Přejít na obsah

Diktik

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Návštěvy profilu

935 zobrazení profilu

Oznámení Diktik

Nováček

Nováček (1/14)

  • Conversation Starter Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

22

Popularita

  1. Zdravím, nesetkal jste se někdo nebo nevíte co to může být, že při určitých otáčkách motoru (od cca 3500 - 5000 ot. / min.) něco rezonuje ve dveřích spolujezdce. Většinou, když uberu plyn nebo podřazuji. Nedaří se mi najít, odkud přesně to jde. Díky
  2. Zdravím, nesetkal jste se někdo nebo nevíte co to může být, že v rychlost okolo 90 km/h něco hučí (možná diferenciál, nebo nějaké ložisko) a zní to jako bych jel po krajní čáře (více tlumeně) na dálnici. V jiných rychlostech to nedělá. Auto má najeto 51 000 km. Díky
  3. Diktik

    Pohon 4x4

    Nová Octavia 4 má prý nový pohon 4x4, tedy dá se říct, že 6. generace HALDEX, ale prý už se tomu tak neříká. Mělo by to být lehčí a efektivnější a v ECO režimu co nejvíce rozpojené. Nevíte o tom něco, respektivě montuje se to už do nějakého jiného auta, které už běžně jezdí?
  4. No jezdím s vyplým STARTSTOP běžně, takže stalo se to jenom 1x. Včera když jsem zkoušel jet v ECO módu a se zaplým STARTSTOP se mi to nestalo, vždy vyplo okolo 7-8 km/h a opět nastartovalo při zmáčknutí spojky nebo pohybu auta předemnou. A ještě takový poznatek, pokud stojíte na parkovišti se zaplým STARTSTOP, tak se cca co 30 sekund vypne motor a potom zase zapne a pořád dookola, klidně i 15 minut vkuse.
  5. U Octavie IV to může rozptylovat nebo otravovat lidi více než u jiných aut, protože vám zmizí celý otáčkoměr na 3-5 sekund. Mimochodem dnes se mi stala celkem nepochopitelná věc, jedu po prázdné cestě 90 km/h a Front Assist zapípal "Brzděte" pak zhasla celá obrazovka virtuálního kokpitu na 2 - 3 sekundy, potom se ozvaly 2 rány z reproduktorů a aktivovalo se SOS volání. A ještě na jeden problém jsem zapomněl zmínit, asi 3 týdny zpět jsem zapomněl vypnout START-STOP a motor se vypíná při rychlost 7-8 km/h, mezitím ale skočila zelená, zmáčkl jsem spojku zařadil 1 a motor nenaskočil. Tak jsem úplně zastavil musel vypnout auto a znovu zapnout, aby nastartovalo. Prostě START-STOP odmítal nastartovat auto. Celkem nepříjemná situace na frekventované křižovatce ve špičce...
  6. Tak dnes absolvoval stejnou cestu, akorát v opačném směru (Těšín->Havířov->Ostrava). Poprvé jsem si vyzkoušel jet v ECO módu + se zaplým START-STOP, ale jel jsem podle mého názoru úplně stejně jak včera, rozdíl jsem nepoznal. Výsledek 3.3 l mě překvapil, protože jsem čekal spíše více, protože jsem skoro na každých semaforech stál. A nakonec jsem s dojezdem 110 km jel natankovat plnou nádrž (3x cvaknutí), najeto 1108 km od posledního tankování s průměrnou spotřebou dle PP 4,3 l. Dotankoval jsem 44,46 l, což vychází na průměrnou spotřebu okolo 4 l a to 200-300 km z tohoto nájezdu jsou cesty po Ostravě.
  7. Dnešní jízda (4 osoby ve vozidle + plný kufr) - klima jela naplno Ostrava -> Havířov - Český Těšín Od posledního tankování najeto 1007 km, a aktuální dojezd 230 km.
  8. Foceno v Chorvatsku, národní park Biokovo - Sveti Jure (1 762 m).
  9. Kdybych měl shrnout obojí tak asi takto: Pozitiva: 1) Aerodynamika, hluk, komfort a spotřeba 2) Kvalita audia, podle mě velký posun (Podle mého názoru základ lepší jak Canton v Kodiaqu) 3) Sedačky 4) Matrix světla (i když mají své chyby) 5) Adaptivní tempomat Negativa: 1) Klimatizace 2) Pomalý start infotainmentu + občas blbne AppleCar 3) Matrix světla jak jsem psal už, na dvouproudové cestě, která není oddělená svodidly vypne levé světlo (dalkové) 4) Po výjezdu z delšího tunelu (1 km +) během slunečného dne, přestane na 30-45 sekund fungovat Lane Assist, Front Assist (Kamera se pomalu adaptuje na světlo) 5) Kvalita couvací kamery 6) Lane Assist (Pro mě nevyhovující, ale na dálnici ok.) Já jsem i přes vše velmi spokojený a věřím, že až to vše vyladí, tak to bude úplná pecka.
  10. Já s tím asistentem v jiných autech taky nemám problém, ale tady mi přijde, že strašně citlivě nastavený a nevím kde bydlíte, ale okolo Ostrovy jsou všude zužení a náhradni žluté čáry a Asistent několikrát prudce škubl volantem i přesto, že měl jet rovně a na levé straně betonové rozdělení a vpravo kužely. Takže ano, já tyto systémy podporuji, ale v tomto voze co mám ne. Každý kdo s tímto autem jel, měl s tímto asistentem problém.
  11. Ano největší problém jsou ty pod radiem. Já i když je nastavím úplně nahoru, tak to citím. Když jedu sám nastavím je tak ať foukají na spolujezdce, ale jinak je už často vypínám po chvíli než se vychladí auto. Já Line Asist vypínám u nás v okolí se hodně staví a je plno zužení a ten systém dělal nesmysly. Ještě mě napadlo napsat, že občas bojují s Matrix dálkačema. I když je předemnou volná cesta a úplná tma, tak celé levé světlo je vyplé, ale ne vždy. Stává se to především na dvouproudové cestě, která není rozdělena, pouze 2 nepřerušované čáry. Jinak, ale světla svítí super.
  12. Já mám najeto s Octavii IV už skoro 10 000 km, jezdím každý den od 1.7. a zásadní problémy zatím žádné, ale časté drobné problémy ano. 1) Jakmile nastartuji a chci hned vypnout start-stop systém, tak klikám na mechanické tlačítko SET a někdy musím kliknout i 5-6x než naskočí obrazovka, to samé platí pro Klimatizaci. 2) Problém s AppleCar, občas nejde navázat spojení, někdy se sama od sebe stopne hudba a jakmile ji pustím zase se hned vypne. A asi 5x už mi spadl celý systém. 3) Pokaždé jak otevřu auto nebo restartuji dlouhým podržením palubní systém, tak asi na sekundu zapráskají reproduktory. 4) Pokud nechám nevypnu Start-Stop, ale vypnu Line Assist a přijedu na semafory, kde mi Start-Stop vypne motor, tak po nastartování se Line Assist sám zapne. 5) Systém uzávěru výdechu klimatizace není dobrý a regulovatelný, celkově hodně lidí co vozím má problém s nastavení klimatizace a pořád upravují.
  13. Tak aktuálně najeto 7 000 km, AdBlue jsem ještě vůbec neřešll, zítra mrknu jestli to jde někde zjsitit. Dnešní jízda Ostrava -> Frýdek - > Těšín -> Frýdek -> Ostrava (celkem velký provoz a kolony) Myslím si, že kdo jezdí fakt úsporně, tak dokáže mimo město jít i pod 3 l. bez větších problému.
  14. Dnešní projížďka: Ostrava -> Petřvald -> Karviná -> Petřvald -> Ostrava. 2 lidé v autě, režim normal, pohodová jízda Podle PP: 3,5 l Podle tankování: 3,45 l
  15. Nádrž podle odhadů je okolo 47-48 l, jakmile už dojezd svítil 0 km, jsem dotankoval do plna co to šlo, 47.02 L Každopádně spotřeba stále klesá, nyní mimo město pravidelně klesá spotřeba pod 4 L a na dálnici pod 5 L.
×
×
  • Vytvořit nový...