Přejít na obsah

Stabilizátory


Dubl

Doporučené příspěvky

Dneska jsem byl v servisu s tím, že mi něco bouchá v přední nápravě. A výsledek: výměna tyček stabilizátoru, byly "vymlácené (termín ze servisu zapsaný v servisní knížce)". Ale dostal mne technik, když se mne zeptal: "Vy s tím asi jezdíte v terénu?" Jinak najeto 30800 km, z toho 98% normální silnice. Auto bylo před cca 4 týdny na servisní prohlídce, ale tam nic nezjistili. A to jsem je už tehdy upozorňoval na divné zvuky z přední nápravy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

najeto 60 tis (první příznaky se objevili cca na 45 tis) a stabilizátory v háji, vyměněno a to jezdím jen na silnicích, žádnej terén.....u žádného auta sem takhle brzo stabilizátory měnit nemusel....:-(

Editováno: , autor: hadak11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj, včera jsem zjistil že se mi objevuje zvuk na zadni nápravě u pravého kola.

Je to pouze jen na nerovnostech a nebo když vymetu nějakou i třeba menší diru.

Zvuk je takový ťukavý jako když se přejede třeba viko od kanálu.

Na rovné silnici i v zatáčkách se auto chová naprosto normálně a žádný zvuk se neobjevuje.

Nejhorší to asi je na kočičích hlavách.

Myslíte si že by to mohl byt stabilizátor nebo něco jiného?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Já mám najeto 170 tis a náprava je jak nová. Je pravda že můj Yeti je vyroben pro západní trh. Byl zakoupen ve Francii a v servisu mi řekli že tohle vozidlo má trochu jiné díly. Ukazoval mi to technik kdy tyčku měli pod jiným číslem než na ní mám já. A na dotaz skladu na moje číslo mu to odpovědělo že je to díl určený pro jiný trh. Ale zjistil jsem že tyčky jsou číslem stejné jako má Audi A6 Q. Vypadají stejně ale vydrží 200 tis a jsou asi o 1200 dražší jako pár.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Včera mě stabilizátory měnili v servisu taky, typické bouchání ze předu,hlavně při zatáčení a přejíždění příčných nerovností. Cena je i s prací 4500- 5000.                    Najeto 120 000 km ,terén ne,jen polní cesta,mostek,otočení se na poli.Ale některé naše silnice občas vydají za terén,pokud jde o jízdu přes díry,tak na na stabilizátory musí mít vliv taky.To není jen o terénu. Nevidím  v tom při těchto kilometrech problém.  Jen pro zajímavost,brzdové destičky stále původní.Možná záleží i na tom,jak kdo a s jakým citem jezdí. Jezdit s citem neznamená jezdit pomalu. Nevěřím tomu,že kvalita materiálu je tak rozdílná,že to někomu vydrží 40 000 a někomu 120 000. Kdyby mi někdo nabízel stabilizátory kvalitnější,ale o 1200 Kč dražší,tak po tom samozřejmě skočím,to se vyplatí. Za rok kupuju Snowmana,tam budou stabilizátory kvalitnější a bude to vyřešené........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 3 měsíce později...

Asi to čaká aj mňa, mám najazd. 56.000Km a po rovnej ceste keď auto "pláva" alebo jemne otáčam zo strany na stranu volantom tak mi niečo buchoce v prednej časti. O 13dní povinná servis. prehliadka, tak im to poviem. Myslím si že to bude nekvalitný diel - ako tu viacerí píšete že ste to registrovali už pri dosť nízkom počte najazd. Km. Mal som pred tým Octávku prvej gen. a bol som aj prvý majiteľ. Keď som ju predával, mala 176.000Km a náprava bola absolútne o.k. nič nebúchalo....asi je to vývojom: Čím novšie autá, tým častejší servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...