Přejít na obsah

Šutrák

Uživatel
  • Počet příspěvků

    292
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

Návštěvy profilu

3 195 zobrazení profilu

Oznámení Šutrák

  1. Abys overil, ze to pomuze zivotnosti, tak bys musel mit ty EV dva a jezdit s nimi stejne. Ale to nemas .Clanek je vylozene kompilat informaci, ktere se vali na Inetu hodne dlouho. A takovouto slohovku Ti napise kde kdo.
  2. Ve dverich neni pripraveno nic. Musis vrtat...
  3. Od 2013/11 jsou montazni otvory ve vsech, prestoze u Tveho budou zatrene barvou.
  4. Ahoj. To mas neco spatne. Me motor (44kW, 09/2013, 95tis. km) neduni ani kolem 3tis., ani v jinych otackach.
  5. Po zapnuti klimatizace tam neni predchozi zvolena hodnota teploty, ale 22°C. @Harley1006 pravdepodobne mysli, ze po zapntuti zapalovani se ma nastavit teplota, ktera tam byla pred vypnutim zapalovani.
  6. Ano, toto je z vyroby. Videl jsem to u svych trech velmi podobne.
  7. Auto tam bylo pres noc spise proto, ze po lepeni by se s nim nemelo chvili vubec hybat, at lepidlo dobre zaschne. Rano prijet s autem a odpoledne odjet urcite jde, ale nechat lepidlo vytvrdnout dele je vylozene zadouci.
  8. @Mr.Black tohle uz je mimo tema, ale u Citiga si vymenou staleho prevodu rozhodis rychlomer.
  9. Jizdni komfort na 17" po Pze na vymolech, o kterych nevis, je horsi. Ano, do auta se ozyva vice ran. Ale ze by jsi musel citit kazde muší lejno, to ne. Zato v zatackach je to rozdil propastny. Na okreskach a po opravene D1 rozdil nepoznas. Do hry pak jeste vstupuje cena gum. Pro 17" v normalni kvalite je to proste drahe. Na druhou stranu, ja na Goodyer Efficientgrip Performance, ktera me zasilenou bocnici a trochu ochrani rafek pred obrubniky (vyzkousen) jsem najel cca 50tis. Tim, jak je to siroka guma a jak je CG lehke, se ta cena vrati :-)
  10. Citigo nema aktivni snimace tlaku v pneumatikach, je to pouze z cidel ABS. A kdyz vymenis kola a nemas stesti, tak pouze vymazes nasnimane hodnoty zmacknutim prisluseneho tlacitka po zapnuti zapalovani. Ja mam srovnani mezi 165/70 R14 zimnimi apusy a mezi letnimi 185/50 R16 serpensy ci 195/40 R17 Polygony. V zatackach zcela jiste poznam, zdali jedu na uzkych 14" nebo sirokych 16" ci 17". Vylozene na sirokych gumach mam pocit, ze to auto v zatackach sedi jako pribite. Jako motokara. S dynamikou uz je to diskutabilnejsi. Pri rozjezdech na krizovatkach zadny rozdil v dynamice nepoznam, prestoze tam zcela objektivne byt musi. Fyzika je fyzika. A tu mam potvrzenou na par usecich na D1 a vim treba, ze na letnich 17" se mi auto na danem useku na puvodni tempomatovou rychlost nevrati, aniz bych nepodradil. Na zimnich 14" (ano, jsou zaroven i uzsi) se na puvodni tempomatovou rychlost vratim. Dale treba na zimnich 14" ujedu na cca 240km o cca 20km vice na nadrz.. Jezdim ten usek v tom danem smeru 1x tydne uz 4 roky a troufam si tvrdit, ze korelaci mezi velikosti disku a dojezdem subjektivne vidim. A to jezdim na CNG, ktere ma sice kratsi staly prevodovy stupen, zato mensi kroutaka ke vsemu o skoro 100kg tezsi nez 44kW benzin, ktery to ma vsechno naopak (delsi prevodovy stupen, vyssi kroutak, mensi hmotnost) a je mozne, ze ten rozdil tam bude jeste mensi. Vazil jsem neobute 14" apusy, je to neco kolem 8kg. Vazil jsem neobute polygony a bylo to pres 10kg. Ty dva kg rotujici hmoty navic jdou zcela jiste meritelne poznat jak na dynamice, tak na spotrebe. Ano, jsou tu experti, kteri tvrdi, ze subjektivne poznaji i tu dynamiku na krizovatce. Ja tak dobry nejsem. Mnohem lepsi pocit mam, kdyz auto dobre vypada, nez kdyz usetrim 10 haleru na 100 kilometru. Pokud nejsi supercitlivy senzibil a netrvas na nejlepsi dynamice a spotrebe, tak se netrap rozmerem a kup kola, ktera se Ti libi :-) Vubec se neboj 17" Polygonu. Z origo kol vypadaji podle me na Citigu nejlepe :-) Jinak zimni 14" mam v rozmeru 165/70 proto, ze se mi zda, ze kopec k chalupe na nich vyjedu lepe nez na rozmeru 175/65. A navic obcas nasazuji retezy. Kdybych jezdil po Pze, tak i na zimu si koupim hezci kola, nez jsou 14" Apusy :-)
  11. @HWSpeedy mrkni do je tam seznam vsech kol, ktera se kdy vyrabela. Je to sice starsi dokument, ale co se tyce kol platny. Ciste tmave Scorpiusy jsem nikdy nevidel. Takze budes prvni, kdo si je necha nalakovat? :-)
  12. Po dvou letech a cca 40tis. km nemam zadne znamky koroze ci poskozeni.
  13. Protoze objednavaji podle cisla dilu a dale se s tim nechteji patlat.
×
×
  • Vytvořit nový...