vratimovák Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Zdarec lidi.Na fabii se mi otačí zadní ostřikovač společně se stěračem.Máte někdo skušenost jestli to jde opravit nebo se musí vyměnit celý ancábl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albín Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 A nemá to takhle náhodou být? Ostřikovač ti nestříká do 1 místa ale točí se ti společně se stěračem aby ti stříkal stále před stěrač.Teda aspoň já to tak mám. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivomb Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Existují obě varianty, i když mně se to netočí a teda stříká pouze nahoru. Jestli to plní funkci, tak bych to nechal. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eskoRS Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Zdarec lidi.Na fabii se mi otačí zadní ostřikovač společně se stěračem.Máte někdo skušenost jestli to jde opravit nebo se musí vyměnit celý ancábl. Ja to mám tiež tak. Predtým mi tryska striekala vodu na jedno miesto, a po čase sa už otáča so stieračom. Najprv mi to vadilo ale teraz na to už kašlem, hlavne že strieka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radomír Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Přátelé okřídleného šípu, jestli existují dvě varianty ostřiku neviděl jsem to, tedy pokud není myšleno z vrchu, ale aby se otáčela tryska to pochybuji, ale přít se nebudu.Jestli se však nyní začla otáčet tryska, asi to nebude normální. Zajímalo by mne, když je stěrač na opačné straně okna a zapneš ostřik, tak to musíš ostřikovat i půlku RZ, ne? Proto si myslím, že stříká tryska do prostřed okna, aby se kapalina při pohybu stěrače ze strany na stranu dostala před břit jak na pravo tak i na levo. To mi připadá logické. Ovšem rád se nechám poučit. Rozloučím se větou: Kéž by nám to stříkalo pořád a tam kam má. Radek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luďa Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Mě stříká přímo před stěrač a taky se točí s ním. Údajně je to chyba-zaoxidovaný a neměla by se točit. Dřív se netočila. Ale do kud funguje, tak to měnit nebudu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaroě Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Pokud se ti otáčí tryska se stěračem, může se ukroutit trubička. Potom ti poteče do zadních dveří a do motorku kapalina. Mazat a mazat jediné řešení. Už se to tady někde řešilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luďa Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Ale pokud to už zatuhne na tvrdo jak mě, tak ani mazání nepomůže. Mazal sem to odrezovačem co chvílu, ale nic-bylo pozdě.Teď mi zbejvá jen kontrolovat trubičku a pak výměna. Doufám, že za moc moc dlouho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riper Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Přesně jak píše:Jaroe: Brácha měl ten samý problém a teď mu to začalo téct do 5dveří. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Royce Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 mi se tež otáčí se stěračem... a mamce na nové OII se taky točí se stěračem od začátku.. tak nevím co je správně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eskoRS Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 Přátelé okřídleného šípu, jestli existují dvě varianty ostřiku neviděl jsem to, tedy pokud není myšleno z vrchu, ale aby se otáčela tryska to pochybuji, ale přít se nebudu.Jestli se však nyní začla otáčet tryska, asi to nebude normální. Zajímalo by mne, když je stěrač na opačné straně okna a zapneš ostřik, tak to musíš ostřikovat i půlku RZ, ne? Proto si myslím, že stříká tryska do prostřed okna, aby se kapalina při pohybu stěrače ze strany na stranu dostala před břit jak na pravo tak i na levo. To mi připadá logické. Ovšem rád se nechám poučit. Rozloučím se větou: Kéž by nám to stříkalo pořád a tam kam má. Radek. Dve varianty ostrekovania nie sú. A ja ostrekujem vodu len krátkymi dávkami vtedy, keď je stierač na pravej strane. Vtedy strieka voda nad stierač. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 tak sem si dneska všimnul že se mi točí ostřikovač zároveň se stěračem taky.. jaký je nutný řešení? co konkrétně se musí vyměnit? zadní ostřik jsem ještě nikdy nemontoval diky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpeederBB Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Kup si kombíka a máš po problému Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabobo Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Je to přesně tak,jak to píše Jaroe.Důvodem tohoto problému je nevhodné konstrukční řešení ostřikovače.Dá se to vyřešit tak,že po demontáži celého kompletu motorku ostřikovače se původní ocelová trubička vymění za měděnou a je pokoj.Když trochu pohledáte,je to tady někde několikrát popsané jak na to.Sám jsem to dělal asi před rokem a půl a od té doby zadní ostřikovač funguje tak jak má a do zadních dveří nic neteče. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 návod jsem našel.. jenom kde sehnat měděnou trubičku? nejspíš železářství a rozměry přesně podle toho návodu? díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
touareg3 Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 (edited) Treba tam dať trubičku PVC z guličkovej tužky, vyskúšať ktorá pasuje. a je po probléme. pred montážou ju natrieť tukom, aj vnútornú trubku, do ktorej sa zasúva ostrekovacia trubička, aby bol ľahký chod pri otáčaní stierača. Edited June 9, 2013 by touareg3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 tak až bude čas v tejdnu tak to zkusim s tou trubičkou z propisky.. uvidim jak mi to pujde diky za rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misumi Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 Prodává se opravná sada.Trubička ,tryska a těsnicí gumičky.Hřídelka je dutá a plná rezu.Já osobně v každé volné chvilce použiju wd-40 a u 10let starého auta mam originál zadní stěrač přední oba a zámek dveří.Co je mastné nerezne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirer Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 (edited) sorry za doublepost Edited June 9, 2013 by wirer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirer Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 no s otáčaním trysky ostrekovača mám problém i ja. bohužiaľ, doma nám WD40 chýba, takže musím sa vybrať zajtra na nákupy. prestriekať a uvidíme, či to pomôže. ak nie, rozoberaniu sa asi nevyhnem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 Prodává se opravná sada. môžeš dať prosím ťa odkaz kde... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misumi Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 V autorizovaném servisu škoda.Kdo má etku,at to potvrdí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 tak malo by to byť toto → 8L0 998 711 ...ak to je ono,tak za tú cenu sa každý na to vykašle ...zhruba 50€ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albín Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Jojo,je to ono,cena zhruba 1100kč. Já to mám taky zatuhlý že se mi ostřikovač otáčí spolu se stěračem,ale už to tak mám pár let a zatím jsem s tím neměl žádný problém a nikde mi to neteče. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 jojo za tuhle cenu teda fakt nee.. ty máš štěstí že ti to neteče, já už mám ukroucíno :/ takže už to musim řešit. zkusim trubičku z propisky případně pak měděnou trubičku.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts