Přejít na obsah

Vůle řízení Superb


Roy Jones jr.

Doporučené příspěvky

Zdravím. Volant má vůli a kdyz jedu zatáčku,přijde mi jako kdybych musel točit víc než je potřeba..při vyšší rychlosti je to dost neprijemne.Kdyz stojím na místě a točím plny rejd z jedne strany na druhou tak pokazde se ozvou 2 lupnuti,které jsou cítit ve volantu.

Ramena,čepy,stabil.nové. Co mám vyměnit..axialni tahla,uloz.tlumice nebo řízení nebo? Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím. Pokud si neměnil čepy řízení, tak bych začal asi tam. Čep řízení má 2 místa, která se opotřebují. Jednak čep a pak ještě uložení toho dlouhého závitu k tomu čeku. Když je to vymačkaný oboje, je to celkem slušná vůle. Stačí když si někoho posadíš za volant aby ti s nim cukal sem a tam aby se ti kola alespon trochu zatacela a ty se dívej na ten čep (táhlo) a pokud je tam vůle tak ji uvidíš. Pokud to bude v pořádku, tak to vypadá na servo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Chlapci podobny problem mam aj ja odvtedy co mi prdlo spodne rameno na vodicovej strane, vymenene komplet ramena a aj tiahla riadenia, taktiez som menil aj spojovacie tyce na serve co idu priamo k capom riadenia. Od tej doby co to prdlo servo z tej strany tece, da sa trochu to buchanie odstranit a to dotiahnutim centralneho srobu primo na serve - pri spojovacke volantu, avsak servo bude tvrde a tazko ovladatelne ale bez vole. Taktiez bude vacsi odpor na servomotor cize vacsi tlak a bude asi viacej tiect. Zatial dolievam na jar iste vymením cele servo. Urcite je cela vola v nom v mojom pripade, ked som menil tie tiahla riadenia na serve prave ta strana mala dost velku volu vo vnutri serva. Cize by som povedal ze by som odporucal zacat asi tam. Tak ako pisali vyzsie, dat dole capy riadenia a skusit tiahla na serve.

Editováno: , autor: ssdj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...

Ahoj všem, trochu oživim téma. Mam také vůli v řízení a občas v tom při otáčení lupne,ale jen občas. Ještě třeba když jedu tak 2Okm/h a zatáčim tak se volat pohybuje jako bych měl z kola osmičku (kola rovná a převážená). Ješte mi tam něco klepe při přejetí nerovnosti a je to znát i na volatnu to bouchání. vyměnil jsem komplet ramena,čep řízení,axiální táhla,tlumiče i s uložením a oba silenbloky motoru.

myslíte že by to mohl být homo kloub? . Děkuji za odpověd'.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

zdravym superb 1.9 TDI 96kw 2002 mam problem z riadenim bucha mi aj pri prejazde zatackou ked behnem cez nerovnost tak to klepne pri nohach aj na volante to citim. namieste ked stym mikam tiez to tam klepe skusal som ho dotahovat ako je v dielenske prirucke ale ked ho dotiahnem na doraz volant ide tazko ale klepanie neustava. ramena axialy capy vsetko vymenene. myslite ze je servo kaput? netecie. a este chvylu taha dolava potom doprava geometria ok 2x som bol po sebe. mam vymenit servo? dakujem za kazdu radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...