Přejít na obsah

Zimní pneu


AbeX

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové, na svém favoritu mám gumy s označením GLOBAL 165/70 R13 79t hwfb av1h 0403 radial tubeless. Toť vše, co na nich je napsané. Můj dotaz směřuje k typu kol, nebot mi bylo řečeno, že se jedná o zimní pneu. Nejsem si tím zcela jist, nebot jejich vzorek tomu moc nenapovídá, chci se zeptat, zda o nich někdo něco víte, protože na netu jsem toho moc nenašel. Díky moc :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jde o to, že on mi je prodal jeden automechanik, kterej mi tvrdil, že zimní jsou tak mi je prodal za levno, pominem to, že jsou starý, ikdyž chápu, že to je podstatné, hledisko, potřebuju nějakej oficální zdroj, abych to vytiskl a vrátil mu je. jako argument. Určitě na nich musí bejt M+S? TO je na všech? nebo jen na těch globalech?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Označení M+S rozhodně povinně mít nemusí - je to jen jedna z možností. Další je třeba emblém sněhové vločky nebo nápis "winter". Co je ale důležité - tvar vzorku, takzvaných "figur" - moderní zimní vzorek má každý "špalík" několikanásobně "proříznutý napříč osy běhounu", aby při záběru došlo ke vzniku jakéhosi hřebínku několika hran gumy za sebou - doba, kdy se zimní vzorek vyznačoval "špalkovými hrabáky" jako motokrosová pneumatika je už dávno pryč. Ano, velké figury s hrubými mezerami mají dobrou samočistící schopnost = nezalepují se, ale jejich velké ničím neporušené plochy mají mizivý záběrový účinek jak na sněhu, tak na případném ledu. Podle fotky bych ty gumy tipoval na lehké terénní ježdění na suchý terén s minimem bláta - rozhodně ne na led a sníh. Navíc - datum výroby gumy. Nevím přesně, jestli kód 0403 je 4. týden nebo měsíc roku 2003, anebo je to obráceně - rok 2004 a 3. týden(měsíc) - každopádně ta guma je přestárlá a obzvlášť za nízkých teplot se nebude chovat tak, jak se chovat má. Na Tvém místě bych je dotyčnému hodně rychle vrátil a koupil aspoň Polarisky, když už ne něco ještě lepšího - i zimní protektory z Baukrámu za 700-800 kaček/kus budou bezpečnější, než to co je na fotce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně si nekupuj protektory ! ! ! Za 700-800 Kč koupíš stejně staré srágory akorát potažené vzorkem,

nevíš na jaké kostře (Michelin měkké kostry Bridgestone tvrdé.)Bohužel je špatná doba na koupi pneu.

Nová guma stojí od 1000,- více .Třeba Firestone 1015,- HANKOOK 1039,- na LEVNEPNEU.CZ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravím,

Vybírám zimní pneumatiky 165/70 R13 na Škodu Forman. Jezdím mezi Prahou a Krkonošema celou zimu, takže by to mělo zvládat obstojně dálnici a pak často čerstvý sníh..

Zatím mi padly do oka Nokian W+..

Dík za názory a tipy!

Editováno: , autor: janpoko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...