Přejít na obsah

Solarna nabijacka autobaterie


Cjoctavian

Doporučené příspěvky

Proč nesmysl? V dnešní době se není čemu divit.Když už se do aut montuje solární panel na vnitřní ventilaci aby nebyl přehřátý interiér tak proč by nebyla solární nabíječka autobaterie.Jde o to jestli už to někdo má a může k tomu něco říct. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to spolehlivě funguje může se to hodit těm kteří nemají možnost garáže a pakrkují dál od domu aby netahali baterii buhví jak daleko.Může to bejt dobrý i do karavanů. Myslím že to svoje využití a zákazníky najde.Ale klasika nabíjení baterie nabíječkou je asi pro většinu motorystů běžná věc.

Editováno: , autor: acek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jsi dobře četl celý článek tak je tam psáno že to funguje u aut do zapalovače jen v případě že je zapalovač pod stálým proudem a u ostatních aut co je proud v zapalovači až po zapnutí zapalování tak pro tyto přípa dy je tam kabel s krokodýly(malé kleštičky) na kontakty baterie.A proud jde jedním směrem- je myšleno to že vyrobený proud jde ze solárního panelu do auta a pokud nevyrábí tak ho nebere zpět.O to se stará jednosměrná dioda propouštějící proud jen jedním směrem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, tak tohle me celkem zaujalo.. take nemam moznost garazovani. Je teda fakt ze jsem baterii jeste nedobijel,ale asi prijde cas, kdy to budu muset udelat.(je stara 2.5roku) a tohle se nejevi spatne.. zas tak casto nejezdim,takze by se to mozna hodilo. Akorat by to chtelo nejake reference.. zda to opravdu tak funguje jak pisou..

akorat je s podivem ze na slovensku je to o 200Kc levnejsi nez v CR..i kdyz co se divim.. ten nas bananistan.. :smich:

Editováno: , autor: Sumeragi Subaru
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě to může být dobré leda tak na nějaké to dobíjení, navíc v zimním období, kdy baterka nejvíc trpí, by se asi dalo o nějakém větším efektu pochybovat. Pokud je baterka už víc vyždímaná a potřebuje pořádně nabít, budete ji stejně muset hodit na klasickou pořádnou nabíječku.

Editováno: , autor: Zdeny1.8T
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Solární dobíječka slouží ke snadnému dobíjení akumulátoru vozidla, karavanu, lodě apod. Solární články přeměňují světelnou energii na elektrickou. Možné použít také při zamračené obloze - velikost dobíjecího proudu je závislá na intenzitě světelného zdroje. Dobíječka nevyžaduje žádnou speciální údržbu, je odolná vůči UV záření, korozi a otřesům. Povrch solárních článků udržujte vždy čistý. Zabraňte poškození solárního článku např. prudkých nárazem či pokládáním jakýchkoli předmětů na článek, poškození propojovacích kabelů a styku zařízení s vodou, vlhkostí a jinými tekutinami. Spojte konektory na napájecím kabelu. Napájecí konektor zapojte do standardní zásuvky zapalovače 12V DC ve vozidle (pouze pro vozidla s palubní sítí 12V DC a záporným pólem na kostře vozidla) a skleněnou tabuli natočte směrem ke slunci či jinému intenzivnímu zdroji světla. Dobíječka je určena k průběžnému dobíjení a oživení akumulátoru - nejedná se o plnohodnotné nabíjení naprosto vybitých akumulátorů. Ideální pomocník pro použití např. při kempování, dlouhých zastávkách vozidla se spuštěnými elektrickými spotřebiči atd., kde je pomocí dobíječky zajištěno celodenní průběžné dobíjení akumulátoru vozidla či karavanu. LED dioda na konektoru indikuje blikáním schopnost nabíjení.

12 V 185 mA

Cena 550 kc

post-3876-0-78762000-1293147269_thumb.jp

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malá solární nabíječka 1,5W

Solární dobíječ baterií

Chcete si být jistí, že v zimě nastartujete?

Tak právě pro vás je určen solární dobíječ autobaterií (12V). Jeho instalace je velmi snadná. Stačí jen kabelem propojit dobíječ s vaší baterií a solární panel umístit za čelní sklo, tak aby na něj dopadalo světlo. Zařízení zabrání vybití akumulátoru a tak si můžete být jistí, že skutečně nastartujete. Součástí systému je indikátor oznamující jeho činnost a dioda, která zabraňuje zpětnému vybíjení. Balení obsahuje vyměnitelné konektory.

Technické parametry: 12V 1,5W

Cena 850 kc

post-3876-0-28113300-1293147503_thumb.jp

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...