Přejít na obsah

Autofolie Suntek


misanek147

Doporučené příspěvky

Zdravím,

před cca 14 dni jsem si na vůz nechal nalepit tónovací okenni folie značky Suntek. Bylo mi jasné že instalace v létě by byla asi vhodnější, nicméně jsem je chtěl hned a bylo mi řečeno že instalace v zime (-3 stupně) ničemu nevadí, akorat skla budou déle vysychat a nebudu moci stahovat okna, což mi v tomto počasí nevadí.

Co mi ale vadí je, že jsem si cca po 2 dvou dnech na aute začinal všímat nedokonalostí v podobě bublinek s prachem či nečistotou uvnitř. Auto jsem si po montáži přebíral v 9 hodin večer, takže jsem si i po prohlidce auta za tmy bublinek nevšiml. Vesměs na každem okně je cca 4-5 malých bublinek cca do 1mm + na předních oknech cca 3-4 mm dlouhá uzká bublina pod kterou je zblízka zřetelně videt prach. Nejhorší je to asi na zadním okně, kde bych řekl je i odřezek folie tež cca 3-4 mm - viz foto.

Další pár věcí, se kterými nejsem moc spokojen: místo nálepky atestu zn. Suntek mám na oknech atest značky ASWF....dále jsem si všiml na zadním okně mám na jednom místě zvenku roztavené těsnění okna od horkovzdušné pistole a rýhy od nože pod oknem na tesnění pravděpodobně od řezání hrubého tvaru folie...a jako poslední vec me zaskočila vcelku vysoká mezera u bočních oken u horní hrany od zakončení folie...

Po telefonátu mi firma sdělila, že bubliny zmizí až folie pořádně vyschne a "narovnají se"..připadně že to zmizí až na jaře, protože ted to nemá moc přiležitostí vyshnout. Ted mi jde o to, jestli je to opravdu pouze nízkymi teplotami a v létě bubliny zmizí, nebo budu do jara jen ztrácet čas na reklamaci a opravu.Dál se trochu bojim aby to po reklamaci nevypadalo stejně nebo se nepokazilo např vyhřívaní zadniho okna...nevím, kamarad ma na aute Llumar a pomalu bych nepoznal že to je folie..

Nechat to být nebo to řešit? Předem díky

post-48620-0-43822700-1293635108_thumb.j

post-48620-0-92095100-1293635124_thumb.j

post-48620-0-41968300-1293635288_thumb.j

post-48620-0-36604100-1293635308_thumb.j

post-48620-0-98795800-1293635321_thumb.j

post-48620-0-28857300-1293635334_thumb.j

post-48620-0-84469500-1293635356_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reklamace - hned. Také jsem kdysi měl fólie, byly udělány celkem dobře, "bublinky" které zmizely za dva dny byly takové nenápadné, jakoby naplněné vodou. A ty zmizely. Ty, které byly naplněné vzduchem, nebo sem tam nějakým chlupem, někde prachem, tam zůstaly navěky. Moc si tedy neumím představit "opravu" bez toho, aby poničili výhřev zadního okna, ale to už je jejich problém, mně jednu linku vyhřívání zničili i při montáži, jak by asi dopadla demontáž fólií...

Dále - je to firma specializující se na fólie Bruxsafol, ty sis od nich tedy asi nechal udělat SunTek (na který jsem u nich nikde nenašel atest, jen tam mají jedno jejich logo, ale pořád píší o Bruxsafol) a oni ti stejně dali jinou značku (neříkám že méně kvalitní) = reklamace.

A dále ty rýhy a hlavně to roztavení od nahřívání fólie - zaplatit škodu z jejich pojištění.

Do reklamace bych se pustil hned, i kdyby jsi chtěl žít s těmi bublinami, tak minimálně kvůli poškození auta...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spravit to nepůjde, jedině přelepit a kdoví, co by zničili při tom. Už jen při demontáži asi sem tam něco zničí, vidíš jak dopadla montáž a to se snažili, u demontáže by na to kašlali. Ale tak pojištění snad jsou, tak ať se o případné škody postará pojišťovna.

Já jsem si fólie pak už nešel dělat nikam, protože jsem si nechal udělat tyhle jedny v Autosklo Holešovice, byly celkem ok, občas nějaká bublinka, vzadu na zadním okně hodně bublinek, propustnost 80 %, ale stejně jsem díky tomu neprošel technickou, atest neatest, kartička nekartička, prostě je to méně než 70 % propustnost z výroby a konec...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě bych reklamoval, jsem trochu puntičkář a toto by se mi nelíbilo.

Dej vědět jak si dopadl, někdy se něco nemusí povést, ale pak se pozná kvalita firmy podle toho, jak se k tomu postaví při reklamaci.

Měl jsem podobný problém s kuch. linkou, bylo mi z toho všeho téměř do breku, po reklamaci jsem si vyžádal jiné techniky, těm už se to povedlo na 1 a museli dát půlku věcí novou. Ve finále spokojenost. Vše je o přístupu lidí!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarád má Llumary stejny zatmaveni, žádný bublinky, folie zařizlý ke krajum že pomalu neni poznat že to je folie..už na druhym aute, proste tak jak si představuju že to má vypadat. Bruxafol jsou samozrejme jedny z nej folii, ale je to uplne k ničemu, když ti je nekdo nalepí prasacky, bude to vypadat stejne jak u mě... Už jsem objednanej na reklamaci tak doufam že to uvedou do pořádku.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...
  • o 4 roky později...

Autofolie-Praha nebrat. Byl jsem tam, ceny šílené, poškození mé folie řešila pojišťovna a byl to problém... Celkově jsem měl dojem, že je problém úplně vše. Teď jezdím do BB Company do Teplic a pohoda. Pojišťovnu zařídí, reklamace jsem neměl, kluci jsou profíci a každou blbost, kterou si vymyslím splní a navíc ceny lidové. Celopolep Octavie 3 RS pod 25000. Folie transparentní, nevím jak je to u barevné. Na polep oken dávají 50% slevu při polepu auta u nich. Dokonce dělají i lehké karosářské práce a svařují plasty. Mohu s klidným svědomím doporučit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...