Přejít na obsah

Vyhřívané přední sklo


jayd

Doporučené příspěvky

Jo, jak píše žralok. Jen je lepší si čelní sklo rovnou objednat z výroby. Zjišťoval jsem dodělání na svém supu a byl bych v tom zhruba za 22 000Kč a po odečtu čelního okna od pojišťovny asi tak celkem za 12 000Kč a docela dost práce okolo. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takze to ma podobnou ucinost jako vyhrivani zadniho okna? to je fajn, nekde jsem cetl, ze to moc netopi.

a mate nejakou zkusenost s dalkovymi ovladaci od vstupnich bran a tak, jestli to moc neblokuje vysilany signal a pak se musi stahovat okenko :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Topí to dobře. Líp než zadní sklo z důvodu, že v předním skle je těch vyhřívacích drátů o dost víc. Jsou blíž u sebe a jsou tenčí aby to nevadilo ve výhledu a proto to topí jen 4 minuty aby se sklo moc nenahřálo a v mrazech neprasklo. Mám ho na Supu I a bez problému.

Dálkovým ovladačům by to nemělo vadit. Protože jsou dráty kolmo ke střeše tak na kraji okna vznikne takový trojůhelník který není vyhřívaný. Tak stačí ovladač namířit kolem sloupku.

Fotka s nákresem je dělaná narychlo tak nekritizovat. ;)

post-452-0-29209000-1295273864_thumb.jpg

post-452-0-65869100-1295273991_thumb.jpg

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám rozbyté přední okno a ted řeším že bych tam dal vyhřívané.Ptal jsem se v autosklech co dělají výměnu skrz pojištovnu a rozdíl který bych doplatil by byl 3500kč plus cca.rozvody el. a materiál 1400kč.Ještě mě napadlo to napojit na vyhřívání zadniho skla a že by se spouštěli obě skla najednou ale nevím jestly to jde udělat technicky.Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teoreticky by to šlo napojit na zadní sklo. Ale je tam problém v množství vyhřívacích drátů. Zadní sklo ti vyhřívá 20 minut a pak vypne. V čelním skle jich je daleko víc a tak by hrozilo přehřátí skla a to by mohlo prasknout. Když je výhřev čelního skla tak vyhřívá 4 minuty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to nesmysl řešit to touto cestou. Zjišťoval jsem to u martinars a není to prdel. Najdeš ho tady na fóru.

Je to proudově hodně namáhané cca 50A, jsou potřeba speciální konektory a myslím že říkal, že je potřeba dát řídící jednotku pro výhřev a jiný panel climatroniku a kdo ví co ještě. Montážní sadu pro domontáž výhřevu čelního okna jako takovou škodovka nenabízí. K tomu je potřeba všechno sladit a natáhnou potřebnou kabeláž, když je sklo vyndané, protože pak by se musela pravděpodobně demontovat palubka. O pár příspěvků výš, jsem psal přibližné náklady. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dodělat výhřívané přední sklo je "sranda"....pokud nechceš schánět panel climatroniku tak dáš relé pro výhřev předního skla na výstup z BCMka pro zadní sklo a bude to funogvat na ovládání zadního skla(prostě budou topit dohromady). Toť vše... No nic světoborného. Asi nejvíc práce je dát to sklo...

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Ahoj,

 

rad bych si koupil SII, ale bohuzel je vetsina zajimavych nabidek bez vyhrivaneho celniho skla, coz je vec, kterou urcite chci. Rad bych se tedy zeptal, jak je hodne slozite toto pripadne potom dodelat - predpokladam, ze bude treba samozrejme to sklo, panel climatronicu a asi jeste nejaka elektronika. Zajimala by me tedy celkova pracnost a cena.

 

Diky moc za kazdou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za mě než něco takto dodělávat, tak raději počkat a koupit auto s tím a nebo s webastem (pro mě lepší alternativa), protože jsem nikdy neviděl SII s webastem a zároveň vyhříváním čelního skla.

Jinak budeš muset měnit sklo, panel, kabely, bude se to muset nastavit v komfortce a otázka, jestli to zrovna ta komfortka bude umět a nebo se bude měnit i ta... ale podle mě fakt lepší počkat na kousek s tím, protože jinak jenom sklo máš tak 10ku ... 

 

PS: nevím tvoje požadavky na motor, převodovku atd., ale tento člověk tam točí zajímavý superby s malým nájezdem a má tam teď za 299 s vyhřívaným sklem pěknej kousek (a s alcantrou, kterou bych bral hned):

 

https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=1436362&telefon=728108439&jmeno=728108439

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

mmerlin

 JÁ ted sklo měnil  na pojistku  a stoji cca 6 , musi se dát nova komfortka v připadě že vyhřev nepodporuje  + panel climatroniku plus relatko  náka kabeláž, pak to lze taky zapojit na prasáka  přes relatko obejit bsg a zpínat to tlačitkem u řadičky  k tomu aby tlačitko zustavalo seplé je potřeba ještě bistabilni relé;)mužu poradit přes SZ 

Editováno: , autor: supr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já výhřev mám a nemyslím si, že výsledný efekt po dodělání bude rozumnou protihodnotou za investovaný čas a peníze. Jako jo, je to fajn, že nemusíš škrábat čelní sklo, ale tím to hasne. Ostatní okna stejně musím obejít, čili výsledný efekt je téměř 0- stejně škrábu. Bufík je mnohem, ale mnohem přínosnější, radím hledat auto s ním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mě překvapuje - ja jsem s vyhrivanym sklem jezdil a přijde mi to naprosto dokonalé. Chápu, že postranní okénka to nevyřeší, ale hlavní je to celní sklo...

Nemá teda někdo zkušenost a výměnou "na klíč" - tj. komplet materiál a práce tak, aby to fungovalo jako originál (včetně tlačítka na panelu Climatronicu)?

Odesláno z mého Nexus 5X pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, asi ano. Vím, že to bude offtopic, ale vlastně ani nevím, co to webasto je a jak to přesně funguje. Resp. vím, že je to nezávislé topení, ale úplně nevím, k čemu bych to při parkování u paneláku nebo někde venku na bezkach (kdy můžu být od auta třeba několik km) využil...


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...