Přejít na obsah

bočný airbag


miro

Doporučené příspěvky

Zdravím , potreboval som previezť na mojom roomovi väčší náklad tak som vymontoval spolujazdcovu sedačku a odpojil kábel k bočnému airbagu na sedačke ,

aký je postup pri opätovnom zapojení toho airbagu? treba odpojiť aku? alebo treba s tým na diagnostiku? pozrel som do návodu ,ale tam pri montáži a demontáži sedadiel s airbagmi odkazujú na servis

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U každé manipulace s airbagem bys měl mít odpojenou baterii...... airbag demontovat..... při zpětné montáži postupovat tak , že při odpojené baterii připojíš airbag a pak zapneš zapalování a nakonec připojíš baterii...... je to z toho dúvodu že řj airbagů je pod napětím až po zapnutí zapalování a mohlo by se stát že by nějak zmagořená jednotka po zapnutí zapalování ten pytel odpálila (nikdy jsem neslyšel že by se něco takového stalo) a takhle budeš při zapnutí zapalování mimo auto :o) :palec2: Ale zažil jsem jak při softwarové úpravě řj došlo k odpálení a tomu dotyčnému pytel sešrotoval notebook který měl na klíně :o(

A pak samo vymazat chybu jinak bude svítit kontrolka

J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, airbag som zapojil , aku som neodpájal , len som mal vypnutý klúč, keďže som na tom šiel s odpojeným airbagom, tak mi zostala svietiť kontrolka , ešte ho v blízkej budúcnosti budem odpájať ,tak ešte to nechcem nulovať a mám aj rozhádzanú diag . zásuvku. Ak mi teraz svieti kontrolka airbagu , má to vplyv na činnosť airbagu? Budú funkčné ,ak by som s tým niekde narazil? A napadla ma taká úprava ,v budúcnosti pri odpojení airbagu tam pripojiť nejaký odpor aby ho jednotka videla ako airbag a nerozsvecovala kontrolku .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Při mejch toulkách autem a nedávném montování tý 12V zásuvky mě z pohledu místa kde má nohy cestující na zadních sedadlech praštily do očí kabely pod předním sedadlem spolujezdce jen tak visící pod sedadlem. Sou zavedený do takový žlutý kostičky přidělaný na takovým černým plastu 11x4.5cm a ten tam prostě jenom brmbá ve vzduchu. Když sem prošahával spodek sedačky kam by se tak dal do ní ten plast zacvaknout, tak sem nic nenašel.

Nemam vyhřívání sedadel, ale pouze airbagy v opěradlech, tak to musí bejt od airbagů.

 

Ještě sem se koukal zezadu pod sedadlo řidiče a k mému zděšení je to tam to samý, tam je ještě jedna kabelová krabička vedle tý žlutý taky na černým plastu visící jen tak do luftu.

 

Podle mě je to hrozná prasárna a vůbec nechápu co tim chtěli inženýři ve škodovce říct.

 

Vyfotil sem aspoň tu zrůdnost co je zezadu pod sedadlem spolujezdce.

post-85140-0-09792400-1459480196_thumb.j

post-85140-0-63456800-1459480203_thumb.j

Editováno: , autor: Mr.Pavka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten plast, ve kterém drží konektory, má vepředu dva zobáčky pevné (oranžová) a vzadu dva pružné zacvakávací (červená):

fxe5w8.jpg

 

 

Pevné zobáčky zasuneš za plech sedačky na konci obdélníkového vykrojení, které je schované za tyčkou. Plast přiklopíš k sedačce, trochu s ním zameleš doleva a doprava, aby zapadly plastové jehly do otvorů v plechu (na obr. nejsou vidět, jsou z druhé strany plastu) a pak ho přicvakneš pomocí pružných zobáčků k plechu:

nv7i2v.jpg

 

 

Pokud ti to visí pod sedačkou, pravděpodobně je trochu prosezená a ty pružné zobáčky jsou unavené a ohnuté dovnitř, takže když se na sedačku posadí někdo těžší, zase se celý plast dříve nebo později vycvakne. Nacvaknout to tam jde dost špatně a pokud to nechceš dělat každou chvilku, budeš muset nějak zajistit, aby zobáčky držely vychýlené ven. Předpokládám, že si poradíš. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, sem teď něco na autě pořád kutil a jak sem na tej sedačce klečel kolenem, tak sem to vycvaknul.

 

Zkoušel sem to zacvaknout. U spolujezdce na to je vidět ale jednou rukou zacvaknout-bez šance.

 

U řidiče na to ještě navíc vůbec neni vidět.

 

Takže to vypadá na sundání sedačeka bych si je moch trochu přizvednout.

 

A co zakladatel vlákna? Děla to nakonec-to sundání sedačky? Na šroub budu potřebovat nějakej spešl tisícihran. Ale jakej je na tom šroubu závit?

M8, M10 s klasickým stoupáním? Nebo nějakej spešl závit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vyřešeno. Koupil sem si ten spešl vícehranej torx a povolil sedačky. Pak je naklonil dozadu a hned se k tomu slo dostat líp.

 

Šroubovákem sem ty zobáčky přimáčknul a zacvaknul.

 

Konektory sem nerozpojoval, nebylo třeba.

 

No a pak utáhnul momentem 24Nm. Sice by se tam prej měl dát nějakej závitovej tmel loctite alešrouby měly takovej mírnej odpor i při druhým utahování, tak sem ho tam nedával.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je na něm napsáno 10M nebo prostě 10. Je to dvanáctihran.

 

Původně sem uvažoval o jeho samodomo výrobě, ale u některých věcí se fakt nevyplatí to vyrábět. Čekal sem že bude stát dardu kolem 200, ale byl jen za 88 korun. 

 

Nechtěl sem si ho půjčovat od někoho. Protože jak furt v autě něco kutim a jak klekam na sedačky, tak je zas nebezpečí toho, že se mi to zas vycvakne.

Tak abych měl cajk a nebyl závislej na někom jiným.

Editováno: , autor: Mr.Pavka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...