Přejít na obsah

Automatická světla


Sponty

Doporučené příspěvky

Může mi někdo prosím vysvětlit jak fungují automatická světla v Octavii II ? Myslím tím pokud otočím spínač světel do polohy 1 (automatická světla). V manuálu sem se dočetl toto:

Pokud jsou zapnutá automatická světla*, jsou světla řízena světelným snímačem

vdržáku zpětného vnitřního zrcátka. Pokud se intenzita světla sníží pod nastavenou

hodnotu světelného snímače, např. při vjezdu do tunelu ve dne, potkávací

aobrysová světla a osvětlení registrační značky se automaticky rozsvítí. Jesliže se

intenzita světla opět zvýší, světla se automaticky vypnou.

Ovšem u nás se musí svítit po celý rok a ne jenom za snížené viditelnosti, tak to tedy nějak nechápu.

Octavii nemám tak to nemůžu zkusit, ale uvažuji o koupi tak mě tato věc docela zajímá.

Předem díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to o nastaveni, me to svitilo porad jen obrysovky a kdyz vjedu do tunelu tak mi zapnout xeny

ted jsem si to predelal na denni pres mlhovky + obrysovky a kdyz vjedu do tunelu nebo jedu nad 130 tak zapnou xeny.

pokud bys chtel rady nebo to zmenit tak posli SZ ;)

jo a jeste me napadlo mas FL nebo predFL?

Editováno: , autor: Ozi Toretto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bud jako "denni sviceni" sviti po nastartovani klasicky potkavaci (xenony), obrysovky, spz nebo se da nakodovat ze sviti pouze mlhovky s urcitou % intezitou, pokud se mas svetelny senzor a setmi se, tak se krome dennich svetel rozsviti komplet palubovka (to same pokud pustis sterace nebo jedes nad 130km/h), pokud to mas na mlhovky tak se rozviti klasicka svetla+palubovka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jenže jenom na obrysovky nemůžu jezdit přece :) a zatím nemám ani jedno, o octavii dost uvažuju jako druhe auto do rodiny a tahle věc mě zajímá jak to funguje

Tak hlavně bude záležet, jaké auto koupíš. Pokud OIIFL je to už vyřešené tak, že denní svícení je v kombinované mlhovce. To znamená, že v mlhovce jsou dvě žárovky, pro mlhové světlo a pro denní svícení. Pokud máš zapnutá světla na automat, vše řídí světelný senzor. Pokud svítí jen denní světla, nesvítí žádné jiné osvětlení vozu. Při snížené viditelnosti, v tunelech a nebo při překročení rychlosti nad 140km/h se rozsvítí kompletní osvětlení vozu. Samozřejmě, se dají světla ovládat i samostatně a volbu osvětlení můžeš volit sám natvrdo, podle potřeby. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Tak konečně mám koupeno a teď bych potřeboval někoho kdo by mi dokázal nastavit automatické svícení. Auto sem koupil v německu, takže přes den světla nesvítí, rozsvítí se až když se setmí. Chtěl bych to nastavit tak, aby se mi přes den rozsvítily přední (obrysová + potkávací) a když se setmí tak aby se rozsvítil zbytek (zadní, SPZ, budíky...)

Našel by se někdo z okolí Chomutova komu by to nedělalo problém ? Určitě to je otázka pár minut.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Koupil sem OII rok 2007 v Německu a potřebuji nastavit automatické svícení podle světelného(dešťového) senzoru. Teď když otočím spínač světel do 1. pozice (automatická světla) tak nesvítí nic (asi proto, že v Německu se přes den svítit nemusí) Chci to nastavit tak, aby přes den svítila jenom přední světla a když se setmí tak aby se rozsvítil zbytek (zadní světla, SPZ a budíky) Určitě to je práce na pár minut ve VAG. Byl by tu někdo ochotný předělat mi to ? a případně za kolik ? nejlépe z okolí Chomutova. Díky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může mi někdo prosím vysvětlit jak fungují automatická světla v Octavii II ?

Mam predFL a ted mam nakodovane obrsovky + mlhovky na 40%, to se spusti vzdy po zapnuti klicku. Zajimavosti je, ze kdyz zapnu Comming & Leaving, tak se to krasne po vypnuti/odemknuti prepne na normalni svetla :D. Pak tahle funkce lehce postrada, dle meho nazoru, smysl :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl bych to nastavit tak, aby se mi přes den rozsvítily přední (obrysová + potkávací) a když se setmí tak aby se rozsvítil zbytek (zadní, SPZ, budíky...)

Pokud chceš přední (obrysová + potkávací) Tak ti bude svítit i palubka, koncový a SPZka.

Denní světla svítí jen tlumený bez obrysovek. Záleží jestli máš FL nebo ne.

Nám na OII svítí JEN xenony na omezenou svítivost (nevím kolik %) jako denní a nic jinýho. Po vjezdu do tunelu nebo setmění se zapne zbytek.

Navíc to je udělaný tak, že když máš zataženou ručku, tak nesvítí. Takže když startuješ, tak zbytečně neblikaj. Rozsvítí se, až odbrzdíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 2 roky později...
  • o 6 měsíců později...
V 4. 1. 2018 na 21:22, Daniel36 napsal:

Ahoj, vlastním OII FL rv 2012 s dešťovým senzorem a samozatmavovacím zrcátkem. Lze dodělat automatické rozsvěcení světel v případě setmění, mlhy apod? Vypínač světel mám 3-polohový bez polohy auto. Dokáže někdo poradit?

Díkec

máš to hotový? kdyžtak napiš, včera jsem dělal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zdravím, mám Octavii II facelift 2010, Dokoupil jsem čtyř polohovací ovladač světel pro automatické svícení, čidlo světla v zrcátku mám také, dodavatel uváděl že v O2 po FL stačí vyměnit pouze kus za kus ovladač a bude to fungovat, ovšem v poloze na Auto, svítí za jasného denního světla komplet celé auto, a proto se chci zeptat zkušených, zdali je to tím ovladačem, nastavením v systému nebo snímačem světla, případně zdali někdo ve středních Čechách, lépe okolí MB, umí přes VAG aktivovat pokud by to bylo tím, práci zaplatím samozřejmě. Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Zdravim, ked ste uz zacali s tou cinou. Kupil som prepinac svetiel z ciny so svetelnym senzorom. Pouzivam denne svietenie v ,,hmlovkach” O2 FL. Pri vjazde do tunela sa denne svietenie prepne na stretavacky/potkavacky, pri vyjazde tunela sa stretavacky/potkavacky prepnu do obrysovych svetiel a nie do denneho svietenia. Je to mozne nejak upravit nech sa svetla prepinaju len medzi dennym svietenim a stretavackami/potkavackami?

7F70E58B-54F0-4970-A339-AD40A84699F1.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...