Přejít na obsah

jak sundat manžetu u řadící páky???


xbike

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Před pár dny jsem to řešil taky a tady se to hlavní nedozvěděl. Jak uvolnit rámeček zjistí každý i bez videa, to jde snadno. Pak uvolnit pěkně silný secvaklý kovový kroužek dá taky nějakou práci, šroubovákem roztáhnout od sebe. Ale s tím plastovým kroužkem, co drží manžetu nahoře u tyčky, to byla neskutečná drbačka. Hodinu jsem tím zabil určitě. Nakonec musel slabším ostrým šroubovákem odspodu podebírat jeden plastový zobáček uvnitř, co má tvar malého klínku a je v mezeře uvnitř kroužku. Až jsem ho úplně odstranil pryč. Pak jsem konec řadičky dal do svěráku a sikovkama kroutil a tahal za kroužek, až vyskočil ze všech zobáčků po stranách. Tam už jsem ale předem taky šroubovákem udělal trošku rozšíření děr, ve kterých to drželo a proto to šlo, bez úpravy by to asi nešlo vůbec. Ten kroužek se zdá být na jedno použití a k nové manžetě by ho měli automaticky přidávat nový. Bez poškození sundat prostě nejde. Aspoň u mé řadičky, u některých to třeba mají vyřešeno jinak. Novou manžetu jsem koupil koženou, od borce, co to šije na zakázku. Barvu kůže a nití si člověk může vybrat. Stála 466 Kč i s dopravou a je to kvalitní práce. Můžu dát kontakt. Nová manžeta má dole stahovací gumu, tak se nemusí přicvakávat kovovýma sponkama k rámečku, jako ta původní. Díra na zámek Construct tam není, tu si člověk musí vystřihnout sám. Osvědčily se zahnuté nůžky na nehty, kvalitní Solingen, jsou ostré a přesné a kolečko se podařilo vzorně. Pokud nemá člověk průrazník na kůži, průměr byl tuším 23 mm. Po nasazení nové manžety se musí plastový kroužek silně narazit, nová kůže tam dělá tlustší vrstvu. A kovový kroužek secvaknout vhodným typem štípaček. Na fotce jsem udělal šipku, kde se musí odstranit ten plastový zobáček. A na závěr foto výsledku.

---

Po měsíci mi to nedalo a dokoupil jsem i koženou hlavici. Kovový i plastový kroužek byly přiloženy. Hlavice je originál Škoda, za 700 Kč. Taky jsem nalepil hliníkové kroužky kolem ovladačů klimy a kolem vypínače světel. 

post-84190-0-53455500-1401483483_thumb.j

post-84190-0-34464900-1401483497_thumb.j

post-84190-0-55599900-1404156935_thumb.j

Editováno: , autor: jindra999
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 6 měsíců později...
V 30. 5. 2014 na 22:58, jindra999 napsal:

Novou manžetu jsem koupil koženou, od borce, co to šije na zakázku. Barvu kůže a nití si člověk může vybrat. Stála 466 Kč i s dopravou a je to kvalitní práce. Můžu dát kontakt.

 

 

 

Zdravím, můžu poprosit o kontakt na toho borce? Díky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

Tak jsem dnes také bojoval s výměnou manžety. Plastový kroužek nešel z páky dolů, takže nakonec jsem vyhrnul manžetu maximálně nahoru, ponořil plastovou část do hrnku s vodou z rychlovarné konvice na minutku a dolů to šlo šroubovákem jako po másle (na kroužku jsou mezi hlavicí a kroužkem tři vybrání, do kterých se dá dát šroubovák). Stejně tak s nasazením jsem chvíli zápasil a kroužek šel opět do horké vody a pak šel nacvaknout úplně v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...