadata_never_index, .Trashes, a .windows-serial). Po opětovném připojení k PC a spuštění Fresh, při klepnutí na možnost Můj přístroj mně Fresh ukázal oba disky (vnižřní paměť navigace i SD kartu). Zvolil jsem SD kartu, a nainstaloval na ní komplet Evropu, vše funguje jak má! Fresh nyní identifikuje i samotnou SD kart jako navigaci a pracuje s ní. Uživatelé Wydlí to budou mít jednodušší o to nastavení programu Wine v Linuxu.... U mne v PC prostě Wydle nejsou a nebudou!!!!
  11. Ofiko to na SD kartu jde...... Na SD prázdnou kartu zkopíruješ adresář Navigon z navigace, připojíš navigaci s vloženou SD kartou k PC, program Fresh se tě zeptá, který disk chceš používat (vnitřní paměť přístroje nebo sd kartu), a už to jede....
  12. Není pravda, Fresh (na wydle) normálně k plné spokojenosti provozuji ve Wine na Linuxu. Pokud Fresh navigaci pod Linuxem nenajde, je třeba změnit v nastavení Wine příslušný disk jako "disketa", restartovat Fresh a vše maká!!!!
  13. Program Fresh potřebuješ, jde rozchodit i pod Linuxem. Jinak to chodí po zapnutí normálně i jako ruční navigace, když to dáš do auta, navíc to získá funkce palubního počítače.
×
×
  • Vytvořit nový...